ریاض بازیگر اصلی قتل عام مردم منطقه
ناظران سیاسی که طی سالهای گذشته، سیاست های عربستان سعودی را رصد و ردیابی کردند از خطرهای بزرگ حکام سعودی برای آینده و سرنوشت این منطقه آگاه هستند.
ناظران سیاسی که طی سالهای گذشته، سیاست های عربستان سعودی را رصد و ردیابی کردند از خطرهای بزرگ حکام سعودی برای آینده و سرنوشت این منطقه آگاه هستند.
ریاض در چارچوب نقشها، منافع و هویتی که برای خود تعریف کرده در حال نقشآفرینی در چارچوب سیاست خارجی قدرتهای بزرگ است و در اصل این دو منافع، یعنی منافع قدرتهای بزرگ و منافع منطقهای عربستان سعودی، با یکدیگر همپوشانی دارند ولی بحث این است که چرا در شرایطی که برخی از سوءتفاهمات از طریق مذاکره قابل حل است اقدامات نظامی از سوی عربستان سعودی در حال انجام است و هنوز به سیاستهای بینتیجه خود ادامه میدهد.
مدتی است که سعودیها با حمله به یمن قصد دارند کنترل این کشور را در دست بگیرند اما تاکنون موفق نشدند.
عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی درصددند از همه امکانات خود برای ایجاد تنشج در منطقه استفاده کنند. نیات ایالات متحده از ایجاد بحران در این منقطه کاملا آشکار است. اگر تشنج و بحرانی در میان نباشد، زمینهای هم برای دخالت و حضور آمریکا در منطقه فراهم نمیشود.
اگر تحلیل ریشهای نسبت به رفتار آلسعود در یمن بخواهیم داشته باشیم باید بگوییم که آمریکاییها از خیلی قبل دنبال خاورمیانه نو و جدیدی در منطقه بودند و تلاش کردند تغییراتی را به لحاظ سیاسی و ژئوپلتیکی در منطقه ایجاد کنند.
عربستان سعودی طی سالهای اخیر دست به چند اقدام قابل توجه زده است که بیش از اینکه نشاندهنده بازیگری فعال ریاض در تحولات منطقه باشد، گویای چنگ زدن دولت سعودی به هر وسیلهای به منظور جلوگیری از فراموش شدنش در عرصه تصمیم گیری منطقه است.
عربستان سعودی طی سالهای اخیر تلاشهای زیادی را برای بسط نفوذ خود در جهان اسلام بهکار بسته است.
از زمان بروز انقلابها در کشورهای عربی و سقوط حکومت چند کشور متحد عربستان و آمریکا در منطقه از جمله مصر، تونس و... سعودیها به این جمعبندی رسیدند که باید علاوه بر اینکه از بروز این انقلابها به کشورهای عربی حوزه خلیجفارس جلوگیری کنند تلاش کنند رهبری دیگر کشورهای عربی را برعهده بگیرند و سعی کنند در این باره نقش محوری در منطقه داشته باشند.
حضور عربستان در سوریه، عراق و یمن شکست خورد اما این شکست عربستان در یمن بسیار فاحش بود. کل برنامه عربستان برای تسخیر و اشغال یمن در دو هفته برنامهریزی شده بود اما امروز این برنامهریزی با تاخیر دو ساله مواجه و محکوم به شکست شده است.
آمار خسارتهای جانی و مالی که به زیرساختها و بخشهای مختلف اجتماعی و اقتصادی یمن وارد شده، تکاندهنده است.