عاشورایی به وسعت اربعین

گذشت، ایثار، مهربانی و دگردوستی، فرهنگ اربعین است

عاشورایی به وسعت اربعین

۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶

خانواده از مهم‌ترین نهادهای اجتماعی در هر تمدن و کوچکترین واحد اجتماعی محسوب می‌ شود. در مقابل عواملی که نهاد خانواده را مورد تهاجم قرار می‌دهند، الگوهای زیست دینمدارانه، به حفظ بنیان و کارکرد خانواده کمک می کند. یکی از مواردی که در این زمینه بنیان های خانواده را متحول می کند حضور در مناسبات جمعی و مجامع بین المللی است که یکی از بزرگترین آن پیاده روی اربعین است چراکه وقتی عضوی از افراد خانواده برای حرکت اربعین، گام می‌نهد کل اعضای خانواده، حس و حال حسینی می‌گیرد و وقتی همه اعضای یک خانواده‌ ایرانی به این سفر معنوی می‌ روند تجربیاتی را از حضور در این همایش جهانی به‌دست می آورند که درک آن تنها در مکتب حسینی و دستگاه سید الشهدا (ع) محقق خواهد شد. یا به عبارتی دیگر شرکت خانوادگی در این مراسم‌ها باعث نهادینه شدن اعتقادات دینی اعضای خانواده و بالاخص نسل جدید و جوان‌تر ها می شود.

ما خانوادگی نوکر این خانواده‌ایم

تجربه یک زائر از خدمتگزاری خانواده‌های عراقی به زائران اباعبدا...(ع)

ما خانوادگی نوکر این خانواده‌ایم

۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۱

راهی نبودم. اصلا فکرش را نمی‌کردم که راهی شوم. دختر سه ساله‌ام، کار و درسم، خانه و زندگی‌ام، همسرم که دوست داشتیم سه نفری راهی شویم و نشد، همه را پشت سر گذاشتم و راهی شدم.

زواری همراه با عشق، زواری همراه با درد

هیچ‌کس دست‌خالی باز نخواهد گشت

زواری همراه با عشق، زواری همراه با درد

۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۵

ماه صفر ماه پیاده‌روی اربعین و زیارت حضرت اباعبدا... است. پیاده‌روی اربعین در یک‌دهه اخیر و بعد از سقوط صدام و رژیم بعث به اوج خود رسیده است. عاشقان اباعبدا... از گوشه‌گوشه کشور عراق و کشورهای شیعه منطقه عازم سفر می‌شوند تا در اربعین حسینی باشکوه‌ترین راهپیمایی عاشقانه را رقم بزنند. زوار حسین‌ابن علی از هر گوشه از دنیا به عشق زیارت او در اربعین و همراهی و همدردی با خواهر بزرگوار این امام-حضرت زینب(س) - پای در صراط عشق می‌گذارند.

این‌بار جنگ، بر سر آب است

رمان «پیراهنی بر آب» از دغدغه‌های من درباره بی‌آبی و خشکسالی شکل گرفت

این‌بار جنگ، بر سر آب است

۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۰

رمان فانتزی «پیراهنی بر آب» در روزگاری که خشکی به هستی مردم زده و آنها در آرزوی آب هستند، روایت می‌شود. روایت بخشی از زندگی «پری» که همراه مادرش زندگی می‌کند و ناخواسته وارد ماجراهایی عجیب و دنیایی می‌شود که برایش غریب است. پری با آدم‌های تازه آشنا و مجبور می‌شود خان‌های مختلفی را پشت سر بگذارد و به سمت سرنوشت نامعلومش برود. معمولا آنچه از رمان فانتزی در ذهن داریم، رمان‌های خارجی است با قصه‌ها و رویدادهایی که اغلب غربی محسوب می‌شوند، پیراهنی بر آب اما مملو از باورها، آداب، قصه‌ها و شخصیت‌هایی برگرفته از فضای ایرانی است. گرچه مخاطب با رمانی به سبک امروزی مواجه است اما با پیشرفت داستان به گذشته‌های دور خود پیوند می‌خورد. خواننده در این رمان بارها با صحنه‌های خارق‌العاده غافلگیر می‌شود و هرچه به انتهای رمان نزدیک‌تر شود، شگفتی داستان هم بیشتر خواهد شد. پیراهنی بر آب مخاطب را با شهری زیرزمینی و موجودات خیالی و باستانی ایرانی چون هوبره آتشین بال، موسیقار، درخت تیغال و... روبه‌رو می‌کند و با خود به درون تخیل ناب ایرانی می‌برد. در این شماره با لیلا باقری، نویسنده رمان فانتزی پیراهنی بر آب گفت‌وگویی داشتیم که‌ می‌خوانید:

یک عمر زندگی با پزشکی

همه‌ دشواری‌هایی که دیگران نمی‌بینند اما ما را پیر می‌کند…

یک عمر زندگی با پزشکی

۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۱

داستان مسجدی که خانه مدافعان حرم شد

گفت‌و‌گو با خدایار بهرامی از مؤسسان مسجد امیرالمومنین(ع) در کهنز شهریار؛

داستان مسجدی که خانه مدافعان حرم شد

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۲

سال74 بود که 240 خانواده پاسدار در کهنز شهریار در خانه‌های ملکی سپاه مستقر شدند. این سکونت آغاز داستانی برای ساخت پایگاه بسیج و مسجد امیرالمومنین(ع) شد که بعدها با ‌تداوم برنامه‌های فرهنگی، این محفل ده‌ها مدافع حرم و جانباز و سه شهید شاخص مدافع حرم از‌جمله مصطفی صدرزاده، سجاد عفتی و محمد آژند را تقدیم کرده است.

غربی‌بازی‌‌های الکی!

گفت‌وگو با دکترمحمد علی الستی، جامعه‌شناس درباره تب نگهداری از حیوانات خانگی که جامعه ایران را درگیر کرده‌ است

غربی‌بازی‌‌های الکی!

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶

تسلط فناوری غرب و به تبع آن تبلیغ و ترویج مدرنیسم و فرهنگ و سبک و زندگی برخاسته از آن، پدیده‌ای است که در دهه‌های اخیر جهان را متأثر از خود ساخته‌است. در کشور ما نیز در سال‌های اخیر با رشد سریع وسایل ارتباط جمعی و ورود فناوری‌های نوین ارتباطی همچون ماهواره، تلفن همراه و... سبک زندگی غربی از روش‌های مختلف و با تکیه بر الگوپردازی و فرهنگسازی تمدن غربی در حال ترویج است و در این میان حرکت مردم به سمت تقلید از سبک زندگی غربی به یک رویه عادی تبدیل شده‌ است.

حیوانات‌خانگی؛ آری یا خیر؟

حیوانات‌خانگی؛ آری یا خیر؟

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۵

حضور حیوانات‌خانگی در میان جوامع انسانی یکی از بدیهی‌ترین مسائل تمدنی و شاید بتوان گفت حیاتی در زندگی انسان‌ها بوده است. به عبارت دیگر حیوانات‌خانگی دارای کارکردی بوده‌اند که بقا و ممات زندگی اجتماعی و حتی معاش انسان‌ها منوط به حضور آنها بوده است. انسان‌ها در طول تاریخ بدون توجه به کارکرد مسائل هیچ وسیله یا جانداری را در زندگی خود جا نمی‌دادند. برای نمونه حضور جانداری مثل سگ رابطه مستقیم با امنیت و بقای یک قبیله یا یک خانه در روستا داشت. به همین دلیل نمی‌توان حضور حیوانات‌خانگی در زندگی انسان‌ها را بدون توجه به تاریخ حضور آنها در زندگی اجتماعی ما انسان‌ها فهم و قضاوت کرد.

تلاش برای جریان‌سازی زیست مومنانه

گفت‌وگو با مرتضی طاهریان، معاون ساماندهی و شبکه‌سازی ستاد کانون‌های مساجد کشور به مناسبت روز جهانی مسجد

تلاش برای جریان‌سازی زیست مومنانه

۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۶

نقش مساجد در بین خانواده‌ها و در حوزه جمعی، از موضوعاتی است که جای بحث دارد. این‌که امروز این نقش به چه شکل ایفا می‌شود و برای این جریان چه اقداماتی شده، موضوعی بود که به بهانه آن با مرتضی طاهریان که معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد کانون‌های مساجد کشور را به عهده دارد، صحبت کردیم. او در این گفت‌و‌گو از شکل‌گیری طرح‌ها و برنامه‌های مختلف با هدف برقراری هر چه بیشتر این ارتباط خبر داد.

جدال شیرین اشک و لبخند

بازگشت آزاده‌ها به کشور در قاب عکس‌ها و لحظه‌ها

جدال شیرین اشک و لبخند

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴

«اشک‌های پرلبخند» مختصر اما مفصل‌ترین تعبیری است که می‌شود در مورد نگاه‌ها و حال ‌و احوال آنهایی که آن روز عزیزشان را بعد از سال‌ها ملاقات کردند، به کار برد‌. 26 مرداد که به نام بازگشت آزاده‌ها ثبت شده و اولین گروه اسرای ایرانی که طی هشت سال دفاع‌مقدس توسط رژیم بعث اسیر شده‌بودند، در همین روز و سال 1369 به وطن بازگشتند‌. این روز به تعداد تمام اسرای آزاد شده، حرف‌ و خاطره‌ دارد برای گفتن‌. این قصه‌ها آن‌قدر زیاد و تمام نشدنی‌اند که مرور هر ساله آن، هنوز تازگی دارد و خالی از لطف نیست‌. در این بین در کنار فیلم‌ها، مستندها و کتاب‌هایی که دست به ضبط و مرور این قصه‌ها زده‌اند، عکس‌ها هم سهمی به سزا در این روایت‌ها دارند‌. تصاویری که آن روز عکاسان زیادی ثبت و ضبط‌شان کردند و امروز از نگاه تک‌تک این لحظه‌های حبس شده در قاب عکس‌ها می‌شود کلی قصه خواند و حرف‌ها دید و شنید‌. در ادامه با هم تعدادی از این نگاه‌ها را مرور می‌کنیم‌.

قبلی۲۳بعدی