به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از باشگاه خبرنگاران، کشتی «میس میسی» از ورزش های سنتی این منطقه است که به مناسبت های مختلف مانند عروسی ،آیین های سنتی و جشن برداشت محصول در روستاها و شهرهای غرب مازندران برگزار می شود.
کشتی مشت در مشت که به شماره ۱۰۷۰ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است در گذشته برای استقبال از پادشاهان و امیران برگزار می شد و اکنون این بازی هر ساله در قالب جشنواره بازی های محلی در روستای فشکور شهرستان چالوس برگزار می شود.
برای این منظور زمینی که وسعت آن متناسب با گنجایش تماشاچیان است در نظر گرفته می شود واطراف میدان کشتی با حضور تماشاچیان محصور و یک طرف آنرا برای رفت و آمد کشتی گیران باز نگه داشته می شود.
کشتی گیران و کسانی که قصد زورآزمایی دارند با هر لباس و در هر سنی وارد میدان می شوند و هماورد می طلبند
در ابتدا فرد میداندار رو به جنوب قبله می پرد و سعی میکند پاها را به دستها نزدیک کند تا آمادگی جسمانی خودرا نشان دهد سپس با کسب اجازه از مسئول برگزاری مسابقات، رخصت طلبیده و هماورد خود را به مبارزه دعوت میکند.
بهمن صفری، کارشناس کشتی گفت: کشتی گیران در کشتی های مرسوم با دست باز با حریف خود سرشاخ می شوند اما پهلوانان در کشتی میس میسی در حالیکه یک دست خود را مشت کردند با حریف مبارزه می کنند.
وی افزود: دست کشتی گیران در این شیوه تنها در سرشاخ مشت می شود با آن به سر حریف ضربه می زنند و بقیه فنون این کشتی، شبیه کشتی گیله مردی و لوچو است.
مطابق همه کشتی های سنتی در پایان این مسابقات گاو یا گوسفند به عنوان جایزه به برنده کشتی سنتی اهدا می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد