سریال محکومین، یک تولید باهوش و حال خوب کن / نگاهی به احکام جایگزین قضایی
خدا کند که هیچ وقت پای شما به زندان کشیده نشود؛ اما آیا تاکنون از زندان ها بازدیدی داشته اید؟ آیا از اوضاع و احوال یک زندانی، مشاهده و یا تحلیلی دارید؟
خدا کند که هیچ وقت پای شما به زندان کشیده نشود؛ اما آیا تاکنون از زندان ها بازدیدی داشته اید؟ آیا از اوضاع و احوال یک زندانی، مشاهده و یا تحلیلی دارید؟
سریال «سایهبان» یک اثر نمایشی قابل تامل است که در یک شمای کلی نقاط قوتش بر ضعفهایش میچربد. اینکه بستر یک فیلمنامه که اغلب قهرمانانش هم جوان هستند در یک محیط کارگری و زندگی و مناسبات اجتماعی برآمده از آن پایهریزی شود، اتفاقی مبارک است که کمتر در سریالهای تلویزیونی شاهدش هستیم.
آسیب رواج بیرویه فضای مجازی را در درجه اول به دلیل بیکاری مفرط نسل جوان میدانم؛ چراکه این افراد بخش عمده استفادهکنندگان از فضای مجازی را تشکیل میدهند. اینکه امروزه در این تله افتادهایم، به این دلیل است که سرگرمی جایگزین نداریم و حتی نرخ کار کردنمان هم به میزان کشورهای دیگر نیست.
وقتی مجموعههای قدیمی و ماندگار تاریخ تلویزیون را مرور میکنیم، شاید یکی از اصلیترین عواملی که در کنار بازیهای بهیادماندنی بزرگان، صحنهپردازیهای چشمنواز (حتی با امکانات کم) و جای خالی برخی رفتگان رخ مینماید، درخشش عنصر پررنگ دیالوگنویسی در این مجموعهها و نثر فاخر و غنای واژگانشان است.
کرامت، یکی از ارزشهای والای انسانی است که در تمام ادیان به این موضوع اشاره شده و در ایران هم به عنوان دهه کرامت و یک مناسبت مبارک نامگذاری شده است. بنابراین رسانهها باید بتوانند با پرداختن به ابعاد این عنصر ارزشی و تشریح ابعاد آن، مردم را مطلع کنند که چگونه میتوانند با پرداختن به این موضوع، کرامت انسانی را نزد خود و جامعه تقویت کنند.
از جمله موضوعاتی که در حوزه مشکلات رسانهها میتوان مورد بررسی قرار داد و اتفاقا این روزها زیاد در موردش صحبت میشود، بحث شکلگیری انجمنهای صنفی روزنامهنگاری است. البته حقوق روزنامهنگاری به صورت آکادمیک در دانشگاهها و در قالب مباحث درسی به دانشجویان این رشتهها تدریس میشود و این افراد به طور کلی از حقوقشان آگاه میشوند؛ اما این آشنایی از بعد نظری است.
فناوری اطلاعات و ارتباطات، موتور محرکه بسیاری از فناوریهاست؛ فناوری نانو، بیو، فناوری هوشمندسازی مواد اما این فناوری در حوزه ارتباطات و نیز در زمینه تولید خبر نیز کمکهای قابل توجهی به واحدهای خبری و نقشآفرینان حوزه خبر میکند.
در همه جای دنیا آثار مستند مخاطبان خاص خود را دارد. اساسا آثار مستند به خاطر جذابیت موضوع و پرداخت بیواسطه سوژه طرفدار دارد.
برگزاری مناظرههای تلویزیونی به خوبی توانست به لحاظ شفافسازی توجه مخاطب را جلب کند. اگر به ادبیات روزنامهنگاری برگردیم که تضادها در موضوع چالشبرانگیز سیاست و در بحبوبه کمپینهای انتخاباتی جزو ارزشهای خبری محسوب میشود، بنابراین مناظرهها در تهییج افکار عمومی و افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاستجمهوری نقشی موثر ایفا میکند.
با توسعه وسایل ارتباط جمعی بویژه شبکههای اجتماعی که امکان ابراز و اظهار نظر شخصی گسترش یافت و هویت تازهای به نام «شهروند ـ رسانه» پدید آمد، افراد فرصت یافتند در کنار اندیشه و افکار یا محصولات و کالاها در صورت شاغل بودن، خود را نیز مطرح کنند.