فان بومل: فان گال فقط نظم می‌خواهد

بایرن، زیر نگاه نافذ «پروفسور»

لوییس فان گال معروف و هلندی مثل بسیاری از مربیان جدید تیم‌های اروپایی کار خود را در محل تازه خدمتش زودتر از 10 تیر شروع نمی‌کند زیرا این زمانی است که تمرینات بایرن مونیخ برای فصل تازه فوتبال باشگاه‌های آلمان و اروپا پس از 3 هفته تعطیلی تابستانی همسو با سایر تیم‌های این کشور شروع می‌شود. با این حال فان گال که او را پروفسور می‌نامند و نظم‌گرایی و جدیت و خشکی رفتارش معروف است، از حالا می‌داند که با احترام و اعتبار فراوانی در الیانز اره‌نا مواجه خواهد شد.
کد خبر: ۲۶۰۴۲۱

حکومت یورگن کلینزمن پراشتباه در بایرن مونیخ بیشتر از 10 ماه طول نکشید و از آغاز قرار بود جانشین وی یوپ هاینکس فقط در 5 بازی آخر فصل گذشته بایرن را هدایت کند. اما حالا کارل هاینز رومنیگه نایب رئیس باشگاه باواریایی معتقد است یک مربی برجسته آشنا به زبان آلمانی را که جستجو می‌کرد، در سیمای سرمربی سابق آژاکس و بارسلونا یافته و بابت این قضیه مفتخر است. گفته می‌شد آرسن وانژه برای پست سرمربیگری بایرن در فصل تازه مدنظر است، اما از آغاز مشخص بود این فرانسوی بعد از 13 سال حکمروایی در آرسنال چنان با این تیم عجین و آرسنالی‌ها آنقدر با وی همسو هستند که بعید است یکدیگر را رها کنند. فان گال در فصل تازه پایان یافته لیگ فوتبال هلند شاهکار کرد و الکمار را با برتری چشمگیر برتعقیب‌کنندگانش و بعد از 28 سال صبر این باشگاه برای قهرمان شدن، فاتح لیگ هلند (اردویزی) کرد و 3 سال پیش نیز تا یک قدمی این کار پیش رفته بود. اینها سند احیای فان گال بعد از چند سال زندگی در سایه و در پست‌های تشریفاتی مانند مدیریت فنی آژاکس و استادی او در ساماندهی تیم‌های فوتبال محسوب می‌شد.

بنابر این بدیهی بود که بعد از اثبات عدم کفایت کلینزمن برای هدایت بایرن وی از گزینه‌های اصلی برای جایگزینی سرمربی سابق تیم ملی آلمان در تشکیلات بایرن باشد و الکمار هر چه کوشید رای وی را بزند و او را نگه دارد، نتوانست.

حفظ کلینزمن هم به کلی غیرممکن بود. شکست حقارت بار 4 بر صفر در زمین بارسلونا در جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا که در صورت خوش اقبال‌تر بودن تیم اسپانیایی می‌توانست تعداد گل‌های زده تیم پپ گواردیولا را به دو برابر آن هم برساند و شکست‌هایی غیرقابل توجیه مانند باخت 1 - 5 در برابر ولفس بورگ در بوندس لیگا، فقط درهای خروجی باشگاه را به مقصد بعد و محتوم کلینزمن بدل کرد.

آینده پروفسور در باواریا چیست؟ پس گرفتن عنوان قهرمانی بوندس لیگا بعد از سپردن غیرمنتظره آن به وولفسورگ شگفتی‌ساز بزرگ فصل اخیر، کمترین و اولین وظیفه او محسوب می‌شود و بایرن بعد از 8 سال دور ماندن از عنوان نخست جام قهرمانان اروپا در درجه اول تشنه تکرار این عنوان است و بعد از بدون جام و عنوان ماندن در فصل اخیر، باید حتما در فصل آینده حداقل یک جام کسب کند. فان گال که بانی و خالق دومین عصر طلایی آژاکس در دهه 1990 (بعد از عصر میشل، کواج و کرویف در دهه 1970) بود و بارسلونا را هم به رغم مخالفت گسترده هواداران این تیم با انباشته شدن مهره‌های هلندی در نوکمپ دو بار متوالی در سال‌های 1998 و 99 فاتح لالیگا کرد، قریب به 4 هفته بعد از انتصاب به عنوان سرمربی جدید باوارایایی‌ها می‌گوید: «بایرن و انتخاب شدن برای هدایت آن مثل یک رویا برای من است ولی من هم بهترین هستم و اگر خبر این بود الکمار را در حضور آژاکس، آیندهوون و فاینورد قهرمان لیگ هلند نمی‌کردم.»

با این حال این تصور که پروفسور فقط بخاطر توفیق‌های قبلی‌اش و حتی قهرمان کردن «الکمار کم امکانات» در لیگ هلند در بایرن نیز از حالا پیروزمند است و چیزی جز برد انتظار او را نمی‌کشد، تصوری غلط است. بخصوص که این تیم به خاطر خرج کلانی که می‌کند، چیزی جز قهرمانی و جام‌ها را برنمی‌تابد و فقط با آنها راضی می‌شود؛ اما رفتارها و غرورها و دردسرها در آنجا به‌گونه‌ای است که سال‌هاست لقب باشگاه «اف.سی.هالیوود» را به بایرن داده‌اند. هانس یورگ بوت دروازه‌بان این تیم که فصل گذشته بر سر پیراهن ثابت با میشاییل رنسینگ رقابت داشت و پیشتر در بایر لورکوزن عضو بود و با آن تیم به فینال سال 2002 جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا راه یافت و سرانجام نایب قهرمان شد. به مساله فوق معترف است و می‌گوید: «فضایی که در بایرن هست در هیچ باشگاه دیگری رویت نمی‌‌شود. اینجا هم پیروزی‌های مطلق را می‌خواهند و هم گاهی از رعایت و اجرای نظم غافل می‌مانند، برتر و سخت‌تر از همه این که حتی اجازه یک بار لغزش و اشتباه را به شما نمی‌دهند و اگر یک مسابقه را هم نبرید، به شکل بسیار بدی سرزنش خواهید شد.»

مثل هیتسفلد

چنین روحیه‌ای می‌تواند برای پروفسور هم در بایرن دردسرساز باشد، منتها او هم مثل اوتمار هیتسفلد یک مربی بشدت منضبط است و در نتیجه مردان بایرن می‌توانند مطمئن باشند که هر اتفاقی در این باشگاه بیفتد، قدر مسلم این که باید آرامش را زیر سایه نگاه نافذ پروفسور حفظ کنند، فان گال با فتح جام قهرمانان اروپا در سال 95 برای آژاکس و کسبنایب قهرمانی آن در سال 96 ثابت کرده است که با فن درخشش در این رقابت‌ها کاملا آشناست و در دوران کار او در آژاکس بود که جوانان بسیار بالندهای مثل سیدورف، داویدز،کلای ورست و اوورمارس در این تیم رو آمدند و در سال‌های بعدی به مردان پخته و سرنوشت‌ساز سایر باشگاه‌ها بدل شدند.

حضور او در تیم ملی هلند البته موفق نبود و لاله‌های نارنجی با هدایت وی از راهیابی به دور پایانی جام جهانی 2002 محروم ماندند و بعد از آن وی به عرصه کار در تیم‌های باشگاهی بازگشت. مارک فان بومل کاپیتان بایرن که بخاطرهلندی بودن طبعا از حامیان اصلی پروفسور در ورود وی به الیانز اره‌نا خواهد بود، می‌گوید: «این یک انتخاب ایده‌آل برای ما بوده است و کمتر کسی را می‌یابید که از او بد بگوید. او ابتدا به نظم می‌اندیشد و می‌گوید 11 بازیکن عالی نمی‌خواهد بلکه 11 نفر وظیفه‌شناس می‌طلبد که ادغام‌شان با یکدیگر یک تیم ایده‌آل را بسازد. او یک تیم ساز فوق‌العاده است.»

منبع : وصال روحانی / منبع: Guardian

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها