کتاب «رقص تقدیر» چاپ شد
کتاب داستانی «رقص تقدیر» به قلم لیلا اُنیکزی توسط انتشارات آئیسا منتشر و راهی بازار نشر شد.
کتاب داستانی «رقص تقدیر» به قلم لیلا اُنیکزی توسط انتشارات آئیسا منتشر و راهی بازار نشر شد.
مقدمه: معصومه رامهرمزی، نویسنده کتاب «مرا پیدا کن» و دکتر مژگان بیتانه (راوی کتاب) در حالی مهمان نشست قفسه کتاب در خانهموزه دکتر علی شریعتی شدند که همه خوانندگان این کتاب، دوست دارند چیزهای بیشتری درباره حاشیههای آن بدانند. در این نشست تلاش کردیم جواب برخی از این حاشیهها و سؤالات خوانندگان را از زبان نویسنده و راوی بشنویم. خانم بیتانه به خاطر تغییرات مذهبی در زندگی همسرش مجبور به جدایی شد و بعد از مدتی دیگر اجازه نداشت تنها پسرش را ببیند.
نشست «قاب ویژه جنگ» با واکاوی روایتهایی از تصویر دفاعمقدس در قاب ادبیات با نگاهی به کتاب «حاج جلال» نوشته لیلا نظری گیلانده با ارائه مرتضی قاضی، پژوهشگر و مدیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری، فاطمه سلیمانی اندرزیانی، منتقد ادبی، صادق وفایی، مولف و پژوهشگر و حسام آبنوس، روزنامهنگار در حوزه هنری برگزار شد.
«زبان فارسی» نزد ایرانیان افزونبر آنکه برای بسیاری زبان مادری است و با این زبان سخنگفتن آموخته و زبان بازکردهاند، زبان فراگیر، میانجی ، رسمی و میهنی است؛ زبان فارسی درساختار نظامهای سیاسی ایران از گذشته تا حال «زبان ملی» و «میثاق ملی» بوده است. زبان ملی است زیرا همه ایرانیان در تولید محتوای آن نقش داشتهاند و با این زبان به درک مشترکی از موضوعات میرسند.
نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار این هفته در شیراز در حالی به کار خود پایان داد که این رویداد ادبی در طول چند ماه با برگزاری شب شعرهای استانی در چند استان کشور و کلاسهای آموزش داستاننویسی به هنرجویان فعالیت خود را به صورت سراسری آغاز کرده بود.
از پی پیگیری حدودا پنجساله، سرانجام علی موذنی آن روحیه پذیرش و دوستکامی شگفتانگیز و بیادماندنیاش را روکرد. همان نخستین دیدارمان در خانهاش نارمک، اگرچه با گفتوشنفتی حرفهای و کاری آغاز شد، به مکالمه و گفتوگویی پایدار پیوست و با مهرآوری خدا،امیدکه همیشگی برقراربماند.موذنی برخلاف دیگرنویسندگان معاصرمان دارای قلم وشگرد وسبک ویژه داستانپردازی خاص خودش است؛ توفیقی که با عرقریزان روح و عمری زبانورزی و ریاضت هنری پرورشیافته و به اوج خودش رسیده.
ادبیات ویژه کودک و نوجوان، فضایی است ظریف و سیال که نمیتوان به سادگی پا در آن گذاشت و از سر تفنن به تجربیاتی دست زد بلکه بدون داشتن آن روحیه ویژه و «آن» ناگفتنی محال است که دستاوردی در خور و مانا نصیب کسیشود.
سفر مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران به کشور تاجیکستان و شهر دوشنبه تنها یک سفر اقتصادی نبود و ارتباط عمیق فرهنگی دو کشور، این سفر را به یک سفر فرهنگی نیز بدل کرد.همانطور که در سخنرانی مشترک هردو رئیسجمهور شاهد مشاعرهای نغز و شیرین میان این دو شخصیت سیاسی به زبان فارسی بودیم.
هنر و ادبیات، خاستگاه فکری و اندیشگی دارد و رسوبات و تاثیرات آن بر افکار عمومی و جوامع، در درازمدت مشخص میشود، به همین دلیل نباید انتظار داشت یک شعر، داستان یا رمان و کتاب، از بدو آفرینش بهطور ناگهانی بر سر زبانها بیفتد؛ هرچند تبلیغ رسانهها در این زمینه میتواند مؤثر باشد و این دست اتفاقها کمسابقه نیست.
ابراهیم حسن بیگی جشنوارهها و کنگرههای ادبی را سوسوی کمجان چراغی توصیف میکند که برای مدت کوتاهی توجهات را به مفاهیمی مانند ایثار، مقاومت و دفاع جلب میکند و بعد این مفاهیم فراموش میشوند تا جشنوارهها و کنگرههای بعدی.