فرهنگ-جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

فرصتی برای روایت‌های ناب در زمانی محدود
تجربه‌های بهرام عظیمی از «جشنواره فیلم ۱۰۰»

فرصتی برای روایت‌های ناب در زمانی محدود

به‌قلم آوینی

با گذشت ۳۲سال از شهادت سید شهیدان اهل قلم و اشتیاق جوانان به آثار او ۱۰ اثر شاخص این نویسنده را معرفی کردیم

به‌قلم آوینی

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴ | نظر

فردا ۲۰فروردین، سی و دومین سالگرد شهادت هنرمندی است که رهبرفرزانه انقلاب در مراسم تشییع پیکر اوحاضر شدند و به او لقب سید شهیدان اهل قلم دادند. اگر چه بسیاری از مردم سید مرتضی آوینی را با مستندهای روایت فتح می‌شناسند که در دوران جنگ تحمیلی از تلویزیون پخش می‌شد اما بعد از شهادت و انتشار متن‌ها و کتاب‌هایش معلوم شد که ویژگی قلم و اندیشه او باعث شده تصاویر تدوین‌شده‌اش در روایت فتح نیز این‌گونه مورد توجه قرار گیرد.

نابغه چهل و شش ساله

گذری بر چند اثر از و درباره شهید آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر که با قلمش جهاد می‌کرد

نابغه چهل و شش ساله

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰ | نظر

سید محمدباقر صدر۱۰اسفند ۱۳۱۳ در کاظمین عراق به دنیا آمد و ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ به شهادت رسید. او فقیه، اصولی، مجتهد، فیلسوف، اندیشمند، مرجع تقلید مبتکر و نظریه‌پرداز شیعه و سیاستمدار عراقی بود. از او گاه به لقب شهید خامس و سید ذبیح‌القفا نیز یاد می‌شود.

روایت وسعت تدریجی یک انسان

به انگیزه پخش سریال «ذهن زیبا» نگاهی انداخته‌ایم به کتاب «سلول‌های بهاری»

روایت وسعت تدریجی یک انسان

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۰ | نظر

پیش از کتاب سلول‌های بهاری هم،حسین بهاروند برای هرمحققی که درزمینه زیست و فناوری سلولی فعالیت می‌کرد شناخته شده و معروف بود. شبیه یک قله‌ای که می‌توان با تلاش به او رسید یا شبیهش شد. یک جورهایی الگو و آرزو بود. اما بعد از انتشار کتاب، حسین بهاروند از سایه تخصصی رشته و محل کارش خارج و تبدیل به یک ایرانی محترم و دوست‌داشتنی شد.مردی که حالا خیلی‌ها او را می‌شناسند و برایش کلاه از سر برمی‌دارند.

دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب درباره زبان فارسی

دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب درباره زبان فارسی

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲ | نظر

ایران فرهنگی به دلیل موقعیت خاص طبیعی، جغرافیایی و سیاسی خود، از سپیده‌دمان تاریخ تاکنون حوادث پرشماری را از سر گذرانده است. به همین دلیل آنچه توانسته این کشور را در برابر هجوم‌ها، ایلغارها و تجاوزات مکرر حفظ کند، هویت فرهنگی، ملی و دینی ایرانیان بوده است. هویتی که عمدتا در قالب «زبان فارسی» بالیده و ماندگار مانده است.

پرکار اما بی‌کیفیت

پرکار اما بی‌کیفیت

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۸ | نظر

سال ۱۴۰۳برای سینمای ایران سالی پر از حضور چهره‌های آشنا روی پرده نقره‌ای بود‌؛ بازیگرانی که گاه با انبوهی از نقش‌ها در ژانرهای مختلف، نام خود را در صدر فهرست پرکارترین‌ها قرار دادند، اما این تکثر، همیشه همسو با تحسین مخاطبان و منتقدان نبود.

رمز اقبال مخاطبان به «موسی کلیم‌الله»

رمز اقبال مخاطبان به «موسی کلیم‌الله»

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶ | نظر

فیلم موسی کلیم‌الله که به‌عنوان پایلوتی از سریالی به همین نام برای اولین‌بار در چهل‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد، این روزها توانسته به پرفروش‌ترین فیلم غیرکمدی سال تبدیل شود. به گواه سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) این فیلم توانسته به فروشی بالغ بر ۳۷میلیارد تومانی دست یابد و این میزان دائم در حال افزایش است که نشان از اقبال مخاطبان به این فیلم دارد.

ببینید | زخم به میراث

ببینید | زخم به میراث

۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۵ | نظر

ویدئوهای منتشر شده از آسیب به آثار تاریخی توسط گردشگران منتشر شده که لزوم فرهنگسازی را بیشتر عیان می‌کند.

رسم عاشقی را از پدر آموختم

حاج‌رضا قانع در گفت‌وگو با «جام‌جم» از نیم قرن خدمت به فرهنگ حسینی گفت

رسم عاشقی را از پدر آموختم

۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵ | نظر

حاج‌رضا قانع، ازمداحان و پیرغلامان باسابقه، نزدیک به۴۰سال است در جوارحضرت‌رضا(ع) به مداحی و روضه‌خوانی می‌پردازد. او سال ۱۳۴۰ در مشهد متولد شده و از ۱۷سالگی مداحی را آغاز کرده است. راهگشا و مشوق عملی او پدرش بوده که خود از ذاکران قدیمی و صاحب‌نام امام‌حسین(ع) محسوب می‌شود.

بازسازی بقیع‌؛ ضرورت احیای هویت اسلامی

بازسازی بقیع‌؛ ضرورت احیای هویت اسلامی

۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۵ | نظر

بقیع، آرامگاه مظلومانه خاندان رسالت و صحابه گرانقدر پیامبر(ص)، نه‌فقط یک قطعه خاک، بلکه گنجینه‌ای از تاریخ و هویت اسلامی است که بی‌مهری و تخریب آن، زخمی عمیق بر پیکر جهان اسلام وارد کرده است. بقیع، مدفن پاک‌ترین و مطهرترین انسان‌های تاریخ اسلام، امروز نه‌فقط یک قبرستان، بلکه نمادی از مظلومیت و غربت اهل‌بیت(ع) و پیروان راستین آنان است.

تجلیل از پروفسور اتریشی که شیفته ایران بود

تجلیل از پروفسور اتریشی که شیفته ایران بود

۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳ | نظر

دومین سمپوزیوم مطالعات ایرانی ضمن بزرگداشت پروفسور برت فراگنر،ایران‌شناس سرشناس اتریشی ومؤسس فقید انستیتو ایران‌شناسی آکادمی ملی علوم اتریش باحضور جمعی ازپژوهشگران و توسط رایزنی فرهنگی ایران دراتریش برگزار شد.

موسیقی نظامی در کتاب «آوای فجر» 

موسیقی نظامی در کتاب «آوای فجر» 

۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۶ | نظر

کتاب «آوای فجر» به قلم جواد ابراهیمی‌راد و با هدف معرفی تاریخچه، هویت، ساختار و دستاوردهای هنری رزم‌نوازان نیروی ‌زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ۱۶۶صفحه به قیمت ۳۲۰هزارتومان به چاپ رسید.

سیما بر بال سیمرغ‌ها

سیما بر بال سیمرغ‌ها

۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳ | نظر

قاب جادوی تلویزیون در چند سال اخیر برای اتصال به پرده نقره‌ای سینما، مسیرهای بسیاری را در پیش گرفته تا ارتباط دو‌سویه میان این دو رسانه، بیشتر از قبل شکل بگیرد؛ از فرصت رایگان تبلیغات تلویزیونی تا پخش فیلم‌های جشنواره برای مخاطبان تلویزیون که هرکدام، نقطه اتصالی را از تلویزیون به سمت سینما و بالعکس شکل داده است.