در جستوجوی راهی برای رهایی از فشار داخلی
از مجموع گزینهها و چرایی اقدام دونالد ترامپ در انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس، اقوال مختلفی وجود دارد.
از مجموع گزینهها و چرایی اقدام دونالد ترامپ در انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس، اقوال مختلفی وجود دارد.
به نظر من آمریکاییها خود میدانند که خیلی نتیجه خوب و مثبتی از این رفتارشان نمیگیرند و بعد از شکستهای مستمری که مخصوصا در مورد داعش و تجزیه سوریه تجربه کردند، طرح انتقال پایتخت اسرائیل به بیتالمقدس را مطرح کردند که این اقدام یک حرکت و عملیات روانی محسوب میشود.
مهمترین خبر بینالملل در ماه گذشته انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی از تلآویو به قدس شریف است که با مخالفت کشورهای زیادی از جمله اتحادیه اروپا همراه بوده است.
وقتی صحبت از دوری از صلح بین فلسطینیها و رژیم صهیونیستی میشود نباید باورمان شود که واقعا همه دنبال صلح هستند و حالا این اقدام ترامپ طومارش را پیچیده است. صلح بین این دو یک امر مبهمی است که هر طرف ادراک متفاوتی از آن دارند.
اقدام دولت آمریکا در انتقال سفارتخانه خود از تلآویو به بیتالمقدس نقض آشکار قطعنامههای بینالمللی است.
آمریکا قبل از فروپاشی شوروی تصور داشت که جهان تکقطبی شده و باید نظم جدیدی را حاکم کند تا خودش بتواند بخشی از محوریت جهان را بر عهده بگیرد.
تصمیم دونالد ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس، جهان را علیه این تصمیم کاخ سفید یکدست کرده است این البته اولین بار نیست که ترامپ با تصمیمات شتابزده خود، خوی استکباری واشنگتن را به نمایش میگذارد.
اقدام نابخردانه انتقال سفارت آمریکا بهبیتالمقدس از سوی فردی ناآگاه به مسائل سیاسی و تاریخی، نادیده گرفتن حق مسلم، تاریخی و قطعی ملت مظلوم فلسطین و نقض آشکار قطعنامههای بینالمللی است و ترامپ باید بداند که قدس شریف به عنوان قبله اول مسلمانان جهان و متعلق به فلسطینیها باقی خواهد ماند.
بحرانهای داخلی در آمریکا مربوط به دوران ترامپ نیست و وی ایجادکننده آن نیست، بلکه میتوان ترامپ را موجب تشدید آن بحرانها عنوان کرد.
هرچند این روزها موضوع انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس حاشیهساز شده، اما این تنها مورد از حاشیهسازیهای دولت یکساله ترامپ نیست.