جایگاه زبان فراگویشی در فرهنگ ایرانی

جایگاه زبان فراگویشی در فرهنگ ایرانی

۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴

بار دیگر باید بر این نکته تأکید کرد که زبان فارسی، برخلاف تصور غلط برخی، هرگز زبان یک قوم یا منطقه خاص نبوده است. این زبان، همواره یا زبان رسمی و دیوانی بوده، یا زبان دانش، فرهنگ و اندیشه. بسیاری از مردم حوزۀ  ایران فرهنگی نیز، فارسی را از دامان مادر آموخته‌اند، اما نقش آن همواره فراتر از زبان مادری ست؛ زبان فارسی، در تمام تاریخ خود زبان وفاق و همدلی، زبان میانجی در گسترۀ فرهنگی ایران‌زمین بوده است.

هر گوشه از این خاک تاریخ دارد

گفت‌وگو با نویسنده کتاب «ایران نرسیده به امارات»

هر گوشه از این خاک تاریخ دارد

۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶

«ایران نرسیده به امارات»‌؛ عنوان کتابی است که در آن به خلیج‌فارس وجزایر سه‌گانه‌‌اش می‌پردازد. با شنیدن نام خلیج‌فارس ناخودآگاه عرق ملی‌مان تحریک می‌شود و رگ گردن‌مان بیرون می‌زند. برای حفظ وجب به وجب این سرزمین و این آب‌های نیلگون از گزند اشغالگران و بدخواهان سال‌های سال مبارزه شده و خون‌های پاک هزاران تن از جوانان و مردان و زنان این سرزمین بر زمین ریخته شده است.

کتابخانه‌‌های دیجیتالی حوزه؛ تحولی همگام با توسعه جهانی

کتابخانه‌‌های دیجیتالی حوزه؛ تحولی همگام با توسعه جهانی

۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸

فعالیت‌‌های دیجیتال در طول دهه‌‌های گذشته، ظرفیت‌‌های مختلفی از امکانات علمی و پژوهشی حوزه‌‌های علمیه را در اختیار عموم مردم قرار داده. این خدمات که غالبا روی بستر‌های دیجیتال ارائه می‌شوند دسترسی به محتوا‌های علمی، آثار دینی، مطالب پژوهشی و رفع نیاز‌های محتوایی هر علاقه‌مند به موضوعات متنوع دینی و علوم مختلف حوزوی را تقریبا در سراسر جهان آسان کرده‌اند؛ به‌ویژه آن‌که کتاب‌‌های اسلامی قرار گرفته در این مجموعه‌ها در حدود ۳۰زبان باشد.

برکات امامین انقلاب در حوزه کتاب

نگاهی به آثار و تألیفات حوزوی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری

برکات امامین انقلاب در حوزه کتاب

۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۸

نهضت و انقلاب اسلامی برپایه اندیشه سیاسی، اخلاقی و فقهی امام خمینی(ره) آغاز شد و با استقرار نظام جمهوری اسلامی به شکوفایی رسید. حضور یک مرجع تقلید و شخصیت مذهبی که اندیشه سیاسی شیعی را به‌خوبی به منصه ظهور رسانده بود، در روزهای مبارزه، پیروزی انقلاب و برپایی حکومت را می‌توان نمود توانمندی اندیشه و علوم اسلامی در ایجاد بنیان سیاسی برای زندگی مردم دانست.

«زنبور‌های کت‌و‌شلواری » در باغ رمان ایرانی

«زنبور‌های کت‌و‌شلواری » در باغ رمان ایرانی

۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹

طرح «باغ رمان ایرانی» با هدف کشف استعدادهای کمتر دیده شده عرصه ادبیات داستانی توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی در سال جاری اجرا شد. در اختتامیه این طرح که در اردیبهشت‌ماه برگزار شد ۲۲ رمان شرکت داشتند که سه اثر به‌عنوان رمان‌های برگزیده معرفی شدند.

«انکشاف حقیقت» در نمایشگاه کتاب 

«انکشاف حقیقت» در نمایشگاه کتاب 

۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۱

انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با «شعار کشف کلمه؛ انکشاف حقیقت» در سی ‌و ششمین نمایشگاه کتاب حضور پیدا می‌کند. 

جمعی از پیشکسوتان گویندگی و اجرا از «زندگی با خبر»‌ می‌گویند

جمعی از پیشکسوتان گویندگی و اجرا از «زندگی با خبر»‌ می‌گویند

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۰

کتاب «زندگی با خبر» حاصل گفتگو با ۱۰ تن از مجریان و گویندگان به‌نام صدا و سیماست که عمر کاری خود را در رسانه ملی طی کرده و دهه‌ها از مسیر این رسانه با مردم در ارتباط بوده اند. 

«آقای خبرنگار» به نمایشگاه رسید 

گفت و گوی «آقای خبرنگار» با چهره‌های سیاسی – فرهنگی جهان 

«آقای خبرنگار» به نمایشگاه رسید 

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵

کتاب «آقای خبرنگار»‌مجموعه ۲۳ گفتگوی محمد ساجدی، تحلیل‌گر و مجری با سابقه برنامه‌های سیاسی و تحلیلی صدا و سیما با چهره‌های جهانی است که در ۱۸۸ صفحه و با قیمت ۲۰۰ هزار تومان از سوی نشر جام جم برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب امسال برای علاقه‌مندان به رسانه و خبر و کتاب و کتاب‌خوانی عرضه می‌شود.

کارمندسالاری‌؛ بلای جان ادبیات پایداری

کامران شرفشاهی‌؛ شاعر پیشکسوت دفاع‌مقدس در گفت‌وگو با «جام‌جم» سیاست‌زدگی و باندبازی را موانع ظهور استعدادهای ادبی دانست

کارمندسالاری‌؛ بلای جان ادبیات پایداری

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸

دوستی دیرینه مان را با دیداری که تازه کردیم؛ جلا دادیم و بارها در جام جم گفت: چه روز زیبایی است چه روز خوبی! بس‌که دیدار آشنا به وقت شیرین‌مان روشنی بخشید و دوستان روزهای دور از قضای نیک الهی، دیدار یکدیگر را سرشاری بخشیدند. با کامران شرفشاهی از دلایل شکوهمندی ادبیات فارسی و فضای خنثی و میان‌مایه‌ای که این‌روزها دچارش شده، صحبت کردیم. به اوج ادبیات پایداری و سردمداری ایران در جهان اسلام در این باره پرداختیم که تحسین شاعران عرب را در پی داشت اما اکنون انگار فضا دیگرگونه شده! شور ستیهنده شعر اعتراض دیگر در رگ‌و‌پی مخاطبان اسب نمی‌تازد زیرا شعری که چنان شورآفرین باشد تا خون را به خروش درآورد و قلب را به تپش بیندازد، انگار آفریده نمی‌شود اما چرا؟ چرا دیگر شاهد طلوع جریان‌های مستمر ادبی نیستیم و منتظر نشر فلان مجموعه شعر یا فلان شعر از این یا آن شاعر نیستیم! با ما این گفت‌وگوی منتقدانه را بخوانید. 

۱بعدی