مرتضی سرهنگی:

6 هزار عنوان کتاب درباره جنگ نوشته شده است

مرتضی سرهنگی با تأکید بر فراهم آوردن مقدمات برای اضافه کردن جنگ به مطالعات ایرانی‌ها گفت: تا کنون 6 هزار عنوان جلد کتاب درباره جنگ تهیه شده که بیشتر این کتاب‌ها را کسانی نوشته‌اند که آگاهی حرفه‌ای از چگونه نوشتن ندارند و تنها خود شاهد عینی ماجراها بودند.
کد خبر: ۲۲۴۲۸۸

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مرتضی سرهنگی نویسنده کتاب «همه چیز درباره جنگ» طی نشستی در قزوین افزود: حوادثی که در جنگ برای مردم پیش می آید خارج از توان بشری و بسیار هولناک است، برای همین کسی نمی‌تواند با خیال وارد جنگ شود زیرا دنیای جنگ و اسارت دنیای دیگری است. بنابراین کسی که این تجربیات را کسب نکرده توان روایت آن را نخواهد داشت مگر این که در این زمینه بسیار مطالعه کرده باشد.

این نویسنده در ادامه در مورد دستور زبان تعقلی افزود: دستور زبان بعد از جنگ، تعقلی است و باید همراه با مطالعه به جنگ نزدیک شد. ما باید جنس جنگ را بشناسیم و بدانیم که جنگ ما دفاعی و عملی شرافتمندانه است و ذات جنگ‌های دفاعی نیز مردمی است، به این معنی که پیش از آن که ارتش رسمی تربیت شود مردم عادی شهرها و روستاهای مرزی هستند که درگیر می شوند و در مقابل، صدمات بسیاری متحمل می شوند و با وجود همه مشکلات مقاومت می کنند. جنگ قابل تحمل است به شرطی که به جنگ و دفاع معنا دهیم. می گویند آدم ها کوچکتر از جنگ هستند و هیچ تناسبی میان انسان و تانک وجود ندارد. به همین خاطر در دهن گشاد جنگ بلعیده می شوند اما در جنگ‌های دفاعی آدم‌ها بزرگ‌تر از جنگ می‌شوند و گاه اتفاق می‌افتد که انسان‌ها به مقابله با ابزارهای مهیب جنگی می‌پردازند.

وی به نقش مؤثر زنان ایرانی در جنگ اشاره کرد و گفت: مادران در جنگ‌های دفاعی فوق‌العاده مؤثر هستند و نقش بسزایی دارند؛ مانند مادری که با رضایت فرزندش را راهی نبردی بی بازگشت می‌کند و به طور قطع صدام از همین مادران ایرانی شکست خورد.

سرهنگی در ادامه به انگیزه نوشتن این مجموعه اشاره کرد و گفت: برای اطلاع از رویدادها و اتفاقاتی که در این دوران رخ داد و همینطور شناخت مجموعه جنگ لازم است مقدماتی در این خصوص عنوان شود تا جنگ را به سیر مطالعات خود اضافه کنیم. تحقیقاتم در این کتاب در قالب یازده موضوع است که بیشتر به قرارداد الجزایر می‌پردازد. این کار را برای نوجوانان و جوانان آغاز و سعی کرده‌ام با ارائه تصاویر به درک مطالب کمک کنم.

این مجموعه در قالب هشت جلد شامل حوادث حماسه هشت سال دفاع مقدس خواهد بود و حوادث سال 59 به عنوان شلوغ‌ترین سال از حیث حوادثی که در آن روی داده معرفی می‌شود. در این سال فرماندهان بزرگ ما اسیر می‌شوند، سوسنگرد دوبار سقوط می‌کند و قصر شیرین و بستان اشغال می‌شود.

مرتضی سرهنگی نویسنده و مسئول دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در پایان خاطر نشان کرد: تا کنون 6 هزار عنوان جلد کتاب درباره جنگ تهیه شده که درباره هیچ واقعه‌ای در ایران این گونه نبوده و بیشتر این کتاب‌ها را کسانی نوشته‌اند که آگاهی حرفه‌ای از چگونه نوشتن ندارد و تنها خود شاهد عینی ماجراها بودند. در عصر حاضر و پس از گذشت دو دهه از جنگ باید به رازگشایی این حوادث اقدام کنیم تا به اصل آن فارغ از زبان تبلیغی برسیم . آنچه امروز برای ما ضرورت دارد فهم و درک باطن جنگ است و باید با مطالعه و تحقیق به آن رسید و دانش خود را نسبت به این واقعه بالا برد تا بتوان منصفانه در مورد جنگ قضاوت کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها