10 مرداد، آغاز عملیات نصر 6

امروز 10 مرداد 1393 خورشیدی برابر با 4 شوال 1435 هجری و 1 آگوست 2014 میلادی است. مهمترین رویدادهای که در چنین روز در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۷۰۰۸۴۴
10 مرداد، آغاز عملیات نصر 6

هجری شمسی

10 مرداد 1286

امپراتوری عثمانی به مرزها ایران تجاوز کرد. دولت عثمانی در آغاز مشروطیت و زمانی که دولت ایران درگیر مسائل داخلی و مبارزه با آزادی خواهان و مشروطه ‏طلبان بود، با فرصت‏طلبی، چند منطقه از نواحی مرزی ایران را مورد تجاوز قرار داد و برخی مناطق را به اشغال خود درآورد. در این میان، بر اثر اعتراض شدید روسیه و انگلستان، عثمانی مجبور به تخلیه آن نواحی شد، اما با حملات دیگر، آن مناطق را دوباره تصرف کرد. این بار نیز بر اثر اعتراض روسیه و انگلستان که شریک دیگری را برای غارت منافع ایران می دیدند، نیروهای عثمانی عقب‏ نشینی کردند.

10 مرداد 1295

نمایندگی‌های سیاسی روسیه وانگلیس طی یادداشت مشترکی از دولت ایران خواستند تا با تشکیل یک نیروی نظامی 11هزار نفره درجنوب تحت فرمان انگلیسی‌ها و یک نیروی نظامی قزاق در شمال تحت فرماندهی روسها موافقت کند.

10 مرداد 1321

کابینه سوم احمد قوام ـ قوام السلطنه ـ تشکیل شد، این کابینه تا 24 بهمن 1321 به مدت 6 ماه دوام داشت‌.

10 مرداد 1325

کابینه ائتلافی با حزب توده در تهران تشکیل شد. در این کابینه وزارتخانه‌های صنایع‌، بازرگانی‌، فرهنگ و بهداری به حزب توده واگذار شد.

10 مرداد 1366

عملیات نصر 6 در میمک توسط ارتش آغاز شد. این عملیات با رمز مبارک یا اباعبداللَّه الحسین(ع)، به منظور پاسخگویی به شرارت‏های آمریکا درخلیج فارس و همسویی با آمادگی مدافعان خلیج فارس و با هدف انهدام نیروهای دشمن و بیرون راندن بقایای آنها از منطقه عملیاتی میمک، توسط رزمندگان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرا شد. نیروی زمینی، در مرحله پایانی پاکسازی غرب کشور از وجود نیروهای بعثی، با عبور از میدان‏های مین، تله‏های انفجاری و...، ارتفاعات بسیار حساس میمک را مورد تهاجم خود قرار داده و آن ارتفاعات را به تصرف خود درآوردند. در این عملیات 2 فروند هواپیما، 17 دستگاه تانک و نفربر، 6 فروند هلی‏کوپتر و صدها دستگاه خودرو دشمن منهدم و 2500 نفر کشته و 120 نفر از قوای بعث به اسارت گرفته شدند.

10 مرداد 1368

اولین خط کشتیرانی ایران در دریای خزر با حضور وزرای راه و ترابری، اقتصاد و دارایی، جهاد سازندگی و برخی مسؤولان محلی در دهم مرداد ماه 1368 ش آغاز به کار کرد. با ایجاد این خط کشتیرانی در آب‏های خزر، قدرت صادرات و واردات کالا از طریق این آبراه مهم افزایش چشمگیری یافت. با شروع به کار این خط، جمهوری اسلامی ایران، مبادی ورودی خود را گسترش داد و با این خط، مسیر صادرات به اروپا در حدود چهارهزار کیلومتر کوتاه شد. همچنین فعال شدن این خط، در ترانزیت کالا تأثیر به سزایی بر جای نهاد.

هجری قمری

4 شوال 1342

آیت الله "سید عبدالحسین لاری" عالم مبارز خطه جنوب ایران در گذشت. وی در صفر سال 1264 در لار به دنیا آمد. بعد از اتمام دوره‏ مقدماتی و سطح، راهی نجف اشرف شد و در درس میرزای بزرگ شیرازی حاضر شد. او علاوه بر اخذ اجازه‏ اجتهاد از استاد، از آیات عظام محمدحسین کاظمی، فاضل ایروانی، لطف الله مازندرانی و ملاحسینقلی همدانی نیز گواهی اجتهاد دریافت کرد. آیت اللَّه لاری به دستور آیت الله شیرازی جهت هدایت و رهبری مردم خطه‏ فارس به لارستان رفت. او در اولین گام، حوزه‏ علمیه‏ لار را تاسیس کرد و به نشر احکام اسلامی همت گماشت. حضور مجتهد مقتدری مانند آیت‏الله لاری، باعث کم نفوذ شدن مبلغان مسیحی و انزوای آنان شد. ضبط و ثبت اموال حاکم دست نشانده، احداث کارخانه‏ اسلحه سازی، آموزش نیروهای نظامی و امتناع از پرداخت مالیات به دولت مرکزی، گام‏های مهمی بود که به رهبری آیت الله لاری جهت ایجاد ملت اسلام برداشته شد. قیام وی در حمایت از مشروطه‏ خواهان شیراز و رویارویی با نیروهای دولتی و نیز همکاری بادلیران تنگستان در مقابله با متجاوزان انگلیسی از جمله فعالیت‏های آیت الله لاری در راه استقلال مردم و اعاده‏ شرافت اسلامی می‏باشد. از آیت ‏الله لاری حدود چهل اثر فقهی، کلامی، فقهی - سیاسی، اصولی و... به یادگار مانده است.

میلادی

1 اگوست 1958

فدراسیون عربی شامل کشورهای عراق و اردن منحل شد. در پی اقدامات برای تاسیس جمهوری واحدی متشکل از مصر، سوریه و یمن با فراخوان جمال عبدالناصر منبی بر اتحاد کشورهای عربی، انگلیس درصدد مقابله به مصر برآمد و مقدمات اتحاد عراق و اردن، دو کشور تحت حاکمیت خاندان هاشمی را در 11 فوریه 1958 با امضای توافقنامه فراهم کرد. بنا شد دو کشور در عین حفظ موجودیت مستقل خود، از سیاست خارجی هماهنگ و توافقات مشترک در امور داخلی پیروی کنند. عکس‏العمل جمال عبدالناصر در برابر تشکیل این فدراسیون و فراخوانی طرفداران خود در ارتش عراق، به کودتای نظامیان در سحرگاه 14 ژوئیه 1958م انجامید. کودتاگران که به رهبری عبدالکریم قاسم و عبدالسلام عارف دست به این اقدام زده بودند، از یک طرف رژیم سلطنتی را سرنگون و سران آن را اعدام و از سوی دیگر حکومت جمهوری در عراق اعلام کردند. چند روز پس از پیروزی و تثبیت حکومتِ کودتایی جدید، در اول اوت 1958م پیمان اتحاد هاشمی یا فدراسیون عربی عراق و اردن که برای مقابله با اتحاد مصر و سوریه تشکیل شده بود، پس از 6 ماه فعالیت منحل اعلام شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها