مکتب حاج‌ قاسم از میدان نبرد تا عرصه فرهنگ

رجبی‌ دوانی معتقد است اندیشه‌ای که در پس‌زمینه اقدامات شهدای مقاومت نهفته، تأثیرات پایداری بر هویت جامعه گذاشته است

مکتب حاج‌ قاسم از میدان نبرد تا عرصه فرهنگ

۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۱

حکمت و آداب معنوی در هنر اسلامی و تجلیات آن در هنر انقلاب اسلامی، هنر فطری، تجسم حماسه یا درس‌گفتار‌هایی در شناخت هنر‌های تجسمی انقلاب اسلامی، نگاهی به تاریخ و آداب معنوی نگارگری اسلامی ایرانی، هنر اساطیری، جایگاه هنر و نقش آن در توسعه فرهنگ، هنر در قاموس امیرالمومنین، مکتب خیالی‌نگاری، نقاشی اسلامی در ایران، طرح پژوهشی و نگارش آموزش (دو دوره هرکدام ۱۰ جلدی) نگارگری اسلامی ایران، طرح پژوهشی فضیلت‌های فراموش‌شده هنر اسلامی، مضامین شیعی در نگارگری و... اشاره‌ای است به کارنامه استاد محمدعلی رجبی که با نقاشی‌هایش آشنا هستیم.

با سلسله ‌الذهب تا قلعه توحید

با سلسله ‌الذهب تا قلعه توحید

۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۴

 در گستره پربار معارف اسلامی، حدیث شریف «سلسله‌الذهب» از جایگاهی بی‌بدیل برخوردار است؛ روایتی قدسی از امام‌رضا(ع) که همچون گرهی زرین در تار و پود قالی دین، مفاهیم عمیق توحید و ولایت را به هم پیوند می‌زند. این حدیث که در مسیر پربرکت سفر امام(ع) از مدینه به مرو و در شهر نیشابور صادر شد، نه‌تنها از نظر سند، که از حیث بافت متنی و موقعیتی، درسی بزرگ از حکمت و تدبیر ائمه‌اطهار(ع) را به نمایش می‌گذارد.

تفکر غرب؛ شناختن و نشناختن

تفکر غرب؛ شناختن و نشناختن

۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳

«وقتی غرب مدرن فرهنگ و تاریخ خودش را که فرهنگ و تاریخ منطقه اروپاست، «تاریخ جهانی» معرفی می‌کند؛ این به معنای به حاشیه رفتن و نفی سایر فرهنگ‌ها و تواریخ است . این یکسان‌سازی جهانی و نابودی سایر فرهنگ‌ها به‌منزله نابودی اصل آزادی و انتخاب بشر و اعلان جنگ با هر چیزی است که بخواهد در قد و اندازه مدرنیته و تمدن غربی عرض‌اندام کند. این همان صفت قهر و غلبه‌ای است که همزاد آزادی از طرف غرب، چندین قرن استعمار سایر جوامع غیرغربی را رقم زده است...».

شیعیان‌؛ پیشتازان دین‌ودانش‌پژوهی

شیعیان‌؛ پیشتازان دین‌ودانش‌پژوهی

۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲

امام ما علی‌بن موسی‌الرضا(ع) شیعه‌خانه اهل‌بیت را در ایران تاسیس فرمود و آن را در ریلی قرار داد که در آخرالزمان و هنگام ظهور کبری به تمامی با جان و دل در خدمت امام عصر(عج) درآید. این سخن به آن معناست که راز تشرف ایرانیان به اسلام و پیرو آن راز، ماندگاری و پایایی‌اش به همان مأموریت ویژه‌ای برمی‌گردد که خدای حکیم برای ایرانیان رقم زده است. راز ماندگاری ایران به مأموریت آخرالزمانی ایرانیان در همراهی با امام مبین و حجت حق(عج) و دفاع از کیان فکری و فرهنگی شیعیان در برابر تندباد تحریف و هجمه‌های دجالان آخرالزمان بازمی‌گردد.

اتهام و امتناع از ۱۴ خرداد تا ۱۵ خرداد 

اتهام و امتناع از ۱۴ خرداد تا ۱۵ خرداد 

۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۳

۱۴ خرداد ۱۳۶۸  اولین روزی است که دیگر  امام (ره) در میان ما نبود . به طور خودبخود بعد از ۱۴ خرداد ، روز۱۵ خرداد می آید . و روز ۱۵ خرداد خود بخود یاد آور قیام است  نه مرگ و پژمردگی و فقدان‌. 

چراغ هدایت در عصر فتن

امام جواد انحرافات را به چالش می‌کشید و با استدلال‌های قوی، حقیقت را نمایان می‌کرد

چراغ هدایت در عصر فتن

۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶

امام جواد (ع) پیشوای نهم شیعیان در سال ۲۰۳ (ه‌ق) پس از شهادت پدر بزرگوارش امام رضا (ع) در هشت سالگی، با تعیین امام رضا (ع) عهده‌دار منصب امامت و خلافت خدا در زمین شد.

پاسخ به شبهات از منبر تا فضای مجازی

با جانشین سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور درباره نقش روحانیون در جهاد تبیین و عرصه‌های اجتماعی به گفت‌وگو نشستیم

پاسخ به شبهات از منبر تا فضای مجازی

۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰

روحانیت قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره نقشی کلیدی در هدایت جامعه و دفاع از ارزش‌های انقلاب ایفا کرده است.

نظام‌سازی دینی‌؛ رسالت حوزه در دنیای معاصر

نظام‌سازی دینی‌؛ رسالت حوزه در دنیای معاصر

۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲

مقام معظم رهبری با نگاهی بی‌مانند و جامع در منشور حوزه به موضوعاتی مهم پرداخته‌اند. یکی از ویژگی‌های برجسته‌ این منشور آن است که هیچ‌گاه، حتی از سوی نوابغ و علمای بزرگ، چنین نگاه جامعی به حوزه‌های علمیه وجود نداشته و این نکته‌ای بس ارزشمند است.

اتحادگرایی علما در برابر غربگرایی

اتحادگرایی علما در برابر غربگرایی

۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

در این قسمت، ذکر مطلبی مهم و تاریخی، قابل توجه است‌؛ روشنفکران برخی از جناح‌های غربگرای مشروطه‌خواه برای آن‌که بتوانند از نفوذ علمای بزرگ در مشروطه بکاهند، به دوسیاست همزمان روی آوردند: اول، معرفی اشخاص و جریان‌ها و افکار مختلف را پیش کشیده و یکپارچگی و وحدت فرهنگی و مذهبی و ملی را در اوایل نهضت عدالتخانه شکستند.

دانشگاهی بدون مرز

دانشگاهی بدون مرز

۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۳

امام صادق‌(ع) با توجه به فرصت مناسب سیاسی که به‌وجود آمده بود وباملاحظه نیاز شدیدجامعه و آمادگی زمینه اجتماعی، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش امام‌‌‌باقر‌(ع) را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه فراگیر و بزرگی به‌وجود آورد. شاگردان بزرگ و برجسته‌ای از تمام فرق اسلامی و مذاهب اسلامی و حتی غیر‌اسلامی در آن شرکت نموده و تربیت یافتند‌؛ از جمله رهبران فرقه‌ای فقهی اهل سنت به‌طور مستقیم و غیر‌مستقیم در دانشگاه امام صادق‌(ع) علم آموختند.

قبلی۴بعدی