صنایع دستی‌؛ هویت فرهنگی ایران در دستان هنرمندان

صنایع دستی‌؛ هویت فرهنگی ایران در دستان هنرمندان

۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷

ایران، سرزمینی با پیشینه‌ای چند‌هزار ساله، همواره مهد هنر، ذوق و خلاقیت بوده است. در میان جلوه‌های گوناگون فرهنگ ایرانی، «صنایع دستی» جایگاه ویژه‌ای دارد. این هنر-صنعت که ریشه در سبک زندگی، باورها، اقلیم و تاریخ مردم ایران دارد، نه‌فقط نمایانگر ذوق زیباشناختی مردم این سرزمین است، بلکه چون آیینه‌ای، فرهنگ، تاریخ و هویت ایرانی را بازتاب می‌دهد.

تندیس‌ها قربانی مناقصه‌های ارزان

جعفر نجیبی معتقد است که جایگاه واقعی هنر پیکره‌ سازی در ایران به دلیل نبود آگاهی و مشاوران هنری متخصص تضعیف شده است

تندیس‌ها قربانی مناقصه‌های ارزان

۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۱

یکی از ویژگی‌های جالب ما به‌عنوان قدیمی‌ترین کشور و مردم جهان این است که تندیس‌سازی، در ایران رشد چندانی نداشته؛ برخلاف کشورهای باستانی مثل یونان، روم و مصر که در آنجا شکوفایی داشته است زیرا از افتخارات و سربلندی‌ های ما یکتاپرستی همیشگی‌مان بوده و این نگاه فرهنگی ‌دینی خاص ما به‌جای پیکره‌های بت‌گونه به پرورش هنر سنگ‌ تراشی با تنوع و گوناگونی بسیاری دامن‌زده، به گونه‌ای که ایران بزرگ، دارای غنی‌ترین و متنوع‌ترین سنگ‌نگاره‌های جهان است که به‌شکلی بی‌نظیر هنوز هم الهام‌بخش هنرمندان، به‌ویژه در هنر سنگتراشی با رویکرد پسامدرنیستی و دیگر هنرهای تجسمی است.

حکمرانی فرهنگی ابزار دیپلماسی نرم ایرانی

سید رضا صالحی امیری در«صف‌اول» عنوان کرد

حکمرانی فرهنگی ابزار دیپلماسی نرم ایرانی

۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر جایگاه تمدنی ایران گفت این سرزمین نه‌تنها یک جغرافیا، بلکه گنجینه‌ای از تاریخ و فرهنگ بشری است که تأثیر جهانی دارد.

راز محبوبیت آندور

راز محبوبیت آندور

۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۸

یک سریال آمریکایی این روزها توانسته مخاطبان بسیاری را برای خود دست و پا کند؛ مخاطبانی که البته پرشمار بودن آنها نه به دلیل حضور یک بازیگر مشهور یا اتفاق ویژه بلکه به ‌خاطر شباهت داستان سریال به اتفاقی است که این روزها پیش چشم جهانیان در حال رخ دادن است.

به عشق می‌اندیشم؛ نه پول!

حسین فخیمی معتقد است هنر باید از عشق سرچشمه بگیرد نه از انگیزه‌های مادی و سودجویانه

به عشق می‌اندیشم؛ نه پول!

۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۰

روحیه و عشق به کار و تلاش را از خداوند گرفته‌ام. باید با اندیشه و فکر تلاش کرد. وقتی من قدر و منزلت خودم را بدانم، هرلحظه از عمر من گران است و هر لحظه بی‌کاری خیانت است.

غدیر عید  عشق و قربان در  الغدیر  

غدیر عید  عشق و قربان در  الغدیر  

۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۴

عظمت فهم ناپذیر پیام غدیر '  این نباُ عظیم‌ چیست ؟ عطمتی که لحن خدا را در گفتگو با حبیب الله ' محبوب ترین عبد و رسولش تغییر میدهد و حجت تمام می کند .

پرورش مجاهد فرهنگی در عصر نبرد نرم

به اعتقاد دکتر جواد منصوری دشمن‌شناسی و بصیرت دینی، لازمه تربیت مجاهدان فرهنگی در عصر حاضر است

پرورش مجاهد فرهنگی در عصر نبرد نرم

۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۸

پرورش مجاهد فرهنگی همواره یک مساله مهم و همیشگی است، زیرا کشور آسمانی ما همواره مجاهدان و بزرگانی را پرورش داده که در بزنگاه‌های تاریخ، با تلاش و استقامت، به سوی سرآمدی و پیروزی گام برداشته‌اند.

از عرفه تا غدیر ( یا از غدیر تا  دعای عرفه   و قربان در  کربلا و  ظهور بقیه الله)

از عرفه تا غدیر ( یا از غدیر تا  دعای عرفه   و قربان در  کربلا و  ظهور بقیه الله)

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۲

امام خمینی می فرماید دعا قرآن صاعد است . معنای این سخن بی بدیل که تنها از امام‌ شنیده ایم تکان دهنده است .

در خلوت خورشید

نگاهی به اتفاقات ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ از نگاه دوربین عکاسان خبری

در خلوت خورشید

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱

 تاریخ عصر ما باشکوه‌ترین استقبال و بدرقه را به نام بنیانگذار جمهوری اسلامی  ایران ثبت کرد.

لبخند تو خلاصه خوبی هاست

لبخند تو خلاصه خوبی هاست

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۶

دهه ۶۰ خورشیدی، دورانی سرشار از تحولات سیاسی و اجتماعی بود که به‌طور عمیق در ادبیات آن زمان بازتاب یافت. در این میان، حضور معنوی و رهبری حضرت امام خمینی‌(ره) نه‌تنها الهام‌بخش جریان‌های ادبی پایداری و دفاع‌مقدس شد، بلکه شاعران برجسته‌ای چون شهریار، علی معلم، قیصر امین‌پور، سیدحسن حسینی، سلمان هراتی و محمدعلی بهمنی، با زبان شعر، تصویری از شخصیت و آرمان‌های امام را در آثار خود به یادگار گذاشتند. این گزارش به بررسی مختصر و شاعرانه نقش و حضور امام خمینی‌(ره) در ادبیات دهه ۶۰ می‌پردازد و یاد و خاطره این رهبر بزرگ را از دریچه شعرهای ماندگار آن سال‌ها مرور می‌کند. اشاره به این موضوع نیز خالی از لطف نیست که لبخند و نگاه امام خمینی(ره) نقش بسیار مهمی در انتقال پیام‌های معنوی و ملی داشت و به‌عنوان نمادی از حسن خلق، مهربانی و اخلاص ایشان شناخته می‌شد. لبخند امام، که در اشعار شاعران متعددی همچون قیصر امین‌پور به‌عنوان «خلاصه خوبی‌ها» توصیف شده، جلوه‌ای از محبت و آرامش بود که به مردم امید و انرژی می‌بخشید. نگاه امام نیز منبعی از نور و الهام بود که دل‌های مشتاق را روشن می‌کرد و ارتباطی عمیق و معنوی با مردم داشت.

قبلی۵بعدی