غربی‌بازی‌‌های الکی!

گفت‌وگو با دکترمحمد علی الستی، جامعه‌شناس درباره تب نگهداری از حیوانات خانگی که جامعه ایران را درگیر کرده‌ است

غربی‌بازی‌‌های الکی!

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶

تسلط فناوری غرب و به تبع آن تبلیغ و ترویج مدرنیسم و فرهنگ و سبک و زندگی برخاسته از آن، پدیده‌ای است که در دهه‌های اخیر جهان را متأثر از خود ساخته‌است. در کشور ما نیز در سال‌های اخیر با رشد سریع وسایل ارتباط جمعی و ورود فناوری‌های نوین ارتباطی همچون ماهواره، تلفن همراه و... سبک زندگی غربی از روش‌های مختلف و با تکیه بر الگوپردازی و فرهنگسازی تمدن غربی در حال ترویج است و در این میان حرکت مردم به سمت تقلید از سبک زندگی غربی به یک رویه عادی تبدیل شده‌ است.

حیوانات‌خانگی؛ آری یا خیر؟

حیوانات‌خانگی؛ آری یا خیر؟

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۵

حضور حیوانات‌خانگی در میان جوامع انسانی یکی از بدیهی‌ترین مسائل تمدنی و شاید بتوان گفت حیاتی در زندگی انسان‌ها بوده است. به عبارت دیگر حیوانات‌خانگی دارای کارکردی بوده‌اند که بقا و ممات زندگی اجتماعی و حتی معاش انسان‌ها منوط به حضور آنها بوده است. انسان‌ها در طول تاریخ بدون توجه به کارکرد مسائل هیچ وسیله یا جانداری را در زندگی خود جا نمی‌دادند. برای نمونه حضور جانداری مثل سگ رابطه مستقیم با امنیت و بقای یک قبیله یا یک خانه در روستا داشت. به همین دلیل نمی‌توان حضور حیوانات‌خانگی در زندگی انسان‌ها را بدون توجه به تاریخ حضور آنها در زندگی اجتماعی ما انسان‌ها فهم و قضاوت کرد.

تلاش برای جریان‌سازی زیست مومنانه

گفت‌وگو با مرتضی طاهریان، معاون ساماندهی و شبکه‌سازی ستاد کانون‌های مساجد کشور به مناسبت روز جهانی مسجد

تلاش برای جریان‌سازی زیست مومنانه

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۶

نقش مساجد در بین خانواده‌ها و در حوزه جمعی، از موضوعاتی است که جای بحث دارد. این‌که امروز این نقش به چه شکل ایفا می‌شود و برای این جریان چه اقداماتی شده، موضوعی بود که به بهانه آن با مرتضی طاهریان که معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های مساجد کشور را به عهده دارد، صحبت کردیم. او در این گفت‌و‌گو از شکل‌گیری طرح‌ها و برنامه‌های مختلف با هدف برقراری هر چه بیشتر این ارتباط خبر داد.

جدال شیرین اشک و لبخند

بازگشت آزاده‌ها به کشور در قاب عکس‌ها و لحظه‌ها

جدال شیرین اشک و لبخند

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴

«اشک‌های پرلبخند» مختصر اما مفصل‌ترین تعبیری است که می‌شود در مورد نگاه‌ها و حال ‌و احوال آنهایی که آن روز عزیزشان را بعد از سال‌ها ملاقات کردند، به کار برد‌. 26 مرداد که به نام بازگشت آزاده‌ها ثبت شده و اولین گروه اسرای ایرانی که طی هشت سال دفاع‌مقدس توسط رژیم بعث اسیر شده‌بودند، در همین روز و سال 1369 به وطن بازگشتند‌. این روز به تعداد تمام اسرای آزاد شده، حرف‌ و خاطره‌ دارد برای گفتن‌. این قصه‌ها آن‌قدر زیاد و تمام نشدنی‌اند که مرور هر ساله آن، هنوز تازگی دارد و خالی از لطف نیست‌. در این بین در کنار فیلم‌ها، مستندها و کتاب‌هایی که دست به ضبط و مرور این قصه‌ها زده‌اند، عکس‌ها هم سهمی به سزا در این روایت‌ها دارند‌. تصاویری که آن روز عکاسان زیادی ثبت و ضبط‌شان کردند و امروز از نگاه تک‌تک این لحظه‌های حبس شده در قاب عکس‌ها می‌شود کلی قصه خواند و حرف‌ها دید و شنید‌. در ادامه با هم تعدادی از این نگاه‌ها را مرور می‌کنیم‌.

تمرین مهربانی در دنیای خودخواه امروز

تمرین مهربانی در دنیای خودخواه امروز

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰

زندگی بشر امروزی حلقه گمشده‌ای دارد به نام حساسیت به رنج و نیاز خود و دیگران و تمایل قوی برای تسکین آن. مراقبت و ‌نگرانی همراه با همدلی و درک برای خود و دیگران تجربه بشری است که نیازمند التیام رنج و دریافت محبت و مهربانی است. مولفه‌ای در روان‌شناسی مثبت‌گرا به نام شفقت به خود، که مبنای آن درک این مطلب است «شفقت به خود و همدلی و مهربانی به دیگران، سبب احساس بهزیستی و بهبود سلامت روان و افزایش رضایت و انگیزش زندگی می‌شود.»

چگونه نکات اخلاقی را به بچه‌ها آموزش دهیم؟

چگونه نکات اخلاقی را به بچه‌ها آموزش دهیم؟

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳

حتما شما هم شنیده‌اید، بچه‌ها بیش از آن‌که دو گوش برای شنیدن حرف‌های شما باشند، دو چشم برای دیدن خود شما هستند. این را هم شنیده‌اید که بچه‌ها آن‌ چیزی که پدر و مادرشان «می‌خواهند» نمی‌شوند ، بلکه آن چیزی می‌شوند که پدر و مادرشان «هستند».

در محرم فرجی حاصل خواهد شد‌.‌.‌.

در محرم فرجی حاصل خواهد شد‌.‌.‌.

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲

تاریخ اسارت: روز دوشنبه 23 خرداد سال 1367 شلمچه- تاریخ بازگشت به وطن: 9 شهریور سال 1369

شاید جزء مردان تاریک باشیم و...

شاید جزء مردان تاریک باشیم و...

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۶

هر‌کدام از ما با توجه به آدمی که هستیم، با توجه به زندگی‌هایی که داریم و حتی با‌توجه به دغدغه‌هایی که داریم، می‌توانیم یک درس‌آموخته‌ای، پندی یا روش زندگی از واقعه کربلا به‌دست بیاوریم. یعنی اتفاقاتی که در کربلا رخ می‌دهد، تک‌بعدی نیست. اگر مراجعه کنیم به فرمایشات امام حسین(ع) که درباره دینداری می‌فرمایند: «مردم بنده دنیایند و به ظاهر دم از دین می‌زنند و تا زمانی که زندگی‌شان تامین شود، از آن دفاع می‌کنند اما، چون در بوته آزمایش قرار گیرند، دینداران اندک هستند.»

شیرزنان روزهای سخت

نگاهی به نقش زن‌ها در عرصه واقعه عاشورا

شیرزنان روزهای سخت

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵

فیلم‌های سینمایی را که محور موضوعی آنها یک حادثه، پیشامد و بحران گسترده مثل زلزله، سیل، طوفان، جنگ و غیره است به خاطر بیاورید. چه چیزی در تمام این داستان‌ها محور مشترک است؟

ولایت‌مداری؛ بالاترین درس نهضت سیدالشهدا(ع)

گفت‌وگو با حجت‌الاسلام مظفر سالاری درباره درس‌های عاشورا

ولایت‌مداری؛ بالاترین درس نهضت سیدالشهدا(ع)

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۱

حجت‌‏الاسلام مظفر سالاری متولد اسفند 1341 در شهر یزد است. برای بچه‏‌ها داستان، نمایشنامه، فیلمنامه، نقد و مقاله‏‌های آموزشی فراوانی نوشته و شاگردان زیادی هم تربیت کرده‌ است. کتاب‏ها و داستان‏های ایشان در جشنواره‌ها و مسابقات مختلف ادبی برگزیده شده و از کتاب سال تا دیگر جوایز را در کارنامه فعالیت‌هایش دارد. با او به‌عنوان یک نویسنده موفق مذهبی درباره عاشورا و درس‌هایی که باید از این واقعه همیشه زنده تاریخ، گرفت صحبت کرده‌ایم.

قبلی۲۵بعدی