تمرین مهربانی در دنیای خودخواه امروز

تمرین مهربانی در دنیای خودخواه امروز

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰

زندگی بشر امروزی حلقه گمشده‌ای دارد به نام حساسیت به رنج و نیاز خود و دیگران و تمایل قوی برای تسکین آن. مراقبت و ‌نگرانی همراه با همدلی و درک برای خود و دیگران تجربه بشری است که نیازمند التیام رنج و دریافت محبت و مهربانی است. مولفه‌ای در روان‌شناسی مثبت‌گرا به نام شفقت به خود، که مبنای آن درک این مطلب است «شفقت به خود و همدلی و مهربانی به دیگران، سبب احساس بهزیستی و بهبود سلامت روان و افزایش رضایت و انگیزش زندگی می‌شود.»

چگونه نکات اخلاقی را به بچه‌ها آموزش دهیم؟

چگونه نکات اخلاقی را به بچه‌ها آموزش دهیم؟

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳

حتما شما هم شنیده‌اید، بچه‌ها بیش از آن‌که دو گوش برای شنیدن حرف‌های شما باشند، دو چشم برای دیدن خود شما هستند. این را هم شنیده‌اید که بچه‌ها آن‌ چیزی که پدر و مادرشان «می‌خواهند» نمی‌شوند ، بلکه آن چیزی می‌شوند که پدر و مادرشان «هستند».

در محرم فرجی حاصل خواهد شد‌.‌.‌.

در محرم فرجی حاصل خواهد شد‌.‌.‌.

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲

تاریخ اسارت: روز دوشنبه 23 خرداد سال 1367 شلمچه- تاریخ بازگشت به وطن: 9 شهریور سال 1369

شاید جزء مردان تاریک باشیم و...

شاید جزء مردان تاریک باشیم و...

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۶

هر‌کدام از ما با توجه به آدمی که هستیم، با توجه به زندگی‌هایی که داریم و حتی با‌توجه به دغدغه‌هایی که داریم، می‌توانیم یک درس‌آموخته‌ای، پندی یا روش زندگی از واقعه کربلا به‌دست بیاوریم. یعنی اتفاقاتی که در کربلا رخ می‌دهد، تک‌بعدی نیست. اگر مراجعه کنیم به فرمایشات امام حسین(ع) که درباره دینداری می‌فرمایند: «مردم بنده دنیایند و به ظاهر دم از دین می‌زنند و تا زمانی که زندگی‌شان تامین شود، از آن دفاع می‌کنند اما، چون در بوته آزمایش قرار گیرند، دینداران اندک هستند.»

شیرزنان روزهای سخت

نگاهی به نقش زن‌ها در عرصه واقعه عاشورا

شیرزنان روزهای سخت

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵

فیلم‌های سینمایی را که محور موضوعی آنها یک حادثه، پیشامد و بحران گسترده مثل زلزله، سیل، طوفان، جنگ و غیره است به خاطر بیاورید. چه چیزی در تمام این داستان‌ها محور مشترک است؟

ولایت‌مداری؛ بالاترین درس نهضت سیدالشهدا(ع)

گفت‌وگو با حجت‌الاسلام مظفر سالاری درباره درس‌های عاشورا

ولایت‌مداری؛ بالاترین درس نهضت سیدالشهدا(ع)

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۱

حجت‌‏الاسلام مظفر سالاری متولد اسفند 1341 در شهر یزد است. برای بچه‏‌ها داستان، نمایشنامه، فیلمنامه، نقد و مقاله‏‌های آموزشی فراوانی نوشته و شاگردان زیادی هم تربیت کرده‌ است. کتاب‏ها و داستان‏های ایشان در جشنواره‌ها و مسابقات مختلف ادبی برگزیده شده و از کتاب سال تا دیگر جوایز را در کارنامه فعالیت‌هایش دارد. با او به‌عنوان یک نویسنده موفق مذهبی درباره عاشورا و درس‌هایی که باید از این واقعه همیشه زنده تاریخ، گرفت صحبت کرده‌ایم.

واجدی‌نیا: امام حسین(ع) غرق‌شدگان را نجات می‌دهد

پای صحبت هنرمندی که فرش‌های حرم اهل‌بیت از هنر او سرچشمه گرفته

واجدی‌نیا: امام حسین(ع) غرق‌شدگان را نجات می‌دهد

۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲

سیدمحسن واجدی‌نیا از اهالی کاشان، دارالمومنین ایران و از خادمان حسینی است که سال‌ها از عمر پربار خود را در راه اهل بیت به ویژه امام‌حسین(ع) گذرانده‌است. واجدی‌نیا در سال‌های نه چندان دور مدیر پروژه ملی بافت فرش عتبات عالیات بوده‌است و در دوران مسئولیتش به همراه هنرمندان کاشانی حرم‌های مطهر امام‌حسین(ع)، حضرت‌عباس(ع)، حضرت امیرالمومنین(ع)، حرمین عسکرین (ع‌) و حرم‌های مطهر کاظمین(ع) را با فرش‌های نفیس ایرانی مفروش کرده‌است. حاج آقا واجدی نیا از هیات‌داران قدیمی کاشان است. به بهانه آغاز محرم‌الحرام پای صحبت‌هایش نشستیم تا از حال و هوای محرم و حس و حالش به امام‌حسین(ع) بیشتر برایمان بگوید.

آداب چطور غذا نخوردن!

غذاخورهای فضای مجازی با فرهنگ غذایی ما چه می‌کنند؟

آداب چطور غذا نخوردن!

۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲

هر چیزی آدابی دارد، غذا خوردن هم. نه فقط در فرهنگ ایران و اسلام، که هر جای دنیا، غذا خوردن آداب خاص خودش را دارد. اما آداب غذاخوردن در کشور و فرهنگ ما خاص خودش است. مثلا هیچ‌کس دوست ندارد سر میز یا سفره ملچ ملوچ بشنود، کسی دوست ندارد دیگران موقع غذاخوردن با دهان باز با او حرف بزنند و ... این موارد در فرهنگ جهانی هم جا افتاده و پذیرفته شده و کمتر پیش می‌آید در کشوری این موارد در ذهن مردم منفی یا لااقل ناخوشایند نباشد. در کنار این موارد می‌دانیم در دین اسلام اشاره شده غذاخوردن در بازار مکروه است. چرا؟ چون ممکن است یکی غذاخوردن ما را ببیند و دلش بخواهد و شرایط تهیه آن غذا را نداشته باشد.

ایرانی- اسلامی غذا بخوریم

سبک زندگی تغذیه‌ای، در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام بهاری؛

ایرانی- اسلامی غذا بخوریم

۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۵

غذا خوردن در ادبیات اسلام و ایران از جنبه‌های مختلفی مورد توجه قرار گرفته است؛ از هم‌سفره شدن با خانواده و دوستان تا هم‌غذایی با اقشار مختلف به‌ویژه نیازمندان. علاوه بر این حتی نگاه موشکافانه‌ای به طرز خوردن غذا در دین ما وجود دارد، به نحوی که در لسان پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در باب شمرده شمرده تناول کردن غذا و متانت در خوردن طعام احادیث متعددی بیان شده است. با وجود این اما تقلید کورکورانه‌ برخی افراد جامعه از مدهای رنگارنگ دنیای مجازی سبب شده است بسیاری از این آموزه‌های گرانسنگ رو به فراموشی برود یا در اذهان کمرنگ شود.

رفاقت ساعتی چند!؟

نگاهی به اتفاق این روزهای فضای مجازی؛ مشاهیر مجازی پول می‌گیرند تا ساعتی را با مخاطبان خود بگذرانند

رفاقت ساعتی چند!؟

۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۵

نوشته‌ بود:«آدم‌ها را از روی عکس‌هایشان نشناسید و قضاوت نکنید؛ ‌آنها هیچ‌وقت از ناراحتی‌های‌شان عکس نمی‌گیرند.» و صفحه‌اش تقریبا از آن دست پیج‌های حال‌خوب‌کن‌ عمومی بود که پر از تصاویر شفاف رنگی رنگی از خانه، ارتباطات، سفر، سفره، خریدها و... در زمینه‌های سفید بود. از ‌آنها که بو، حس و «حسرت» خوشبختی را به همان عموم‌ مثلا حال‌خوب‌شده، تزریق می‌کند.

قبلی۲۴بعدی