جام جم آنلاین در گفت وگو با رئیس سازمان مدیریت بحران بررسی کرد

مهار سیلاب شرق ایران فقط با 7 کشته

شبکه‌های استانی، زبان گویای مردم بحران‌زده

این روزها خبرهای نگران‌کننده‌‌ای از استان‌های مختلف کشورمان مخابره می‌شود؛ سیل در شرق، گرد و غبار در جنوب و غرب، برف و کولاک در شمال و باران و رگبار شدید در جنوب. و در این بین مشکلات زیرساختی‌، کمبودها و عقب‌ماندگی‌های چند ده ساله و آماده نبودن برای مواجهه با بحران، دست به‌دست هم داده‌اند تا مردمان بخش‌هایی از کشور این روزها دچار معضلات فراوان شوند.
کد خبر: ۱۰۰۳۶۵۵
شبکه‌های استانی، زبان گویای مردم بحران‌زده

مسئولان از یک‌سو به‌دنبال رفع مشکلات هستند و از سوی دیگر، از تخصیص نیافتن بودجه لازم برای آماده‌سازی استان‌های مختلف به منظور رویارویی با بحران‌های طبیعی سخن می‌رانند. دایره معضل در بعضی مناطق به حدی گسترده شده که پای وزرا و حتی هیات دولت به موضوع باز شده و خلاصه همه به‌دنبال حل دائمی یا موقت مشکل هستند. اما در این بین، رسانه‌ها به عنوان زبان گویای مردم و واسط میان آنها و مسئولان، نقش مهمی دارند و رسالتی مهم بر دوش آنها گذاشته شده است.

با توجه به این‌که بیشتر مناطقی که دچار بحران‌های زیست محیطی هستند، در چهارگوشه ایران قرار دارند، شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی با توجه به ارتباط نزدیک‌تر و گسترده‌شان با مردم نسبت به شبکه‌های سراسری، نقشی بمراتب پر رنگ‌تر یافته و تلاش می‌کنند آینه تمام نمای واقعیت‌های موجود و اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکلات باشند.

بارش شدید نزولات جوی طی هفته‌های اخیر، سیل، آبگرفتگی‌، بسته شدن جاده‌ها و راه‌های مواصلاتی، گرد و غبار، قطع گاز، آب و برق و تمام مشکلات، از دریچه دوربین شبکه‌های استانی قابل مشاهده است و ندای مردمی را که خواهان رسیدگی سریع به مشکلات هستند می‌توان در صدای گزارشگران رادیویی و تلویزیونی شنید و در کنار همه اینها باید به نقش پرسشگری رسانه‌های استانی هم اشاره کرد، واسطه‌ای برای پرسیدن سوال مردم از مسئولان که چه کرده‌اند و چه تدبیری برای امروز اندیشیده‌اند.

اعزام گروه‌های خبری به مناطق بحران‌زده، ارتباط زنده با مسئولان ذی‌ربط برای قرار گرفتن مردم در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته در مهار بحران‌ها و دعوت از مدیران و دست‌اندرکاران برای حضور در برنامه‌های زنده به‌منظور شفاف‌سازی فعالیت‌هایی که برای رفع مشکلات در حال انجام است، گوشه‌ای از اقدامات شبکه‌های استانی در این وضعیت به‌شمار می‌روند. اینک که هزاران و شاید میلیون‌ها نفر از هم‌میهنان در معرض آسیب‌های ناشی از سیل، توفان، کولاک و گرد و غبار قرار دارند و مشکلات زیرساختی هم بر رنج آنها افزوده است، شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی استانی تلاش می‌کنند زبان گویای این مردم باشند و درخواست بحق آنها برای رسیدگی به وضعیت موجود را به گوش مسئولان و آنها که باید کاری از پیش ببرند، برسانند.

فرشید شکیبا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها