سودای قهرمانی جهان

مراکش کشوری واقع در منتهاالیه شمال غربی دنیای اسلام که در مجاورت دو آبراه بزرگ و حیاتی جهان یعنی اقیانوس اطلس در غرب و دریای مدیترانه در شمال قرار دارد و میزبان جوانان 12 کشور جهان است.
کد خبر: ۱۳۸۹۳۰

این دومین باری است که در تاریخ 20 ساله برگزاری پیکارهای جهانی جوانان ، آفریقایی ها میزبانی جوانان زیر 21 سال دنیا را به عهده می گیرند. مصری ها سال 1991 یک بار میهماندار شدند حالا مراکش که از نظر سیاسی و اقتصادی مانند تمامی کشورهای عرب آفریقایی داستان های جالب و حکایات تاریخی دارد پذیرای ستاره های آینده والیبال جهان از جمله ایران ، قهرمان آسیاست. آیا مراکشی ها توانایی میزبانی و اداره رقابت ها را خواهند داشت؛
اگر پیشتر مصری ها میزبان به نسبت خوبی برای این رقابت ها بوده اند، اما همسایه دیوار به دیوار صحرای مغرب ، یعنی الجزایر 2 سال پیش از عهده میزبانی نوجوانان جهان آن گونه که شایسته بود، برنیامد.

والیبال جهان از پل لیبو فرانسوی که 31 سال بر این ورزش حاکم بود، دستخوش تحولات زیادی شد و وزیر اسبق نفت مکزیک که یک حقوقدان بود با طرحها و ایده های جدیدی درصدد گسترش این ورزش برآمد که اهمیت دادن به مسابقه های رده سنی جوانان زیر 21 سال از آن جمله بود، مسابقه هایی که برای نخستین بار سال 1977 در ریودوژانیرو برزیل پا گرفت و به تدریج آن قدر قوت گرفت که ستارگان بزرگ دنیای توپ و تور از متن آن برخاستند، مردانی که هرکدام دست کم یک دهه بر فراز تور جهان به پرواز درآمده و درخشیدند. در شهر روزاریو تیم ایران به طور مشترک با کوبا نهم شد تا این که 4 سال بعد بار دیگر همای اقبال بر سر تیم ایران به پرواز درآمد و در شهر منامه بحرین پس از لهستان ، برزیل ، روسیه ، ونزوئلا، یونان ، ایتالیا، یوگسلاوی و لتونی نهم شدیم ، 2 سال بعد در تایلند جزو 8 تیم قرار گرفتیم و در مسابقه های 2003 که در تهران برگزار شد، رده ششم را به خود اختصاص دادیم و سرانجام سال 2005 در ویشاکاپاتنام هندوستان بهترین مقام یعنی جایگاه پنجم را کسب کردیم.
در 5 حضور گذشته 3 بار با مربیان ایرانی ، حسینعلی مهرانپور، علیرضا معمری ، امیر حیدری ، مصطفی کارخانه ، عباس برقی و دو بار هم با مربیان خارجی ایوان بوگانیکوف ، میگوئل لاموت (کوبا) و یوتسا ست کوویچ (صربستان) در مسابقه ها شرکت کرده بودیم که متاسفانه میگوئل لاموت نتوانست بهترین تیم تاریخ جوانان ایران که ستارگانی چون بهنام محمودی ، محمد ترکاشوند، علیرضا نادی ، افشین علیایی ، محمد شریعتی و... را داشت بخوبی هدایت کند و به مقامی بالاتر از هشتمی دست پیدا نکرد.
...و حالا حضوری دیگر. تیم ایران از 16 تیر در کازابلانکای مراکش با تیمهای بلغارستان ، ایتالیا، کوبا، ژاپن و مراکش همگروه است و والیبال بازان ایرانی به عنوان قهرمان آسیا، در موقعیتی دشوار قرار گرفته اند. این تیم که با سرمربیگری سرگئی گریبوف روسی قهرمان آسیا شده بود، جای خود را به مصطفی کارخانه داد، مربی کارکشته ای که کارنامه خوبی در رده های سنی نوجوانان و جوانان داشت.

ایرج مظفری: حضور اسلوونی برای ما بسیار مفید بود، چون سرویس های پرقدرتی داشت و در مجموع باعث شد عیار تیم به خوبی رو شود

کارخانه با این که با حرارت و تلاش مضاعف تیم را تحت پوشش و نظارت فنی قرار داده است ، اما پارگی مینیسک پای پوریا فتح اللهی ، قطر پاسور تیم ، عمل جراحی ولی نورمحمدی ، سرعتی زن و آسیب دیدگی طولانی مدت کاپیتان تیم منصورزادون تیم را در مخمصه کمبود یار کلیدی قرار داد و مشکلات زیادی برای تیم به وجود آورد و نبود بازیهای تدارکاتی برون مرزی نیز که لازمه حضور در آوردگاه های جهانی است مزید بر علت شد تا با کمی تردید درباره سرنوشت تیم جوانان صحبت شود، اگرچه حضور دیرهنگام تیم جوانان اسلوونی که تیم سوم جوانان اروپا در رده سنی زیر 21 سال است تا حدود زیادی کادر فنی تیم را در شناخت بیشتر مهره ها و ضعف و قوت های تاکتیکی تیم یاری داده است و حتی مصطفی کارخانه وعده قهرمانی جهانی را هم داده است ، اما ایرج مظفری ، کاپیتان سابق تیم ملی والیبال که یکی از مربیان تیم اعزامی به کازابلانکاست می گوید: حضور اسلوونی برای ما بسیار مفید بود، چون سرویس های پرقدرتی داشت و در آبشارهای پشت خط با ارتفاع کوتاه عمل می کرد و در مجموع باعث شد عیار تیم بخوبی رو شود.
از ایتالیا بی خبر هستیم و تلاش می کنیم اطلاعاتی از این تیم به دست آوریم ، اما برای شناخت کوبا وقت داریم ، چون بازی سوم است و می توانیم از آن فیلمبرداری کنیم. ارزیابی مظفری از بازیکنان تیم اعزامی بدین شرح است:
وی که در دهه 60 - 70 از بهترین های والیبال آسیا بود، یادآور شد که به خاطر شرایط روحی روانی تیم از بزرگ کردن نقاط ضعف بازیکنان خودداری کرده است.
صابر نریمان نژاد: پاسور آملی تیم ، جنگنده است و با اعتماد به نفس بالا پاس می دهد. در اداره تیم مسلط است و بیشتر پرشی پاس می دهد. دفاع به نسبت خوبی هم دارد.
حمید سوسن آبادی: پاسور دوم تیم اهل تهران است. او در تقسیم پاس بهتر از صابر است ؛ اما جنگندگی وی را ندارد. سوسن آبادی می تواند پاس های خراب را هم به جاهای خوب روی تور ارسال کند.
سیدمحمد موسوی عراقی: این جوان دزفولی در منطقه 2 عالی دفاع می کند. ستاره آسیاست. افق روشنی پیش رو دارد. از تمامی فاکتورهای لازم برای زدن اسپکهای سرعتی برخوردار است و تنها عیب وی این است که در زدن سرویس کمی عجله می کند.
علی نجفی: در دفاع وسط و حملات سرعتی خوب و موثر است. برای ایستادن در قطر محمد موسوی تلاش می کند. درون زمین باانگیزه نشان می دهد، اما در سرویس باید قوی تر عمل کند.
بهمن جهاندیده: به عنوان یک یار سرعتی از سرعت خیلی خوبی برخوردار است. مثل بازیکنان شرق آسیا آبشار می زند. سرویس او خوب است. اگر در دفاع مثل حمله باشد تیم جوانان مشکلی نخواهد داشت.
منصور زادون: او سمت کاپیتانی تیم را به عهده دارد. در حساس ترین نقطه ، یعنی منطقه 3 بازی می کند. اگر در اوج باشد ایران می تواند یک تیم مدعی باشد. مصدومیت کمر زادون را از روند آمادگی مطلوب دور کرده است.
شهرام محمودی: همانند برادرش بهنام محمودی ضربه دست محکمی دارد. خوب روی توپ مچ می زند. جنگنده و خوش پرش است و آینده بسیار خوبی دارد. او هم بازیکن قطر پاسور است.
سیدعلی سجادی: او اهل نورآباد ممسنی در استان فارس است. با تکنیک و هوش بالا بازی می کند. ساعد سالم دارد. در سرویس خیلی خوب ظاهر می شود. با این که 194 سانتی متر قد دارد، اما نسبت به دیگران کوتاه تر می نماید. با وجود این در دفاع روی تور هوشیارانه بازی می کند.
آرش کشاورزی: حق اوست که در تیم ملی بزرگسالان ثابت بازی کند. خوب تمرین می کند و به اعتقاد من در سرویس ، آبشار و ساعدرسانی نمره 20 می گیرد. فقط در دفاع روی تور به توجه بیشتر نیاز دارد.
رحمان داوودی: شرایط فیزیکی ایده آلی دارد، اما اگر در دریافت ، ساعدهایش را درست کند با حمله و سرویسی که دارد یک بازیکن عالی خواهد شد. داوودی در منطقه 2 عالی دفاع می کند.
مجتبی شیبانی: بهترین بازیکن نوجوانان آسیا در مجموع بازیکن کاملی است که تمامی مهارت ها را بخوبی انجام می دهد. شاید تنها کمبود وی را در دفاع روی تور بتوان جستجو کرد.
مصطفی شریفات: خوزستانی قد بلندی که اگر کمی بر پرش خود بیفزاید سالها تیم ملی را در انحصار خود خواهد گرفت. او قدرتی و پتانسیل بازی در 2 پست سرعتی و قدرتی را دارد و به عنوان یار سیزدهم راهی مراکش شد.
عبدالرضا علیزاده: حرف گوش کن ، پرتلاش و مسلط است . او را باید جانشین خوبی برای لیبروهای صاحبنام ایران ؛ ظریف ، شیرکوند و عطار دانست. وی در پستی حساس بازی می کند و بخوبی هم از حساسیت و سنگینی وظیفه ای که به عهده دارد، باخبر است.

برنامه دیدارهای تیم ایران

شنبه 16 تیر: ایران - بلغارستان /یکشنبه 17 تیر: ایران - ایتالیا/ دوشنبه 18 تیر: ایران - کوبا / سه شنبه 19 تیر: ایران - ژاپن /چهارشنبه 20 تیر: ایران - مراکش.


جمشید حمیدی
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها