توهین‌های مشهور افراد معروف

از زین‌الدین زیدان تا سیلویو برلوسکنی

قول فلاسفه و حکماست که فصل انسان با دیگر موجودات «قوه نطق» است. به عبارت ساده‌تر، آنچه باعث می‌شود انسان از مقام حیوان به انسان ترقی کند، این است که او می‌تواند اندیشه کند و اندیشه خود را با ادای کلمات یا نگارش آن به دیگران بفهماند.
کد خبر: ۵۹۰۰۸۸
از زین‌الدین زیدان تا سیلویو برلوسکنی

مسلم است آدمی با دو قوه شر و خیر قوی خود از این نعمت خداوندی هم استفاده‌ای دوگانه می‌کند، هم آن را در طریق خیر به کار می‌گیرد، درس می‌دهد و درس می‌خواند، با شعر و ادبیات انس می‌گیرد، دعا می‌کند و به دیگران دلداری می‌دهد و هم این که از زبان و بیان خود برای زدن طعنه و نیش به دیگران یا غیبت و تهمت بهره(!) می‌جوید. بدزبانی و ناسزاگویی هم بهره نادرست دیگری است که برخی آدمیان از زبان خود می‌برند.

اگر چه آمار کاملا دقیقی از میزان بدزبانی در میان مردم وجود ندارد، اما مشاهده عینی نشان‌دهنده این است که تقریبا همه افراد جامعه ـ به میزان کم یا زیاد ـ درگیر این خصیصه هستند. در این میان، بدزبانی افراد مشهور می‌تواند تبعاتی ماورای یک کلام داشته باشد.

حرف که در فرهنگ عامه به «باد هوا» تعبیر می‌شود، در این موارد می‌تواند توفانی به پا کند و دامن گوینده، شنونده و حتی جامعه را بگیرد. در فهرستی که تهیه شده، تلاش بر این بوده که معروف‌ترین و مهم‌ترین بدزبانی‌های افراد معروف جمع‌آوری شود.

توهین جنسی سارکوزی

نیکولا سارکوزی، با آن حواشی تمام‌نشده‌اش در زمینه‌ فحاشی نیز ید طولایی دارد.

سارکوزی مردی بود که بسیاری از او ​ در گروه رهبران لمپن یاد می‌کردند. رهبرانی که شأن جایگاه خود را نمی‌دانستند​. او در یک نشست خبری زمانی‌که از پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر ناتوان شد، به ناسزاگویی و توهین بسیار زننده اقدام کرد. داستان از حاشیه نشست ناتو شروع شد: سارکوزی در جواب ​ یک خبرنگار در مورد پرونده قربانیان بمبگذاری کراچی و احتمال دخالت او در پرداخت رشوه گفت: «اتهام‌زدن آسان است. این ادعا به همان اندازه بی‌اساس و محتواست که انگار من بگویم شما...... هستید!» (فردی که با افراد زیر سن قانونی رابطه جنسی برقرار می‌کند) رسانه‌های فرانسه در آن زمان می‌گفتند سارکوزی عادت کرده به خبرنگارهایی که از وی پرسش​‌های چالشی می‌کنند، اهانت‌های بدی کند، اما این دشنام از آنجا بسیار بد تلقی‌شده که علاوه بر تحقیر طرف مقابل باعث می‌شود به او یک نسبت مجرمانه هم داده شود. در اغلب جوامع غربی با وجود این که روابط جنسی در اغلب موارد محدودیت قانونی و حتی عرفی ندارد، رابطه جنسی با فرد زیر 18 سال ولو با رضایت وی ممنوع است. البته هر دو ناسزاگویی‌های سارکوزی و برلوسکنی از این زاویه هم مهم بود که اقدامی علیه رسانه‌ها​ به شمار می‌رفت.

رسانه‌هایی که به عنوان چشم و گوش جامعه و نمایندگان افکار عمومی مطرح هستند و از این زاویه هر فشار یا توهینی علیه آنان به عنوان فشار یا توهین علیه جامعه مطرح می‌شود. (منبع: یورونیوز)‌

ناسزا به زیزو و ضربه‌کاری به ماتاراتزی

در عالم ورزش که مشهور به حاشیه‌هایی از جنس فحاشی و توهین است، شاید هیچ ناسزاگویی ای به اندازه فینال جام جهانی 2006 مشهور نشده باشد. دقیقه 110 بازی ایتالیا و فرانسه بود که ناگهان زین‌الدین زیدان به سمت ماتاراتزی، مدافع تیم فوتبال ایتالیا رفت و ضربه محکمی با سر به سینه او زد. داور این خطا را ندید، اما با اشاره کمک داور، زیدان را از ادامه آخرین بازی فوتبالش محروم کرد. این که ماتاراتزی چه به زیدان گفت همواره به شکل یک راز باقی ماند. ماتاراتزی گفت توهینی معمولی به او کرده، اما زیدان معتقد بود اهانت به خواهر و مادرش معمولی نیست. لب‌خوانی‌ها هم معلوم کردند احتمالا ماتاراتزی او را فرزند یک بدکاره خوانده است. زیدان بعد از بازی از کار خود عذرخواهی کرد، اما گفت پشیمان نیست. جالب این که افکار عمومی دنیا و بخصوص فرانسه هم او را سرزنش نکردند و حتی در بازگشت به وطن مورد استقبال شدید هم قرار گرفت. یا مردم نمی‌خواستند ​ هنگام خداحافظی کام او را تلخ کنند یا این‌که واقعا حق را به زیزو می‌دادند. جا دارد وقتی یادی از نسبت ورزش و ناسزاگویی می‌شود، نام مارک کیوین صاحب یکی از تیم‌های بسکتبال آمریکا هم بیاید که به داشتن زبانی تند و بد مشهور است. مردی که تاکنون حدود دو میلیون یورو از طرف اتحادیه بسکتبال آمریکا به خاطر بدزبانی‌هایش جریمه شده است. این مطلب کامل نمی‌شود مگر این که سخنی از وین رونی شود؛ مهاجم بدزبان منچستریونایتد که تا به حال ​ چند بار به خاطر ناسزاگویی خود با واکنش مسئولان فوتبال انگلستان روبه‌رو شده است.

برلوسکنی و ماجراهای ادامه‌دارش

شکی نیست هر جا سخن از رسوایی اخلاقی است، نام ​سیلویو برلوسکنی​نخست وزیر ایتالیا می‌درخشد. نخست‌وزیری که به هیچ عنوان در زندگی خصوصی خود در قامت یک نخست وزیر، آن هم نخست وزیر کشوری چون ایتالیا با آن سابقه تمدنی که ادعا می‌شود، نبوده است. ماجراهای مالی، ناکارآمدی و فساد اخلاقی او بر سر زبان‌هاست و البته میل پایان‌ناپذیرش به قدرت حتی در آستانه هشتاد سالگی، اما این مرد قدرتمند ایتالیایی وقتی به دلیل بدزبانی خود معروف شد که با یک شبکه تلویزیونی این کشور به صورت زنده گفت‌وگو می‌کرد. او در این گفت‌وگو که با برنامه «La7 Live» بود، کنترل اعصابش را از دست داد و با فریادهای خود از این برنامه تحت عنوان «خانه فحشای تلویزیونی تهوع‌آور» یاد کرد و بویژه خطاب به گاد لرنر، مجری این برنامه تلویزیونی گفت: «من شاهد یک برنامه تلویزیونی مسخره با مجریگری فردی بی‌ادب، تنفرآور و تهوع‌آور هستم.» البته مجری هم جواب برلوسکنی را داد و خطاب به او گفت وی نخست‌وزیری از طبقه «پرولتاریا» و تربیت نشده و همین‌طور گستاخ و بی‌ادب است. (منبع: ایسنا)‌

رئیس‌جمهور حشره‌خوار​!

فحاشی سیاستمداران منحصر به اروپا نیست و در آن سوی اقیانوس اطلس نیز رواج دارد. چند ماه پیش بود که رئیس‌جمهور اروگوئه در حاشیه یک کنفرانس مطبوعاتی بدون این که متوجه روشن‌بودن میکروفن باشد اظهارات توهین‌آمیزی درباره رئیس‌جمهور زن آرژانتین و همسرش مطرح کرد. سخنان خوزه موخیکا، رئیس‌جمهور اروگوئه بدون این که او متوجه باشد به گوش حاضران رسید و روابط با آرژانتین را با تنش مواجه کرد. رئیس‌جمهور اروگوئه در این اظهارات، همتای آرژانتینی خود، خانم ​کریستینا فرناندز​ را یک «حشره‌خوار پیر» و «قاطر سرسخت» توصیف کرد. حشره‌خوار جانوری کوچک شبیه به موش کور است که بینی بلندی دارد. رئیس‌جمهور اروگوئه همچنین گفت همسر متوفای رئیس‌جمهور آرژانتین «مرد لوچ» بوده است. گفته‌های رئیس‌جمهور اروگوئه از طریق میکروفن برای حاضران در کنفرانس خبری پخش شد و باعث اعتراضات دولتی و مردمی به اروگوئه شد. رئیس‌جمهور اما گفت نمی‌دانسته میکروفنش باز است، او قصد انتشار این سخنان را نداشته و به همین دلیل بابت این اظهارات عذرخواهی نخواهد کرد. باز بودن بلندگو و فحاشی پشت آن فقط برای سیاستمداران دردسر نشد. چند وقت پیش بود که خلبان یکی از خطوط هواپیمایی در آمریکا عصبانی از این که در پرواز او «افراد زیبا» مهمانداری نمی‌کنند پشت میکروفن شروع به فحاشی کرد. البته دقایقی بعد به او اطلاع داده شد که میکروفن​ باز است و بعد از آن او از کار خود برکنار شد. مشابه این اتفاق در برنامه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی در جهان افتاده است. (منبع: عصرایران)‌

مصطفی مسجدی آرانی / جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها