عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛

 حجم غذای خود را در نوروز کم کنید / ضررهای آجیل بو داده

نوروز امسال شرایط خاصی دارد. بسیاری از مردم به دلیل نگرانی های مربوط به شیوع ویروس کرونا همچنان به خودقرنطینگی ادامه می دهند و اوقات بیکاری زیادی در خانه خواهند داشت. یکی از دلپذیرترین چیزهایی که در اوقات بیکاری به ذهن افراد می آید خوردن است.
کد خبر: ۱۲۶۲۰۰۸

به گزارش جام جم آنلاین ، با توجه به در خانه ماندن بیشتر نسبت به سال های گذشته قطعا حجم پرخوری بسیاری بیشتر هم می شود، اتفاقی که باعث شده از همین الان زنگ خطر به صدا دربیاید.

یک کارشناس تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی می گوید حجم غذای مصرفی در عید نوروز نه تنها نباید افزایش یابد که باید کمتر هم شود. خدیجه رحمانی دراینباره به جام جم آنلاین گفت: اصول کلی این است که کالری دریافتی متناسب با میزان فعالیت باشد. وقتی در شرایطی قرار می گیریم که فعالیت در کار نیست در واقع درصدی از انرژی که مربوط به فعالیت است کاهش پیدا می کند.

رحمانی عنوان کرد: به طور متوسط 30 درصد از کالری به فعالیت های بدنی اختصاص می یابد بنابراین وقتی فعالیتی نباشد باید حداقل 20 درصد از این میزان کاهش پیدا کند.

این متخصص تغذیه افزود: افراد باید دقت کنند که اولا امسال عیدی در کار نیست و هیچگونه دید و بازدیدی نباید وجود داشته باشد. از خرید و سایر تجملات نوروزانه باید پرهیز شود چون واقعا سلامت در گرو در خانه ماندن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران بیان داشت: نکته دوم این است که مردم باید حداقل به اندازه یک پنجم غذایی که قبلا می خورند از حجم غذای روزانه خود کم کنند.

وی تاکید کرد: بهترین دستوری که می توانیم بدهیم شاید همان دستور دین اسلام باشد؛ یعنی هنوز سیر نشده اید از غذا دست بکشید. افراد وقتی که هنوز میل به خوردن است از غذا دست بکشند. باید تعادلی بین مقدار دریافتی و مقدار نیاز برقرار شود. باید این برنامه انجام شود تا به سلامتی افراد کمک زیادی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران یادآور شد: نیم ساعت انجام تمرینات نرمشی و یا ورزش با وسایلی که در خانه وجود دارد در روزهایی که در خانه هستید واجب است. این فعالیت بدنی سلامتی بدن را حفظ می کند.

رحمانی با بیان اینکه آجیل و خشکبار ارزش غذایی بالایی دارند تاکید کرد: البته نوع بو داده آن توصیه نمی شود. نوع بو داده آن دارای نمک زیادی است. الان هم که در شرایط کرونایی به سر می بریم یکی از چیزهایی که باید به شدت کنترل شود نمک است. نمک فشار خون را افزایش می دهد و تا جایی که امکان دارد باید از مصرف آن خودداری کرد. به مردم توصیه می کنند از آجیل هایی بی نمک و خام استفاده کنند.       

خدیجه رحمانی در پایان تاکید کرد: مهم تر از تغذیه در این روزها تاکید بر در خانه ماندن است. وقتی هم در خانه می مانید تمرین کم خوردن کنید. رعایت این دو نکته بسیار مهم کمک شایانی به سلامتی مردم می کند.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها