عدالتخواهی، مهمترین دغدغه دانشجویان آرمانخواه
در شکل گیری انقلاب اسلامی و نهضت اسلامی نقش دانشجویان بسیار مهم بود و میشود گفت از عناصر اسلامی نهضت اسلامی دانشجویان بودند.
در شکل گیری انقلاب اسلامی و نهضت اسلامی نقش دانشجویان بسیار مهم بود و میشود گفت از عناصر اسلامی نهضت اسلامی دانشجویان بودند.
باید 16 آذر و روز دانشجو را به قریب چهار میلیون و 300 هزار دانشجویی که در حال حاضر در حال تحصیل در کشور هستند تبریک گفت و به روح بلند همه شهدا خصوصا دانشجویان عزیزی که شهادتشان منجر به این شد که 16 آذر برای همیشه به نام دانشجو ثبت و ضبط شود، درود فرستاد.
جنبش دانشجویی بخشی از واقعیت کنش سیاسی در ایران و سایر کشورهای جهان محسوب میشود.
جنبش دانشجویی در تاریخ معاصر ایران جایگاه ویژهای داشته است؛ در سال 32 و پس از آن و بویژه در کوران انقلاب اسلامی؛ هرچند سالهاست که دانشجویان کمتر جریانساز بودهاند.
16 آذر روز دانشجو؛ که با شهادت سه نفر از دانشجویان دانشگاه تهران عجین است، سوالی را برای همه طرح میکند، نقش دانشجویان در وضعیت حال و آینده کشور چیست و دانشجویان چقدر میتوانند در مورد آن ایفای نقش کنند؟ پاسخ این سوالات، ملزوماتی را برای جنبشهای دانشجویی میطلبد.
محـیـطهـــای دانشگاهی به دو دلیل همواره یکی از کانونهای اصلی تحرکات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به شمار میرفتهاند. نسل جوان به طور طبیعی دارای ویژگیهای پویایی، آرمانگرایی و تحرک است.
زمانی که سخن از جنبش دانشجویی مطرح میکنیم یعنی از نسبت دانشجو و سیاست در سطح کلان و نسبت دانشجو و سیاست به طور خاص در ایران صحبت میشود و با این سوال مواجه میشویم که چه نسبتی بین دانشجو و سیاست در ایران و جهان برقرار بوده و خوب است که چه نسبتی برقرار شود و شکلهای این نسبت چگونه بوده است؟
در انقلاب اسلامی ایران و در تحول اجتماعی روی داده، به دنبال آن دانشگاه سهم اصلی را به همراه بدنه جامعه روحانیت داشت.
با پایان جنگ جهانی دوم و پیروزی متفقین در آن جنگ، یک نظام دوقطبی ـ بلوک غرب به رهبری آمریکا و بلوک شرق کمونیست به رهبری شوروی ـ پدید آمد.
کمتر از ده روز پیش خبری در رسانههای معتبر جهان به سرعت برق و باد منتشر شد که با تصرف بوکمال منطقهای در مرز میان عراق و سوریه حیات گروه تشکیلاتی داعش در این کشور به پایان رسیده است.