jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۵۴۷۲۰۰ ۱۶ اسفند ۱۳۹۱  |  ۱۱:۰۰

پخت شیرینی، کاری لذت‌بخش است، بخصوص اگر شیرینی‌ها ترد و خوشمزه شوند. شاید فکر کنید شیرینی پختن حتما نیاز به فر دارد و شما که اجاق گازتان دارای فر نیست، نمی‌توانید شیرینی خوشمزه‌ای بپزید. به همین دلیل امروز تهیه چند نوع کیک و شیرینی را آموزش می‌دهیم که برای تهیه‌شان به فر نیاز نیست.

لوز نارگیلی

مواد لازم:

شکر: یک لیوان، گلاب: یک استکان، پودر نارگیل، بادام یا پسته: یک لیوان و نیم.

طرز تهیه:

شکر و گلاب را درون ظرفی ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. سپس بگذارید این مایع سرد شود، بعد با همزن آن را بزنید تا رنگش سفید شود. حالا موقع ریختن پودر نارگیل یا پسته یا بادام است هرکدام از این پودرها را که می‌خواهید درون شکر و گلاب بریزید و هم بزنید. این مخلوط را درون ظرفی لبه‌دار بریزید و فشار دهید تا صاف و سفت شود. ظرف را داخل یخچال بگذارید تا سرد شود و بعد آن را بیرون آورده و برش بزنید و درون ظرفی بچینید. اگر بخواهید می‌توانید با هر سه پودر این شیرینی را تهیه کنید. یعنی اول مواد را درون ظرف بریزید و پودر نارگیل رویشان بریزید بعد دوباره قدری از مواد را بریزید و پودر پسته و در آخر هم بقیه مواد را بریزید و پودر بادام را بپاشید و سطح آن را صاف کرده و فشار دهید. برای تهیه این شیرینی با هر سه پودر باید مقدار شکر و گلاب را سه برابر کنید.

شیرینی زنجبیلی

مواد لازم:

آرد: یک و نیم پیمانه، کره: 2 قاشق غذاخوری، زنجبیل: یک و نیم قاشق غذاخوری و پودر قند: یک سوم پیمانه.

طرز تهیه:

وقتی همه مواد را آماده کردید، ابتدا آرد را الک کنید، داخل ظرفی بریزید، روی حرارت ملایم بگذارید و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود، ولی یادتان باشد رنگ آن نباید تغییر کند. سپس اجازه دهید تا آرد خنک شود. حالا پودر قند و زنجبیل را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به آرد که خنک شده اضافه کنید. کره را هم کم‌کم به آرد و قند و زنجبیل اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا این مواد را روی سطح صافی قرار داده و با وردنه صاف کنید. سپس با هر قالبی که دوست دارید قالب زده و در ظرفی بچینید، شیرینی‌های شما آماده است.

دونات

مواد لازم:

ماست چکیده: نصف پیمانه‌، تخم‌مرغ: یک عدد، آرد سفید: یک و نیم پیمانه، شکر: نصف لیوان، بکینگ‌پودر: 2 قاشق غذاخوری، جوش شیرین: یک قاشق چایخوری، روغن مخصوص سرخ کردنی ،‌ پودر قند و پودر کاکائو برای تزئین.

طرز تهیه:

ماست و جوش‌شیرین و بکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید. تخم‌مرغ را درون آن شکسته و خوب هم بزنید. حالا روغن و شکر را اضافه کرده و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. آرد را هم که قبلا الک کرده‌اید، کم‌کم اضافه کنید تا خمیر آماده شود. بگذارید تا خمیر یک ساعتی استراحت کند. بعد از این مدت به اندازه یک نارنگی از مایه بردارید و توی دست‌تان گرد کنید، وسط آن را خالی کرده و فرم دهید. 15 دقیقه بگذارید به این شکل بماند. سپس داخل ظرفی روغن بریزید. روغن که داغ شد دونات‌ها را دانه‌دانه داخل روغن بریزید و مراقب باشید که نسوزد. روغن باید به اندازه‌ای باشد که وقتی دونات‌ها را درون آن می‌اندازید تمامش داخل روغن قرار بگیرد. سپس آنها را درون یک آبکش بریزید تا روغن اضافه آن گرفته شود. برای تزئین هم می‌توانید پودر قند و کاکائو را روی آنها بپاشید.

سوهان عسلی

مواد لازم:

شکر: 200 گرم، روغن مایع: 100 گرم، عسل: 100 گرم، خلال بادام:150 گرم، زعفران آب​کرده: چند قطره، خلال پسته برای تزئین.

طرز تهیه:

ابتدا چهار قاشق غذاخوری آب را با روغن، عسل و شکر مخلوط کرده، روی حرارت بگذارید تا بجوشد. حرارت باید زیاد و یکنواخت باشد. وقتی شربت غلیظ شد، خلال بادام‌ها را درون آن بریزید. مواد را زیاد هم نزنید، ولی مراقب باشید که نسوزد و ته نگیرد. وقتی که رنگ مایع طلایی شد چند قطره زعفران را ریخته و برای امتحان یک قاشق از مواد را درون سینی بریزید اگر سریع سفت شد یعنی سوهان عسلی آماده است. در آن موقع کف ظرف مسطحی مثل سینی را چرب کنید و به اندازه قاشق مرباخوری از مواد بردارید و روی سینی بریزید. چند عدد خلال پسته هم روی آنها بگذارید. این کار را سریع انجام دهید تا مواد سفت نشود. بعد از سرد‌شدن سوهان عسلی‌ها آنها را با نوک چاقو جدا کرده و درون ظرف در​دار​ نگهداری کنید.

 سوهان کنجدی

مواد لازم:

عسل: 2 پیمانه، کنجد خام: یک لیوان، زعفران حل شده: چند قطره و ورق آلومینیوم.

طرز تهیه:

عسل را روی حرارت خیلی کم گذاشته تا به آرامی آب شود. سپس کنجد را به عسل اضافه کنید. عسل را باید مرتب هم بزنید. حالا چند قطره محلول زعفران را داخل عسل بریزید و باز ​هم بزنید. یک برگ فویل را کمی چرب کرده و مواد را روی آن بریزید. برگ دیگری از فویل را چرب کرده و روی مواد بیندازید و با یک وردنه سطح آن‌را صاف کنید. ضخامت این سوهان باید حدود نیم سانتی‌متر باشد. حالا بگذارید تا سوهان‌ها سرد شود سپس آنها را تکه‌تکه کرده و میل کنید.

منبع / چاردیواری
ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مژگان عباسی از محلات
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۷
چه خوب است كه طرز پخت شیرینی های بدون فر را آموزش می دهید لطفا در مورد میزان پیمانه ها نیز مطلبی بنویسید. قسمت آشپزی را بیشتر كنید.سپاسگزارم.
۰
۰
ستایش
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
خیلی خوب و عالی و مفید بود،مرسی
۰
۰
اشپز
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
برای كیك هایی كه اموزش میدید عكس بذارید
۰
۰
ها نیه
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
خوب بو د ولی باید متنو ع تر باشد
۰
۰
عسل
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۹
عالی بود
۰
۰
هما
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
مرسی جالب بود
۰
۰
فرحناز
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
خیلی عالی بود
۰
۰
پروین
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
عالی بود
۰
۰
خیلی خوب بود
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
خوب بود
۰
۰
الناز
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
فوق العاده بود....
۰
۰
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
خلاصه،مفید،عالی
۰
۰
آذر
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۴
مرسی عالی بود
۰
۰
مهر بانو
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
عالی
۰
۰
مهیا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
خیلی عالی بود ولی اگر عكس شیرینی ها بود چه بهتر می شود
۰
۰
آدم برفی
-
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
دقیقا بهترم بود توسط عكس هم موزش می د اد وقتی تصویرو می بینی بهتر می فهمی نظر منه
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
عالی بود
۰
۰
ملیحه
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
جالب نبود قبلا شنیده بودم
۰
۰
آتی
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
بابت شیرینی ها وآموزشش ممنون.
۰
۰
دنیا
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۸
ممنونم از سایت خوبتون.لطفا برای شیرینی ها عكس هم قرار بدید
۰
۰
سمیرا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
سلام خیلی عالی بود، مدتها دنبال همچین شیرینی هایی بودم. ولی كاش تنوعش بیشتر بود، سایر شیرینهای بدون فر رو هم بذارید
۰
۰
سكینه
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۸
خوب بود ازش استفاده كردم
۰
۰
عباس كوثری
-
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
خیلی عالی بود
۰
۰
آدم برفی
-
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
خوب بود ولی بهتر می شد همراه با عكس بود نمی دونم اصلا عكس نداشت ولی بازم خوب بود ممنونم
۰
۰
مرضیه
-
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
سلام و عرض ادب واحترام،مطالب خوبند اما پیشنهاد دارم كه انواع بیشتری از شیرینیهایی رو آموزش بدید كه هم با آرد برنج درست بشند وهم بدون فر باشند. با تشكر فراوان
۰
۰
مدینه
-
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۹
خیلی خوب بود
۰
۰
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۰۱
اگر ظرف لبه دار نباشه چی میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
۰
۰
یادداشت بیشتر
هر بهار عاشق شوید

هر بهار عاشق شوید

‌ من همیشه نوروز را دوست داشته‌ام از بچگی‌ام تا همین حالا. همیشه حسابی خوش گذرانده ام و در کودکی هم بسیار عیدی گرفته ام.

بهار می آید، کرونا می رود

بهار می آید، کرونا می رود

بهار در راه است، مثل هر سال همین موقع. زمستان می رود و بهار می آید. همین گزاره ساده و طبیعی که تکرار هر ساله طبیعت است به ما یادآوری می کند کرونا هم می‌رود و روزهای سلامت گذشته بازمی گردد.

عیدی پایتختی‌ها به مردم

عیدی پایتختی‌ها به مردم

آدم‌ها آرزوی زیادی دارند برای خود و دیگران. در شرایط فعلی جامعه ما و جامعه جهانی آرزوهای شخصی و آرزوهای گروهی در هم گره خورده اند.

گفتگو بیشتر
پیشنهاد سردبیر بیشتر