در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
البته لیگ برتر فقط در کورس قهرمانی خلاصه نمیشود، چرا که با نتایج خوب تیمهای پایین جدول ردهبندی، حالا پاس، فولاد و ابومسلم با امیدواری بیشتری به آینده نگاه میکنند تا بلکه بتوانند فانوس سقوط را تحویل تیمهای دیگر بدهند، فعلا که راهآهن با سقوط به زیردست پاس و رده شانزدهم جدول مجبور به تغییر سرمربی خود شده و مس، شاهین و حتی سایپا و صبا هم باید احساس خطر بکنند؛ البته فاصله سایپا و صبا با قعر جدول هنوز به حد خطرناکی نرسیده است، ولی در فوتبال 3 امتیازی هر چیزی ممکن است.
ما که قبلا موضع خود را مشخص کردهایم و دوست داریم هیجان لیگ تا هفته آخر پا برجا بماند و بازیها نه در صدر جدول و نه در قعر آن از سکه نیفتد، چون چشممان از حوادث سالهای گذشته و اظهارنظرهای عجیب و غیرقابل اثبات در مورد تبانی ترسیده است. هر چه هست، به هر تعداد تیمهای درگیر با سرنوشت و با انگیزه در هفتههای آخر بیشتر باشد، به همان نسبت اظهارات شائبهدار و تشویش ساز در مورد مسائلی چون تبانی به حداقل خواهد رسید تا فضای فوتبال نه چندان پاک ما بیشتر از این آلوده نشود.
ملوان - پیکان
وقت تسویه حساب قوی سپید
برای تیمی که بدون احمدزاده خوب نتیجه میگیرد و نمیبازد، امروز فرصت مناسبی است تا در تداوم غیبت سرمربی مستعفیاش که به هیچ قیمتی حاضر به بازگشت نیست، هم به روند صعودیاش ادامه دهد و هم شکست تحقیرآمیز دور رفت را جبران کند، البته در نقطه مقابل فوتبال باز و تهاجمی که ملوان معمولا در خانه خود به نمایش میگذارد هم فرصت خوبی برای پیکان فراهم میکند تا بتواند از تخصص خود در ضد حملات استفاده کند، چون شاگردان درخشان ثابت کردهاند که این شیوه را خیلی بهتر از حملات اجرا میکنند. هیچ کدام از تیمها نه مدعی قهرمانی هستند و نه در خطر سقوط، ولی به هر حال هر 2 تیم دوست دارند جایگاه رفیعتری در جدول ردهبندی برای خود دست و پا کنند. از طرف دیگر هم ملوان و هم پیکان میتوانند به این مسابقه به چشم دیدارهای تدارکاتی برای جام حذفی نگاه کنند، چون گرچه رسیدن به لیگ آسیایی از مسیر لیگ برتر تا حدودی برایشان دشوار است، ولی به هر حال قهرمانی در جام حذفی میتواند برای هر دو طرف وسوسهانگیز باشد. این مسابقه در انزلی در عین حال برای مسعود غلامعلیزاد که پس از سالها از ملوان جدا شده و به پیکان پیوسته، حس نوستالژیک ویژهای داشته باشد.
بازی رفت: 30/5/88 ورزشگاه شهید رجایی قزوین تماشاگر: 2 هزار نفر
پیکان 4 (مجید خدابندهلو 9، ایمان رزاقیراد 23، محمدرضا طهماسبی 56 و سعید دقیقی 90) - ملوان صفر
ابومسلم - صبای قم
تلاش برای صعود
پس از شکست در همدان که نوار پیروزیهای شاگردان فرهاد کاظمی، سرمربی سکونشین ابومسلم را پاره کرد، سیاهجامگان مشهدی دوباره به خانه برگشتهاند تا این بار پذیرای صبای قم باشند. وضعیت صبا دقیق برعکس ابومسلم است چون شاگردان کربکندی بالاخره پس از چند باخت متوالی، هفته گذشته موفق شدند با درخشش فوقالعاده داوود حقی، استیلآذین را با حساب 42 شکست داده و تا حدودی از فضای تلخ و مهآلود قبلی خود فاصله بگیرند. البته ابومسلم با وجود 2 برد قبلی آن هم پس از تعطیلات نیمفصل هنوز در قعر جدول ردهبندی قرار دارد و برای رهایی از این بحران نیاز مبرم دارد که حداقل تمام امتیازات بازیهای خانگیاش را به حساب خود واریز کند و به همین علت امروز هم نهایت تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا پیروز این میدان باشد و بتواند با توقف دیگر تیمهای قعر جدولی پس از مدتها از رتبه آخر کنده شود. برای صبا هم پیروزی در این میدان میتواند جهت بازگشت به ردههای بالای جدول و خیز مجدد برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا در سال آینده حائز اهمیت باشد. فراموش نکنید که فرهاد کاظمی هم در زمان حضور کادر مدیریت فعلی صبا، یک بار در لیگ ششم از این تیم اخراج شده و انگیزه برای تسویه حساب دارد.
بازی رفت: 30/5/88 ورزشگاه یادگار امام(ره) قم تماشاگر : 500 نفر
صبای قم 2 (داوود حقی 40 و فریدون فضلی 52) - ابومسلم یک (مصطفی شهرکی 21)
فولاد - استقلال
اگر مدافعان اشتباه نکنند
بالاخره استقلال توانست پس از مدتها ناکامی و 3 باخت متوالی، هفته گذشته در جشنواره اشتباهات، مقاومت سپاسی را شکست دهد تا دوباره صاحب روحیه و انگیزه شده و برای تداوم موفقیت و نزدیک شدن به مدعیان بالای جدولی، به نیت یک 3 امتیاز دیگر راهی اهواز شود، اما از بخت بد آبیها، حریف امروزشان یعنی فولاد دیگر آن تیم مفتباز سابق نیست و پس از تعطیلات در 3 مسابقه متوالی نهتنها شکست نخورده بلکه با 5 امتیاز و 5 گل زده و تنها یک گل خورده کمی تا قسمتی برای استقلال خطرناک مینماید، ضمن اینکه مجید جلالی هم به دفعات ثابت کرده که راه مقابله با تیمهای بزرگ را خوب میداند و اگر تاکتیک اولیهاش جواب دهد، مسلما روز سختی در انتظار آبیهای پایتخت خواهد بود. استقلال مقابل مقاومت ثابت کرد که بدون 3 بازیکن محروم خود هم توانایی گلزنی بالایی دارد، ولی صمد مرفاوی باید هافبکهای خلاق تیمش همچون خسرو حیدری و فابیو جانواریو را توجیه کند که به مهاجمان تیم پاس گل بدهند و فقط به انتظار اشتباه سازمان دفاعی حریف ننشینند. او در عین حال باید به خط دفاعی تیمش هم در مورد سرعت ضد حملات فولاد به رهبری سعید رمضانی و فرارهای غلامرضا رضایی تذکرات لازم را بدهد. تذکراتی که در صورت نادیده گرفته شدن ممکن است استقلال را به فضا و اتمسفر تلخ هفتههای گذشته برگرداند.
بازی رفت: 30/5/88 ورزشگاه آزادی تهران تماشاگر: 35 هزار نفر
استقلال یک (غلامرضا عنایتی 48) - فولاد صفر
سایپا - راهآهن
به امید تکرار حماسه
وقتی فصل گذشته مهدی تارتار پس از قطع همکاری راهآهن با محمود یاوری، هدایت این تیم را به عهده گرفت، نتایجی شبیه حماسه گرفت، چراکه از 5 بازی پشت سر هم، 5 برد به دست آورد و فقط در فینال جام حذفی و بازی برگشت مقابل ذوبآهن نتوانست پیروز شود.
حالا مهدی تارتار با برکناری ارنی برنتس دوباره سرمربی راهآهن شده تا انصاریفرد برای محکم شدن پایههای لرزان شده مدیریتش به یک حماسهسازی دیگر توسط تارتار امید ببندد، اما راهآهنیها حداقل در شروع دوره جدید، کار سختی پیشرو خواهند داشت، چراکه باید در کرج مهمان شاگردان محمد مایلیکهن باشند. سایپا پس از چند پیروزی خوب از جمله مقابل ذوبآهن، هفته گذشته در بوشهر شکست تحقیرآمیزی را مقابل شاهین متحمل شد و حالا باید اعاده حیثیت کند. حضور نفرات ارزشمندی چون صادقی و شریفینسب در خط میانی و کریم انصاریفرد و خیری در خط حمله، مایلیکهن را امیدوار میکند که هرچه زودتر به جاده پیروزی برگردد، ولی آیا راهآهن به رهبری تارتار و با حضور ابراهیم کریمی در دفاع، نورمحمدی و پاشایی در خط میانی و عیسی ترائوره در خط حمله و ستاره شوتزنی چون میلاد زنیدپور چنین اجازهای به تیم میزبان خواهد داد؟
بازی رفت: 30/5/88 ورزشگاه اکباتان تهران تماشاگر: 200 نفر
راهآهن صفر - سایپا یک (کریم انصاریفر 41)
مس کرمان - استقلال اهواز
تداوم تقابل لوکا با تیمهای سابق
دست تقدیر چه شروع عجیبی برای لوکا بوناچیچ، سرمربی جدید مس رقم زده است. او که هفته گذشته برای سر و سامان دادن به موقعیت خطرناک تیم کرمانی در جدول ردهبندی هدایت این تیم را به عهده گرفت، نتوانست مقابل سپاهان، یکی از تیمهای سابق خود کاری از پیش ببرد و در خانه 3 2 باخت و حالا در این هفته باید رودرروی یکی دیگر از تیمهای قبلی خود یعنی استقلال اهواز قرار بگیرد تا بلکه بتواند تیم پرستاره مس را که با باختهای متوالی هر روز به قعر جدول نزدیکتر میشود، نجات دهد، اما آبیپوشان اهوازی برخلاف میزبان کرمانی، این روزها حال و احوال بسیار خوبی دارند چراکه با پیروزی خانگی در ثانیههای پایانی مقابل پرسپولیس توانستند ضمن حفظ رکورد شکستناپذیری خانگی خود مقابل قرمزهای پایتخت، موقعیت خوبی در جدول ردهبندی پیدا کرده و حتی به صعود به ردههای بالای جدول ردهبندی امیدوارتر شوند.
اهوازیها این روزها جدا از میداوودی گلزن، با نمایش خوب نفراتی چون ماهین، معقولی و شریفات تیم سرحالی هستند، ولی اگر بازیکنان مس بتوانند کیفیت واقعی خود را در قالب کار تیمی قرار دهند، با بازیکنانی چون ادینیو، بیگدلی، رجبزاده و ... میتوانند انتقام باخت دور رفت را هم از استقلال اهواز بگیرند.
بازی رفت: 29/5/88 ورزشگاه تختی اهواز تماشاگر: 3 هزار نفر
استقلال اهواز یک (اسماعیل شریفات 84) - مس صفر
استیل آذین - ذوب آهن
جنگ بقا و افتخار
اشتباه نکنید. هیچیک از تیمهای حاضر در بازی امروز ورزشگاه تختی در منطقه خطر جدول ردهبندی نیستند، ولی سرمربی تیم میزبان یعنی حمید استیلی بدجوری روی لبه تیغ قرار دارد. آخرین پیروزی خانگی استیل آذین را خیلیها به یاد نمیآورند و کسب تنها یک امتیاز از 3 مسابقه پس از تعطیلات و اردوی دبی باعث شده مدیران تیم متمول و پرستاره تهرانی حتی به فکر تغییر سرمربی جوان خود هم بیفتند و شاید رویارویی با این حریف اصفهانی تبدیل به آخرین ترانه حمید استیلی شود، اما در طرف مقابل ذوب آهن تنها تیمی است که هنوز به طور جدی موقعیت همشهری خود یعنی سپاهان را در صدر جدول تهدید میکند و استفاده از شرایط روحی نه چندان جالب یاران کریمی میتواند آنها را به ادامه حضور جدی در کورس قهرمانی امیدوار نگه دارد.
در واقع استیل آذین از وقتی که علی کریمی از تب و تاب افتاده و کمتر هنرنمایی میکند، وارد جاده نزول شده است و با خط دفاعی لرزان و دروازهبانان نامطمئنی که در اختیار دارد، چراغ سبزهای زیادی نشان مهاجمان عمدتا سرعتی ذوب آهن میدهد. باید دید شاگردان ابراهیمزاده چگونه از این منافذ بهره میبرند؟
بازی رفت: 30/5/88 ورزشگاه فولاد شهر اصفهان تماشاگر: 6 هزار نفر
ذوب آهن 3 (اسماعیل فرهادی 32 و 51 و سینا عشوری 87) - استیل آذین یک (علی کریمی 92 پنالتی)
پرسپولیس - پاس همدان
نوبت بردن
قرمزپوشان تهرانی هفتههاست که روی دور یک برد و یک باخت افتادهاند و اگر قرار باشد به همین روال خود ادامه دهند، هوادارانشان میتوانند امیدوار باشند که فردا تیم محبوبشان امتیازی از دست نخواهد داد، چون نوبت برد است ولی در طرف دیگر میدان، پاس همدان بهرغم حضور در رتبه پانزدهم جدول ردهبندی، تیمی خطرناک مینماید، چون در دور جدید مسابقهها و پس از تعطیلات نیم فصل، شاگردان اصغر مدیرروستا متحمل باخت نشدهاند و با 2 تساوی بیرون از خانه مقابل تراکتورسازی و استیل آذین و یک پیروزی خانگی برابر ابومسلم به وضعیت خود از نظر امتیاز و موقعیت در جدول ردهبندی تا حدودی سر و سامان دادهاند.
قهرمانی مورد ادعای پرسپولیسیها با نتایج اخیر این تیم بیشتر شبیه یک رویا به نظر میرسد، ولی به هر حال قرمزها مجبورند تا آخرین لحظه دست از تلاش برندارند تا اگر به قهرمانی نرسیدند دستکم بتوانند سهمیه حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا را به چنگ آورند. پرسپولیسیها امیدوارند بازگشت هوار ملامحمد و شیث رضایی بتواند پلی برای رسیدن به پیروزی باشد، ولی فراموش نکنیم 2 متخصص گل زدن به پرسپولیس یعنی هادی اصغری و صابر میرقربانی در خط حمله پاس حضور دارند.
بازی رفت: 29/5/88 ورزشگاه شهید مفتح همدان تماشاگر: 20 هزار نفر
پاس یک (هادی اصغری 51) - پرسپولیس 2 (محمد پروین 76 و هادی نوروزی 89)
تراکتورسازی - شاهین بوشهر
فرود شاهین در دیگ جوشان تبریز
برای فوتبالدوستان تبریزی اصلا اهمیتی ندارد که رسیدن به ورزشگاه نیمهتمام یادگار امام تبریز چقدر دشوار است. اصلا فرقی ندارد که تراکتورسازی کجای جدول قرار دارد و اصلا تفاوتی قائل نمیشوند که حریف تیم محبوبشان چه نام دارد. آنها عاشق تراکتورسازی هستند و به پاس این عشق در هر مسابقهای که میزبان باشند، یک اجتماع شصت، هفتاد هزار نفری را تشکیل میدهند تا یکصدا تراکتور را تشویق کنند. امروز هم قرعه به نام شاگردان جناب سرهنگ یاوری، پیر مربیان حاضر در لیگ برتر افتاده تا در این دیگ جوشان گام بگذارند. البته اگر شاهینیها که مثل خود تراکتورسازی تجربهای بابت حضور در سطح اول فوتبال ایران طی سالیان اخیر ندارند، بتوانند دقایق ابتدایی را به سلامت از زیر فشار تراکتورسازی و تماشاگران پرشورش بگذرانند، مسلما در ادامه بازی میتوانند پس از آشنایی و خو گرفتن به جو ورزشگاه از نقاط ضعف نهچندان کم میزبان بخصوص در خط دفاعی استفاده کنند.
هرچند بوشهریها که این روزها ایوان پتروویچ و محمد احمدپوری را در اوج میبینند، انگیزه تلافی شکست سنگین و خانگی دور رفت را هم دارند، ولی تراکتورسازی هم تیمی نیست که در خانهاش به این راحتیها باج بدهد.
بازی رفت: 30/5/88 ورزشگاه شهید بهشتی بوشهر تماشاگر: 8 هزار نفر
شاهین بوشهر 2 (رضا بازیاری 16 پنالتی و محمد احمدپوری 83) - تراکتورسازی 4 (امیر محبی 23 و 89، محمد نصرتی 60 و مهرداد پولادی 81)
سپاهان - مقاومت سپاسی
تداوم قدرتنمایی با چاشنی انتقام
6 برد متوالی اخیر سپاهان باعث شده شاگردان امیر قلعهنویی بجز ذوبآهن، خرج خود را از بقیه تیمهای لیگ برتری جدا کرده و 4 نعل به سمت قهرمانی لیگ نهم بتازند. آنها فردا روی کاغذ، حریف نسبتا دشواری پیشرو دارند.
مقاومت سپاسی با مهابادی تا اینجای کار حسابی خطرناک نشان داده، ولی آنها هفته گذشته با شکست مقابل استقلال کمی از تب و تاب افتادند و بازی مقابل تیمی که طی هفتههای اخیر در اوج بوده و معمولا هم در خانه به هیچ حریفی باج نمیدهد، میتواند روحیه شیرازیها را به حداقل برساند. از طرف دیگر، سپاهان جدا از انگیزههایش در راه رسیدن به قهرمانی لیگ نهم، انگیزه مضاعف تسویه حساب بابت شکست بازی رفت را هم دارد که این امر هم ممکن است بر تیرهروزیهای مقاومت بیفزاید. البته سپاهان هم مثل همه تیمهای قدرتمند شکستناپذیر نیست و نقاط ضعف نسبتا قابل توجهی هم دارد، ولی مقاومتی که هفته گذشته جشنوارهای از اشتباهات دفاعی را به نمایش گذاشت و پیروزی را تقدیم استقلال کرد، چشمانداز امیدوارکنندهای برای دیگر مدعیان لیگ، بابت متوقف کردن سپاهان ارائه نمیکند.
بازی رفت: 30/5/88 ورزشگاه حافظیه شیراز تماشاگر: هزار نفر
مقاومت سپاسی 3 (محمدرضا پورمحمد 10 و امین متوسلزاده 77 و 2+90) - سپاهان یک (فرزاد حاتمی 35)
آرش رستم نمدی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم