پس از عربستان، پنتاگون از امضای فروش سیستم‌های دفاع موشکی آمریکا به ارزش بیش از 3 میلیارد دلار به امارات متحده عربی خبر داد

آمریکا به امارات هم سیستم دفاع موشکی می‌فروشد

یک روز پس از اعلام خبر فروش 84 فروند جنگنده اف- 15 به عربستان به ارزش 30 میلیارد دلار پنتاگون از امضای معاهده فروش سیستم‌های دفاع موشکی آمریکا به ارزش بیش از 3 میلیارد دلار به امارات متحده عربی خبر داد.
کد خبر: ۴۴۹۵۴۶

به گزارش ایسنا، جورج لیتل سخنگوی مطبوعاتی پنتاگون اعلام کرد: این قرارداد به ارزش ‌٤٨/٣ میلیارد دلار در ‌٢٥ دسامبر به امضا رسیده است.

وی گفت: امارات با در اختیار داشتن این سیستم‌های دفاعی قادر خواهد بود ظرفیت هوایی و دفاع موشکی خود را تقویت کرده و همکاری‌ها را در زمینه سیستم دفاع موشک‌های بالستیک با آمریکا ارتقا بخشد. طبق این معاهده، 2 باتری ضدموشکی، ‌٩٦ موشک، رادار، تجهیزات آموزشی و لجستیکی به امارات متحده عربی ارسال خواهد شد.

به گزارش منابع خبری، این موشک‌ها از نوع موشک‌های فوق‌پیشرفته پیشگیرانه «تاد» THAAD ساخت کارخانه لاکهید مارتین دالاس آمریکاست. به گفته تام مک گراث، نایب رئیس این شرکت و مدیر برنامه ساخت موشک‌ها، این اولین معامله فروش موشک‌های پیشگیرانه تاد به یک کشور خارجی است. این در حالی است که سکوی پرتاب و سیستم واحد کنترل شلیک این موشک در شرکت کامدن آرک ساخته می‌شود. آمریکا همچنین قراردادی برای ارتقای سیستم‌های دفاع موشکی عربستان به ارزش ‌٧/١ میلیارد دلار و قرارداد دیگری برای فروش ‌٢٠٩ موشک پاتریوت به کویت به ارزش حدود ‌٩٠٠ میلیون دلار امضا کرده است.

این قراردادها علاوه بر امضای قراردادی برای استقرار سامانه موشکی ناتو در خاک ترکیه است.

موضوع قراردادهای نظامی و تسلیحاتی واشنگتن با کشورهای عربی در حالی مطرح شده است که وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: وندی شرمن، معاون امور سیاسی این وزارتخانه طی روزهای آینده به عربستان و امارات متحده عربی سفر خواهد کرد. به گزارش ایسنا، در این سفر که قرار است از روز سه‌شنبه آغاز شود، شرمن به رایزنی با مقام‌های ارشد عربستان و امارات درخصوص مسائل مختلف منطقه‌ای و دوجانبه خواهد پرداخت. براساس این بیانیه، سفر شرمن به امارات و عربستان نشان‌دهنده افزایش روابط استراتژیک میان آمریکا، عربستان و امارات است.

توجیه عربستان

مقام‌های سعودی در توجیه قرارداد تازه تسلیحاتی میان آمریکا و عربستان، خرید این تسلیحات را برای دفاع از کشورشان لازم دانسته‌‌اند. به گزارش مهر، یک سخنگوی وزارت دفاع عربستان سعودی گفت: این تسلیحات تضمین می‌کند که پادشاهی عربستان بالاترین توانایی ممکن در زمینه دفاعی را برای حفاظت از مردم و کشورش به دست آورد.

براساس این توافق، که شنبه هفته گذشته در ریاض پایتخت عربستان به امضا رسید، اما دولت آمریکا روز سه‌شنبه در هاوایی آن را اعلام کرد، ایالات متحده 84 بوئینگ جنگی پیشرفته اف - 15به عربستان خواهد داد و 70 هواپیمای جنگی موجود عربستان را هم تجهیز و به‌روزرسانی خواهد کرد. این معامله همچنین شامل فروش بالگرد و مهمات، قطعات یدکی، و پشتیبانی و آموزش آن به عربستان است. توافق اخیر بخشی از قرارداد 10 ساله آمریکا و عربستان است که در اکتبر سال 2010 به ارزش 60 میلیارد دلار اعلام شد.

آمریکا و قرارداد‌های تسلیحاتی منطقه

فروش تسلیحات آمریکا به کشورهای منطقه محدود به عربستان نمانده است به طوری که این کشور تلاش‌های جدی را برای جلب مشتریان دیگر همچون عمان در دستور‌کار خود قرار داد. براساس گزارش پنتاگون، آمریکا قرار است موشک‌های زمین به زمین، زمین به هوا، هوا به هوا و موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد و در نهایت موشک‌های استینگر را در اختیار پادشاهی عمان قرار دهد.

آمریکایی‌ها با ترساندن کشورهای منطقه از قدرت ایران تلاش‌هایی برای ایجاد یک سامانه یکپارچه موشکی در برنامه خود قرار داده‌اند که سپر ضدبالستیکی از بخش‌های مهم آن است. یکی از خریداران بزرگ تسلیحات آمریکایی در خاورمیانه امارات متحده عربی است که با خرید جنگنده‌های اف ـ 16 که قادرند موشک‌های بتن‌شکن را حمل کنند، بازار تازه‌ای برای شرکت‌های آمریکایی گشوده است.

در این میان اگرچه آمریکا بتازگی برنامه فروش تسلیحات 53 میلیارد دلاری به بحرین را به حالت تعلیق درآورده است و این برنامه نیز می‌تواند در کنار خرید‌های 67 میلیارد دلاری عربستان سعودی بار دیگر به جریان بیفتد.

به این ترتیب به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها با بزرگ کردن تهدید ایران در منطقه می‌خواهند بازار جدیدی برای فروش انبوه تسلیحات خود به کشورهای عربی منطقه پیدا کنند و رفتار شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج فارس نشان می‌دهد کاخ سفید در تحقق توطئه خود توفیقاتی داشته است، این در حالی است که ایران همواره بر حفظ امنیت منطقه تاکید کرده و به این کشورها هشدار داده است در دام آمریکا نیفتند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها