به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب شبکه دو سیما به تشریح تازه ترین دستاوردهای کشور در حوزه دفاعی و آخرین تحولات نظم جدید منطقه ای پرداخت.
وی در ابتدای این برنامه درباره آخرین وضعیت تولید موتور اوج اظهار داشت: برای هواپیماهای جنگنده که سرعت زیاد لازم است باید به سمت موتورهای توربوجت برویم و این موتور را در دستور کار قرار دهیم.
وی اضافه کرد: با تمرکزی که روی این بحث شد و با بهره مند شدن از همه ظرفیت های پژوهشی، دانشی و صنعتی در صنایع دفاعی کشور ساخت این موتور را در دستور کار قرار دادیم که امروز از آن رونمایی شد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: تمامی آزمایش ها روی این موتور انجام شده و به نتیجه رسیده است و قادر هستیم که آن را روی پرنده ها مورد استفاده قرار دهیم؛ ضمن اینکه این موتور روی هواپیماهای هدایت پذیر یا پهبادها، هواپیماهای جت آموزشی و هواپیماهای پشتیبانی نزدیک رزمی قابل استفاده است.
برنامه سه ساله برای دستیابی به موتور جت سنگین
سردار دهقان با بیان اینکه ساخت این موتور مدخلی برای ورود به مراحل بعدی است گفت: در نظر داریم در یک برنامه حداکثر سه ساله بتوانیم به موتور جت سنگین هم دست پیدا کنیم که مقدمات این کار فراهم شده و کنسرسیومی بین ما، مپنا و شرکت OTC شکل گرفته و سازمان کار نیز طراحی شده است.
وی درباره آخرین وضعیت طراحی و ساخت جنگنده قاهر نیز بیان داشت: ایده ایی وجود داشت که بتوان هواپیماهای سبک و ارزانی برای ماموریت های رزمی در پشتیبانی نزدیک تولید کرد که به صورت انبوه قابل تولید و به کارگیری باشد که این ایده در تولید قاهر ۳۱۳ تجلی پیدا کرد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: نمونه هایی از این جنگنده در مقیاس های یک دوم و یک چهارم ساخته شده و پرواز هم کرده و امروز نیز مقیاس یک یکم آن نهایی شده و موتور به روی آن نصب می شود تا پرواز را شروع کند.
وی اعلام کرد: امسال قادر خواهیم بود این جنگنده آماده پرواز شود و بحث انبوه تولید آن نیز بسته به سفارشی است که در این رابطه وجود داشته باشد.
سردار دهقان در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص سامانه پدافند باور ۳۷۳ نیز گفت: زمانی که بحث خرید اس ۳۰۰ را در دستور کار داشتیم و روس ها آن قرارداد را لغو کردند نمی توانستیم بخشی از دفاع هوایی خود را خالی بگذاریم لذا می بایست سیستمی را طراحی می کردیم تا بتواند این ماموریت را انجام دهد که باور ۳۷۳ در پاسخ به این نیاز طراحی شد تا بتوانیم سیستمی را داشته باشیم که قادر باشد اهدافی که در آسمان در ارتفاع ۲۷ کیلومتری پرواز می کند را مورد هدف قرار دهد.
وی تصریح کرد: تست های بخش های مختلف این سیستم و تست های میدانی آن انجام شده و در منطقه پرتاب نیز برده شده است و اولین سیستم آن را امسال تست عملیاتی کامل خواهیم کرد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اضافه کرد: با درخواست رئیس جمهور اولین تست این سامانه را روی موشک بالستیک انجام خواهیم داد که این کار تا پایان سال صورت می پذیرد و پس از آن این سامانه در خط تولید قرار خواهد گرفت.
وزیر دفاع در این برنامه با اشاره به سامانه اس 300 گفت: در بحث ارتفاع بلند نیازی به سیستم دیگری نداریم لذا وقتی سامانه باور را عملیاتی کنیم از سامانه های دیگر بی نیاز می شویم.
وی با اشاره به اینکه، نیازی به خرید سامانه دیگری مشابه اس300 نداریم و به دنبال خرید نیستیم افزود: این سیستم جایی مستقر می شود که به آن نیاز داشته باشیم، لذا رایزنی برای خرید جنگنده سوخو از روسیه در دستور کار وزارت دفاع قرار دارد.
وی با بیان اینکه، باید بر روی سامانه های با برد کوتاه کار بیشتری شود ادامه داد: با عملیاتی شدن سامانه باور 373 از خرید دیگر سامانه های با برد بلند بی نیاز خواهیم شد بنابراین، باید سیستم های موجود را تقویت کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه پیرامون جنگنده سوخو اظهار داشت: برای تقویت نیروی هوایی نیاز به تامین جنگنده هستیم، لذا نقاط در معرض تنش هواپیما ها را شناسایی و کاستی ها را برطرف کرده ایم.
سردار دهقان با اشاره به اینکه، پاسخ منفی از روس ها پیرامون جنگنده سوخو نشنیده ایم بیان کرد: در این زمینه با روس ها در حال مذاکره هستیم.
وی با بیان اینکه، نمونه اولیه زیر دریایی فاتح ساخته شده است گفت: زمانی باید بگوییم کار تمام شده که تحویل نیروی دریایی داده باشیم و الحاق به صورت رسمی انجام شده باشد.
وزیر دفاع با اشاره به تحولات سوریه گفت: بعد از آتش بس محدود در سوریه، آمریکا و عربستان نیروهای تروریستی را با سلاح های پیشرفته تقویت کردند.
روس ها با اعلام خبر حضور جنگنده هایشان در همدان بی معرفتی کردند
سردار دهقان با بیان اینکه، ایران در هیچ شرایطی به روس ها پایگاه نظامی نداده و نخواهد داد افزود: روس ها علاقه دارند تا خود را در عرصه عملیات سوریه عامل موثر نشان دهند لذا،حضور جنگنده روسیه در پایگاه همدان به منظور سوختگیری بوده است و در این رابطه روس ها با اعلام خبر حضور جنگنده هایشان در همدان بی معرفتی کردند و توافق مکتوبی با روس ها درباره حضور جنگنده ها ی روس در همدان صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه،امروز ارتش سوریه در عرصه عملیاتی در موضع تهاجمی قرار دارد تصریح کرد: دروغگویی آمریکا در آراده و عزمشان در مبارزه با داعش اثبات شده و این کشور اقدام موثری برای مبارزه با تروریست ها انجام نداده است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
همه دنیا فهمیدن و مسئو.لین مثلا محترم ما انتظار دارن مردم ندونن
همه مردم دنیا برا اینا محرمن و مردم ایران نامحرم