مدیرسابق اتحادیه مرکزی دامداران به جام جم آنلاین خبرداد:

گوساله ها به ترکیه می روند!

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران از قاچاق گوساله به ترکیه با توجه به اختلاف قیمت گوشت خبرداد.
کد خبر: ۹۶۵۲۳۰
گوساله ها به ترکیه می روند!

سعید سلطانی درگفت وگو با جام جم آنلاین درباره دلیل برهم خوردن تعادل بازار گوشت در برخی مقاطع گفت : متاسفانه بهره وری در تولید و ضریب تبدیل غذایی به گوشت از متوسط جهانی پایین تراست و این باعث هدررفتن منابع می شود .

وی توضیح داد :اگر بهره وری تولید دریک گاوداری بالا باشد معمولا باید ازهر100 راس گاو حدود 90 گوساله متولد شود،اما از آنجائیکه بهره وری پایین است ، معمولا 65 تا 70 راس گوساله متولد می شود . در بخش گوسفندی نیز متوسط وزن لاشه در دنیا 22 کیلو گرم است اما در کشورما بر اساس آمار سازمان دامپزشکی که همه کشتارگاههای کوچک و بزرگ را رصد می کند، متوسط وزن لاشه 15.5 کیلو و براساس گزارش مرکز آمار که فقط واحدهای صنعتی را رصد می کند،حدود 17 کیلو است که اگر حتی ما این 17 درصد راملاک قرار دهیم تا 22 کیلو گرم حدود 5 کیلوگرم اختلاف وزن می شود.

به گفته سلطانی هم اینک نه تنها ضریب تولید مثل، درگاوداری های ما پایین است بلکه در پرواربندی ها نیزضریب تبدیل غذا به گوشت مناسب نیست ، بنابراین توجه به نکاتی چون مدت نگهداری دام ، تغذیه دام ، مسائل بهداشتی و پیشگیری از بیماری ها ، انگل زدایی و نوع نگهداری دام می تواند در افزایش بهره وری تاثیر گذار باشد که نیاز به آموزش و کار ترویجی دارد .

وی تاکید کرد :اگر بتوان با افزایش بهره وری این اختلافات را کاهش داد به میزان تولید گوشت در کشور اضافه می شود و شاید دیگرنیازی نباشد که ازخارج کشور گوشت وارد کنیم .

این کارشناس دامداری افزود : در اینکه بهره وری پایین است یک بخشش به دولت بازمی گردد که باید در این زمینه آموزش های لازم را توسط کارشناسانی که هستند به دامداران ارائه دهد، در حال حاضر گاوداری هایی که موفقند کسانی هستند که خودشان کارشناس گرفتند که استفاده از کارشناس برای گاوداری های بزرگ مقرون به صرفه است و این گاوداری ها در زمینه های مختلف دامپزشک ، کارشناس تغذیه وکارشناس تولید مثل جداگانه دارند و خوشبختانه بهروری در این واحد ها عالی است اما گاوداری های کوچک به دلیل فقدان آموزشهای لازم متضرر می شوند و مجبورند سال به سال از گله های شان کم کنند .

وی درباره صادرات دام سبک به خارج از کشور نیز گفت :درحال حاضر صادرات گوسفند و بز آزاد است و دام سبک با وزن 14- 15 کیلو از کشور بدون ضابطه صادر می شود، اما صادرات گوساله آزاد نیست و به دلیل اختلاف قیمتی که با ترکیه دارد از کشور به صورت قاچاق خارج می شود .

سلطانی توضیح داد گوساله ها وقتی متولد می شوند110 تا120 کیلووزن دارند و به راحتی از مرز قاچاق می شوند از آنجایی که بعد از پرواربندی به وزن 700 تا 800 کیلو می رسند برای قاچاقچیان سود آوراست ،در واقع سود آن نه به جیب تولید کننده می رود و نه مصرف کننده بلکه به نفع قاچاقچی است.

وی افزود : ترکیه به دلیل تولید کم گوشت از 6-7 سال قبل واردات گوساله را آغاز کرده است و 100 هزار گوساله را نیز از نیوزلند برای پروار بندی وارد کرده است و از کشورما نیز به دلیل همجواری، گوساله به صورت قاچاق وارد این کشور می شود. درواقع افزایش قیمت گوشت از 7 لیر به 20 لیر باعث شد تا انگیزه ای برای قاچاقچیان به دلیل اختلاف قیمتی که با داخل کشور داشت ایجاد شود .

مدیرعامل سابق اتحادیه دامداران مرکزی گفت : علاوه بر قاچاق گوساله تعداد زیادی نیزگوسفند و بز از کشور آزادانه صادر می شود. طبق آماروزارت جهاد کشاورزی 10 درصد گوشت مورد نیاز کشور از خارج واردمی شود، درصورتیکه ما با افزایش بهر وری ومدیریت صادرات و واردات می توانیم نیاز کشور را جوابگو باشیم.

وی درباره نوسانات قیمتی در بازار گفت : دامدار وقتی از وضعیت بازار مطمئن نیست و پول لازم است گوسفند را قبل از اینکه به وزن لازم رسیده باشد به بازار عرضه می کند و باعث می شود تعادل بازار به هم بخورد که نوسان این بازار حدود 10تا 12 درصد است .

وی در پاسخ به این سوا ل که برای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا باید چه راهکاری در پیش گرفت تصریح کرد :من نمی گویم صادرات ممنوع شود، بلکه باید مدیریت شود ، نباید یک عده ای سود واردات و یک عده ای سود صادرات را ببرند، ما می گوییم باید مدیریتی در بخش غیر دولتی با توجه به اصل 44 ایجاد شود ما در تمام استانها و شهرستانها و حتی در خود تهران اتحادیه داریم ،چند بارهم در گذشته از پس امتحانش برآمدیم . سال 91 بهترین سال بازار شیربرای تولید کننده ،مصرف کننده وفراوری کننده بود. تشکل ها را باید حمایت کنند، اگر می خواهند قیمت با ثبات باشد باید کار را به اتحادیه دامداران بسپارند، یعنی اگر کسی خواست واردات و صادرات کند متقاضی را به اتحادیه ارجاع دهند چون اتحادیه با توجه به شبکه ای که درسطح استانها و شهرستانها دارد می تواند بازار را رصد کرده و اگر نیازی به واردات یا صادرات بود اقدام کند .

سیما رادمنش_ جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
تركیه نباد
-
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۶
۰
۰
در عمل هم گوساله ها(در این وضع) به تركیه می روند!!! :)
حامد
-
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۶
آره فكر كنم فحش داد
زهرا
-
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۶
۰
۰
حیف این منابع نیست به این راحتی هدر می دیم

نیازمندی ها