
کابوس بیداری در خوابی درون خوابی دیگر ....( شعر اول )
شعری از احمد میراحسان را بخوانید.
شعری از احمد میراحسان را بخوانید.
حافظه تاریخی یک ملت، مجموعهای از زخمها و افتخاراتی است که هویت آن را میسازد. برای مردم ایران، نام ایالات متحده آمریکا تنها با سیاستهای کلان بینالمللی گره نخورده، بلکه یادآور زنجیرهای از مداخلات مستقیم و غیرمستقیم است که از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ آغاز گردید، با حمایت بیچونوچرا از دیکتاتوری پهلوی ادامه یافت، در آسمان خلیجفارس با خون ۲۹۰ مسافر بیگناه رنگین شد و امروز در قالب جنگ نرم و تحریمهای فلجکننده، معیشت و آرامش جامعه را هدف قرار داده است.
غرب، این تمدن سراب، در نهایت تباهی خودخواسته، به جایی رسیده که حتی انتظار موعود را نیز میخواهد به اسارت خویش درآورد.
در میان انبوه آثار ادبی که هرساله با نزدیکشدن به ایام محرم، ویترین کتابفروشیها را به خود اختصاص میدهند، برخی از آنها، نه تنها به تکرار مکررات نمیپردازند، بلکه با رویکردی نو و جسورانه، غبار از زوایای پنهان یک واقعه سترگ تاریخی برمیدارند و خواننده را به تأملی عمیقتر فرامیخوانند.
هنر در بزنگاههای تاریخی نقش مهمی در اذهان مردم بهجا میگذارد. این موضوع در رابطه با هنر گزندهای مانند کاریکاتور بیشتر برجسته است.
در تابستان ۱۳۱۴، مسجد گوهرشاد مشهد شاهد یکی از خونبارترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران بود. اعتراضات مردمی علیه اجباریشدن کلاهشاپو و سیاستهای تجدد آمرانه رضاشاه به سرکوب خشونتبار منجر شد که صدها کشته و زخمی بر جای گذاشت و زخم عمیقی بر پیکر جامعه سنتی ایران وارد آورد.
در روزگاری که زندگی شهری، آپارتماننشینی و گسترش فضای مجازی، بسیاری از سنن اصیل ایرانی ــ اسلامی را به حاشیه رانده است، جریانی تازهنفس و برآمده از دغدغههای نسل جدید، در پی احیای یک سنت قدیمی برآمده؛ سنتی بهنام روضههای خانگی.
اساس تمدن غرب، بهخصوص در حوزه فرهنگ و رسانه مبتنی بر دروغ است. آنها آنقدر دروغ را محکم و قدرتمندانه میگویند که همین دروغها باعث بسیاری از خسارتهای فرهنگی در جهان شده است.
جنگ تحمیلی تازه، خسارات و صدمات زیادی به کشور و خصوصا نیروهای نظامی/ مردمی وارد آورد.
سینمای ایران که هویت خود را وامدار روایتهای انسانی و حماسی ازسنگرهای دفاعمقدس است، در دهه اخیر با آزمونی نوین و میدانی متفاوت مواجه شده است؛ «جبهه مقاومت». از کوچههای ویران حلب تا دشتهای نینوا و پایتخت خودخوانده داعش، دوربین فیلمسازان ایرانی کوشیده تاروایتی نزدیک و ملموس از نبردی ارائه دهد که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و مفهوم «امنیت ملی» را از هزاران کیلومتر دورتر بازتعریف کرده است.
فرهنگ با همه ضمائمش، ظرفیتی است که میتواند تمامقد، به کمک تاریخ بیاید. البته اگر مقدمات و ملزوماتش فراهم و ایجاد فضای مناسب برای کار سالم جایگزین اقدامات سفارشی و تصنعی شود.
با پایان جنگ تحمیلی دوم و شکلگیری فصل تازهای از آرامش در جامعه، برنامه ایران سرود با حضور در تهران و رونمایی از نماهنگ «قهرمان من» توسط گروه سرود شمیم یاس وهیئت ام المصائب بابل، جلوهای از بازگشت فضای آرامش و معنویت به دل مردم ایران را به تصویر کشید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد