همه مقصریم

: درج گزارش هایی درباره پدیده انرژی درمانی در کشور که طی روزهای گذشته در «جام جم» به چاپ رسید با بازتاب ها و واکنش های زیادی از سوی هموطنانمان مواجه شد.
کد خبر: ۱۲۲۶۸۵

بسیاری از مادرانی که برای درمان فرزندان معلول خود به زحمت پول دو جلسه انرژی درمانی را به امید شفای جگرگوشه هایشان تهیه کرده بودند، در تماس با جام جم از مسوولان ذی ربط می خواستند با آنهایی که از استیصال بیماران سوئاستفاده می کنند، برخورد قاطع و قانونی کنند. اما در این باره ذکر نکاتی چند قابل تامل است :
1- واقعیت تلخ این است که مسوولان بخش سلامت و درمان کشور، در وهله اول طی سالهای گذشته با سهل انگاری و غفلت از پیامدهای رواج چنین پدیده ای ، در شیوع آن نقش موثری داشته اند اما از آنجا که گفته اند جلوی زیان را از هر جا بگیریم ، منفعت است .این که مسوولان وزارت بهداشت اعلام کرده اند انرژی درمانی را غیرقانونی می دانند، به فال نیک می گیریم اما انتظار از این دستگاه متکفل سلامت جامعه بیش از این است. تلاشهای پیگیرانه در این بخش حتی می تواند دستگاه های دیگر نظیر دستگاه قضایی را به تکاپوی بیشتر برای برخورد قانونی با فرصت طلبان و فریبکاران وادار کند.
2- مسوولان قضایی نیز اگر معتقدند برخی از این افراد با تزویر و دروغ و نوعی شارلاتانیسم از مردم درمانده سوئاستفاده می کنند ، برای مقابله با چنین فعالیت هایی چه اهرمهای اجرایی در دست دارند و چرا تاکنون از آنها استفاده نکرده اند. باید بپذیریم اگر مداخله در درمان طبق قانون جرم است ، چرا تاکنون عده زیادی از مدعیان دروغین انرژی درمانی آزادانه فعالیت و بسیاری از مردم را از هستی ساقط کرده اند؛ بنابراین شایسته است ، مسوولان قضایی به طور شفاف و صریح در این باره موضعگیری و برای مبارزه با گروهی که ناآگاهی را در جامعه ترویج می کنند ، اقدام کنند.
3- دسته دیگر که رسالت خطیری در این حیطه بر عهده دارند ، روزنامه نگاران و دست اندرکاران رسانه های گروهی هستند. واقعیت این است که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم با نوشته هایمان ذهن مخاطبان خود را کانالیزه می کنیم و به آنها جهت می دهیم و دقیقا این نقطه تفاوت حرفه ما با گل فروشان ، موبایل فروشان و... است . باید از خود بپرسیم نوشته های ما در تعیین اهداف اطلاع رسانی و رسالت مطبوعاتی مان ، چقدر مفید بوده است . آیا خبرنگار و گزارشگری که با تبلیغ شیوه های یکی از مدعیان انرژی درمانی که به شیوه شعبده بازی و تردستی مردم ناآگاه را به سوی خود می کشاند ، قصه جانبازی که درمانش را به امید شفا و انرژی درمانی رها کرده و مجبور شد با 28 میلیون تومان هزینه سفر به آلمان جبرانش کند ، شنیده است؛ و آیا می دانیم که چه بار سنگینی بر دوش قلم به دستان است و چه آسان می شود اعتبار چندساله حرفه ای را با بی مبالاتی هدر داد؛ بنابراین وظیفه همه رسانه های گروهی است که با آگاهی بخشی ، جامعه را به سوی تعالی سوق دهند.
4- از همه مهمتر ، نقش بی بدیل و حساس مردم دراین باره است. ما به عنوان یک شهروند ایرانی که علاقه مندیم کشورمان راه توسعه ، رشد و تعالی را بپیماید ، باید بپذیریم پیمودن چنین راهی در گام نخست ، مستلزم ارتقای سطح فرهنگی خود و دوری از عوام زدگی و توسل به راههای غیرعلمی است . باید بپذیریم که دیگر زمان عوام زدگی و درجازدن فرهنگی سپری شده و اکنون علم و دانش در دنیا حرف اول را می زند. پس مراقب باشیم نیرنگ بازانی که با سوئاستفاده از ناآگاهی ما ، بر شانه هایمان پای می گذارند و خود را بالا می کشند ، فریبمان ندهند.

زهرا عرب
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها