ساز کوک جهان نمایش

ساز کوک جهان نمایش

۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵ | نظر

کنسرت‌نمایش‌ها که تقریبا یک دهه از شکل‌گرفتن‌شان می‌گذرد، پدیده جدیدی در دنیای تئاتر و موسیقی کشور به حساب می‌آیند، اجراهایی که توانسته‌اند در این مدت کم ظرفیت‌هایی از تئاتر را یادآوری کنند که پیش از این چندان توجهی به آنها نشده بود یا فراموش شده بودند.

مردم غزه چگونه زندگی می‌کنند؟!

۲‌نگاه به کتاب «لهجه‌های غزه‌ای» از انتشارات سوره‌مهر

مردم غزه چگونه زندگی می‌کنند؟!

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹ | نظر

اشاره: کتاب «لهجه‌های غزه‌ای؛ چند روزنوشت از غزه» نوشته یوسف القدره و فاتنه الغره؛ دو شاعر فلسطینی با ترجمه محمدرضا ابوالحسنی همزمان با آخرین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.

ببینید | طنین صدای زخمی سپیدموی زاگرس در تهران

ببینید | طنین صدای زخمی سپیدموی زاگرس در تهران

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹ | نظر

اکنون دیگر گرد سپید ۶۷ سالگی روی محاسنش نشسته؛ گلونی لرستان را بر شانه‌ها انداخته، با طمانینه وارد سالن می‌شود، سازها نواختن را آغاز می‌کند و ایرج رحمانپور که به حنجره زخمی زاگرس مشهور است، آوای دلنشین موسیقی لرستان را سر می‌دهد.

«خط مقدم»؛ پیشتاز روایت پیشرفت

در نشست روایت پیشرفت «ژرفا» مطرح شد

«خط مقدم»؛ پیشتاز روایت پیشرفت

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹ | نظر

نشست‌های «روایت پیشرفت» با موضوع کتاب «خط مقدم» در قالب هفدهمین جلسه از سلسله‌نشست‌های «عصر کتاب» توسط مرکز مطالعات راهبردی ژرفا و اندیشکده هنر و رسانه برگزار شد.

پیشنهاد کارورخوانی در دل تابستان

مروری بر کتاب «وقتی از عشق حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم»

پیشنهاد کارورخوانی در دل تابستان

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲ | نظر

داستان‌های کارور مثل همان یله‌شدنش در آن کاناپه نرمی است که در عکس سیاه و سفید نقش بسته است. مثل وقتی که نیمی از جورابش پایین آمده و رها و آسوده، در حال مطالعه است. عکس سیاه و سفید را که نگاه می‌کنم، بیشتر باور می‌کنم ریموند کارور همان‌قدر رها می‌نویسد که زندگی کرده است.

هوش خواننده را دست‌کم نگیریم!

نگاهی گذرا بر کتاب «بیمار خاموش» نوشته «الکس مایکلیدیس»

هوش خواننده را دست‌کم نگیریم!

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴ | نظر

ژانر معمایی جنایی در میان علاقه‌مندان به داستان و رمان جایگاه ویژه‌ای دارد. به‌شخصه معتقدم خواندن یک رمان معمایی جنایی، لابه‌لای چند کتاب در ژانرهای مختلف به ‌منزله زنگ‌تفریح است، چراکه بازی‌های فکری و چالش‌های معمایی ذهن خواننده را برای خواندن کتاب‌های بعدی آماده می‌کند.

سونامی پاپ،موسیقی ملی را می‌بلعد

گفت‌وگو با نوید دهقان به ‌بهانه برگزاری کنسرت گروه «قمر» در تالار وحدت

سونامی پاپ،موسیقی ملی را می‌بلعد

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷ | نظر

تالار وحدت روز پنجشنبه چهاردهم تیرماه میزبان کنسرت سنتی گروه «قمر» است. در این کنسرت که به سرپرستی نوید دهقان و خوانندگی حمیدرضا نوربخش برگزار می‌شود قطعات بی‌کلام و قطعاتی مبتنی برساز و آواز اجرا خواهد شد، به‌طوری‌که انتخاب تصانیف و تنظیم‌های تازه برای برخی از قطعات، مؤلفه اصلی تازه‌ترین کنسرت این گروه را تشکیل می‌دهد. به بهانه برگزاری این رویداد با نوید دهقان، آهنگساز و سرپرست گروه به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

جنایت‌های فراموش شده

جنایت‌های فراموش شده

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷ | نظر

تاریخ معاصر ایران بخصوص دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مملو از حوادث و رویدادهای تکان‌دهنده‌ای است که هنر-صنعت سینمای کشور، بخصوص فیلم‌های ژانر حادثه می‌توانند با به تصویر کشیدن این حوادث تحمیلی تاثیرگذار باشند؛ روایت حوادث آن هم در یک ژانر سینمایی متناسب با موضوع حادثه قطعا منتهی به فیلم‌های سینمایی ارزش بخشی خواهد شد.

ریشه‌های جدایی اسلام از روحانیت

روایت تاریخ از کارنامه روحانیت

ریشه‌های جدایی اسلام از روحانیت

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸ | نظر

کانون‌های پنهانی که از دیرباز، بقای خود را در نابودی اسلام و مسلمین می‌دیدند وقتی شکوه و تمدن اسلامی را بر جهان تاریک و تیره قرون وسطی حاکم دیدند که علت آن همانا آمیختگی دین با علم، هنر، سیاست، اجتماع و زندگی بود و دریافتند مرکز تئوریک این امتزاج نیز حوزه‌های علمیه‌ای هستند که علوم دینی را زمینه‌ساز سایر علوم کرده وعلمای دینی فارغ‌التحصیل این حوزه‌ها نیز هر‌یک در شاخه یا شاخه‌هایی از علوم تجربی یا دقیقه و مانند آن، دانشمند و اندیشمند هستند، به این نتیجه رسیدند که برای مضمحل کردن آن تمدن اسلامی، راهی نیست جز آن‌که ریشه‌های آکادمیک و تئوریک تمدن فوق، یعنی حوزه‌های علمیه (که در واقع موتور محرک تمدن اسلامی یا کارخانه‌های تمدن‌سازی به‌شمار می‌آیند) مورد هجوم قرار داده و در همانجا دین را از علوم و هنر جداساخته و طرح تئوری دیرین خود، یعنی جدایی دین از زندگی (که در اروپای رنسانس عملی کرده بودند) را در شرق اسلامی نیز به اجرا گذارند.

مردی که تمام وجودش عشق به علی(ع) بود

در سالگرد درگذشت علامه امینی

مردی که تمام وجودش عشق به علی(ع) بود

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸ | نظر

امروز سالگرد درگذشت مردی است که مهدی اخوان ثالث، شاعر معاصر در قصیده‌ای ماندگار و استوار او را « پاکباز دین و حق» لقب داده است، علامه عبدالحسین امینی فقیه، محدث، متکلم، مورخ، نسخه‌شناس و بنیانگذار کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) نجف که حاوی ۷۰ هزار نسخه خطی است.