معرفی شبکه‌های رادیویی

رادیو بوسنیایی در یک نگاه‌

در اردیبهشت 1373 همزمان با فروپاشی یوگسلاوی سابق و متعاقب آن درگیری‌های منطقه بالکان، معاونت برون‌مرزی صداوسیما در راستای سیاست‌های تبلیغی خود برای معرفی نظام جمهوری اسلامی ایران، تبلیغ فرهنگ غنی اسلام به جهانیان (به‌خصوص در منطقه بالکان)‌ و نیز تبیین اهداف استعماری غرب و صهیونیسم جهانی در ایجاد اختلاف بین ملت‌های مسلمان، اقدام به تاسیس رادیویی به زبان بوسنیایی کرد.
کد خبر: ۱۶۸۳۰۶

این رادیو در تاریخ 20 اردیبهشت 73 پخش برنامه‌های خود را با نیم ساعت برنامه در روز آغاز کرد و در ادامه روند در آذر 74 این میزان را به یک ساعت و در نهایت در اردیبهشت 76 به 2 ساعت برنامه در روز رساند و هم‌اکنون نیز یک ساعت برنامه هم به صورت تکرار پخش می‌کند.

برنامه‌های رادیو بوسنیایی در ساعت‌های 9 تا 10‌صبح، 21 الی 22 شب و 2 تا 3 بامداد به وقت تهران برابر با ساعت‌های 30/6 تا 30/7، 30/18 تا 30/19 و 30/22 تا 30/23 به وقت اروپای مرکزی روی آنتن می‌روند. این برنامه‌ها از 3 طریق موج کوتاه، رله رادیوهای محلی و اینترنت برای مخاطبان بوسنی‌زبان قابل دریافت است.

مناطق تحت پوشش این رادیو توسط موج کوتاه عبارتند از کشورهای بوسنی، کرواسی، اسلوونی، مقدونیه و یوگسلاوی فعلی (شامل: صربستان، مونته‌نگرو، کوزوو و ایالت وی‌دونیا)‌ منطقه تحت پوشش توسط رله رادیوهای محلی نیز تنها به کشور بوسنی محدود می‌شود، ولی شبکه جهانی اینترنت به مخاطبان بوسنی‌زبان در هر جای دنیا که باشند این امکان را می‌دهد که برنامه‌های این شبکه را گوش دهند.

مخاطبان اصلی این رادیو بوسینیایی‌‌های مسلمان هستند. در این رادیو هم‌اکنون 2 خبرنگار محلی (با ملیت بوسنیایی)‌ در دفتر نمایندگی صدا و سیما در سارایوو مشغول فعالیت می‌باشند. ضمن این که در شهرهای استراتژیک بوسنی مثل بانیل لوکا و توزلا و دیگر کشورهای همجوار نیز خبرنگارانی با این رادیو همکاری دارند که با توجه به حساسیت‌های روز منطقه (مثل رخدادهای کوزوو)‌ اقدام به تهیه و ارسال خبر و گزارش از این رویدادها می‌کنند.

معرفی اسلام واقعی و احیای هویت اسلامی، تحلیل حقوق بشر مطرح و بحران ارزش‌ها در غرب، ارزیابی توافقنامه دیتون و خطر تجزیه بوسنی، پاسخگویی غیرمستقیم به القائات وهابیت، بررسی وضعیت مهاجران به‌ویژه کودکان آواره و پیامدهای حضور غرب در بوسنی از جمله مهم‌ترین اهداف و رویکردهای رادیو بوسنیایی برون‌مرزی است.

رادیو بوسنی در راستای این اهداف و دیگر اولویت‌های معاونت برون‌مرزی اقدام به برنامه‌سازی کرده است که این روند در یک سال اخیر بسیار چشمگیر بوده است.

مصاحبه‌های تلفنی این رادیو با شخصیت‌های سیاسی، علمی، مذهبی و اجتماعی بوسنی نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
جداسازی برای کارآمدی

رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با «جام‌جم» از طرح تفکیک وزارت راه و شهر‌سازی می‌‌گوید

جداسازی برای کارآمدی

نیازمندی ها