مردان آهنین و الگوسازی

وقتی صحبت از مسابقه به میان می آید، اذهان به سمت ایجاد رقابت بین عده ای سوق پیدا می کند که یا اطلاعات خود را محک می زنند و یا در زمینه ورزش تلاش می کنند
کد خبر: ۱۳۰۱۱۹
برترین شوند و زمانی که این مسابقه در قالب یک برنامه تلویزیونی عرضه می شود، قطعا فاکتورهای برنامه سازی نیز در آن باید اعمال شود.یکی از اهداف و شاید اولین هدف یک برنامه تلویزیونی ، پر کردن اوقات فراغت بینندگان در کنار فرهنگ سازی است که رسالت اصلی یک رسانه تصویری است ؛ رسانه ای که در روزهای تعطیل بخصوص تعطیلات نوروزی از مخاطبان بیشتری برخوردار است و در واقع جذب سلایق متعدد در این روزهای خاص کار چندان آسانی نیست.
چند سالی است شبکه 3سیما در کنار پخش سریال های نوروزی و فیلمهای سینمایی تدارک دیده شده برای این ایام ، در زمینه اولویت اصلی خود یعنی ورزش ، اقدام به تولید برنامه ای تحت عنوان «مردان آهنین» می کند.
انجمن قوی ترین مردان ایران که قریب به 10سال است از تاسیس آن می گذرد، مدتها بی نام و نشان جوانان مستعد و ورزشکاران پاورلیفتینگ را هدفمند و منسجم کرد و برنامه «مردان آهنین» فرصتی شد تا این جوانان با نمایش گذاشتن قدرت بدنی ، خود را به اثبات برسانند و این موضوع با تلاش و کوشش افرادی چون فرامرز خودنگار و همکاری و همیاری شبکه 3سیما تحقق پیدا کرد و همین عاملی برای پیشرفت و تکامل این رشته در کشورمان شد.
در واقع ، نزدیک شدن به استانداردهای جهانی طی 5دوره برگزاری این مسابقات ، دلیلی بر این مدعاست.
وقتی قرار شد مسابقات قوی ترین مردان ایران با عنوان «مردان آهنین» شکل بگیرد، ظاهرا فقط برگزاری آن هدف اصلی بود و ابتدا ورزشکاران پاورلیفتینگ جذب این مسابقات شدند چراکه در این ورزش با وزنه های سنگین سر و کار دارند و تفاوتش با وزنه برداری این است که وزنه به بالای سر برده نمی شود و سبک مسابقات قوی ترین مردان ایران نیز بلند کردن وزنه های سنگین بود، بدون آن که بالای سر برده شود، به جز یک مرحله آن که ظاهرا ساده تر از مراحل دیگر این مسابقه است.
به هر حال حدود دو سالی است که تلاش می شود تا این مسابقات با کیفیت جهانی برگزار و مراحل آن به استانداردهای جهانی نزدیک تر شود، تا جایی که کشورمان آرزوی میزبانی مسابقات جهانی را در سر پروراند و در نهایت اوایل سال گذشته این مسابقات را با حضور ورزشکاران قدرتمند 20کشور جهان در کیش برگزار کرد و این موفقیت تحقق پیدا نمی کرد مگر با حمایت رسانه ای که فراگیر است و این ورزش را فراگیر کرده است ، چرا که می بینیم تمام استان ها تلاش می کنند تا خود را به مرحله نهایی این مسابقات که اسفندماه هر سال برگزار می شود برسانند و اسپانسرهای زیادی هم در تکاپوی سرمایه گذاری روی این مسابقات هستند چون می دانند که این مسابقات از یک شبکه تلویزیونی سراسری پخش می شود و تزریق همین سرمایه هاست که به پویایی و پیشرفت این ورزش کمک شایانی می کند و به جرات می توان گفت:، هیچ ورزشی بدون اسپانسر پا نمی گیرد، همان طور که در حال حاضر خیلی از فدراسیون ها کار خود را با سختی پیش می برند.اما از همه این بحثها که بگذریم ، شیوه برنامه سازی و تهیه این برنامه نیز جای تامل دارد. در این مسابقات اولین چیزی که کاملا به چشم می آید و نظرها را به خود جلب می کند، دکور آن است . در مسابقات امسال دیدیم که «علیرضا تیشه کار» در طراحی دکور مسابقه سعی کرده ، تا با تلفیق ورزش و فرهنگ ، پیوندی بین آنها ایجاد و در واقع تاریخ و قومیت یک منطقه را در کنار ورزش به نمایش بگذارد و اگر چه جای کار بیشتری داشت ؛ اما تا حدودی موفق عمل کرد.
از آنجایی که ذات یک مسابقه ورزشی هیجان آفرین است ، شیوه کارگردانی نیز در انتقال آن هیجان در قالب تصویر خیلی مهم جلوه می کند؛ اما به نظر آن گونه که باید در مسابقات «مردان آهنین» به این موضوع اهمیت داده نشد و انتظار می رود کارگردان چنین مسابقاتی با یک شیوه و شگرد خاص و طراحی دقیق تر، سوئیچ کند. البته در انتقال این هیجان ، موسیقی نیز سهم بسزایی دارد، که در این زمینه نیز آنگونه که باید موفق عمل نشده است و در نهایت مجری برنامه است که فضای مسابقه را باید در جهت ذائقه مخاطب سوق دهد و این عملی نیست جز با داشتن تجربه کافی در اجرا و اطلاعات کافی درباره آن رشته.
«جواد مولانیا» تمام تلاش خود را برای رسیدن به این مقصود انجام داد؛ اما به نظر اگر چه ممکن است تا به حال در بازیگری موفق عمل کرده ، ولی در زمینه اجرا هنوز در ابتدای راه است. شاید در آینده شاهد موفقیت های او در زمینه مجری گری نیز باشیم.
به هر حال مسابقه «مردان آهنین» با تمام ضعفها و قوتهایش ، مخاطب خود را پیدا کرده و در این برنامه نه فقط تاریخ و فرهنگ و نه فقط ورزش ، بلکه چیزی که بیشتر از همه در جلوی دوربین می توان به آن توجه داشت ، احترام به یکدیگر، مردانگی و فتوت است.
الگوهایی که شاید جوانان ما پیش از این در جایی دیگر و در قالبی دیگر به دنبال آن بودند.


امیر افشار فوطویی
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها