در سریال‌هایی که شبکه تهران هر سال برای نوروز تولید می‌کند روی شهر تهران و موضوع شهرنشینی تاکید ویژه‌ای می‌شود.
کد خبر: ۵۵۰۷۵۹
ماجراهای دیدنی 2 مالک و یک آپارتمان در سریال هفت سین

 البته سریال «موج و صخره» به کارگردانی مجید صالحی را در این میان باید یک استثنا به شمار آورد. چون داستان‌های این مجموعه در جزیره کیش اتفاق می‌افتاد و سریال سعی داشت از جذابیت‌های بصری این جزیره در قاب دوربین بهره ببرد. سریال سال گذشته شبکه تهران «فراموشی» نام داشت که ماجرای رفتن یک خانواده شهرستانی به تهران و مشکلات ناشی از این سفر را روایت می‌کرد.

امسال نیز دوربین شبکه تهران از این شهر خارج نشده و سراغ داستانی رفته که می‌توان آن را آپارتمانی نامید. یک آپارتمان 110 متری محور اصلی ماجرای سریال هفت سین است. دو خانواده مدعی مالکیت این آپارتمان هستند و در این رابطه بینشان اختلافاتی پیش می‌آید. این دو خانواده مجبورند یکدیگر را در ایام نوروز تحمل کنند. این سریال را یدالله صمدی کارگردانی و مجید سرسنگی آن را در 15 قسمت 45 دقیقه‌ای تهیه می‌کند.

شباهت محتوایی با فیلم بی‌خود و بی‌جهت

همان‌طور که از خلاصه داستان پیداست، سریال حال و هوایی نوروزی دارد و ماجراهایش در تعطیلات عید اتفاق می‌افتد. این مجموعه تلویزیونی از ابتدا به قصد پخش در نوروز ساخته شده و این نکته یکی از امتیازهای آن محسوب می‌شود. با خواندن این خلاصه داستان ناخودآگاه یاد فیلم «بی‌خود و بی‌جهت» می‌افتیم که ماجرایی شبیه به «هفت‌سین» داشت. در آنجا هم دو خانواده اسباب‌هایشان را در یک واحد مسکونی گذاشته بودند ولی مستاجر قبلی نتوانسته بود مکانی جدید برای اقامت پیدا کند. باید منتظر بمانیم و ببینیم یدالله صمدی این داستان را با چه شاخ و برگ‌هایی در 15 قسمت روایت می‌کند.

سیروس گرجستانی و فردوس کاویانی نقش‌های اصلی این سریال را بازی می‌کنند و غیر از این دو بازیگر، ستاره اسکندری، شهره سلطانی، جواد عزتی، محسن افشانی، مهران رجبی، کیانوش گرامی، سمیرا حسن‌پور، سیما خضرآبادی، روح‌الله مفیدی، آریا صادقی، افشین نخعی و سیاوش چراغی‌پور نیز در «هفت‌سین» ایفای نقش می‌کنند. فیلمنامه‌ این سریال را سعید فرهادی و احسان بیگلری نوشته‌اند. فرهادی نگارش مجموعه‌های «تا ثریا»، «عید امسال» و... را در کارنامه کاری خود دارد.

از شوق پرواز تا هفت‌سین

مجید سرسنگی دارنده مدرک کارشناسی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبا و دکترای تئاتر از انگلستان است و «هفت سین» اولین تجربه تهیه‌کنندگی او در تلویزیون محسوب می‌شود.

بیشتر بینندگان تلویزیون یدالله صمدی را با سریال «شوق پرواز» که سال گذشته پخش شد، می‌شناسند. این سریال به روایت زندگی پرافت و خیز شهید بابایی می‌پرداخت و در کنارش گوشه‌هایی از رشادت‌های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را نیز به تصویر می‌کشید. اگر با این ذهنیت سراغ سریال جدید صمدی برویم برایمان تعجب‌برانگیز است که سازنده یک سریال حماسی چگونه به گونه طنز روی آورده است. اما باید این نکته را به یاد بیاوریم که صمدی در سال‌های دور فعالیت پررنگی در عرصه طنز داشته است.

او با کارگردانی «مردی که زیاد می‌دانست»، ساخت اولین فیلم طنز پس از انقلاب را به نام خود سند زد و با همین فیلم برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از سومین جشنواره فیلم فجر شد. آپارتمان شماره ۱۳ (۱۳۶۹)، دو نفر و نصفی (۱۳۷۰) و معجزه خنده (1375) از دیگر فیلم‌های این کارگردان در گونه طنز و کمدی محسوب می‌شود. صمدی تاکنون تجربه سریال‌سازی در مناسبت‌ها را نداشته و هفت‌سین اولین سریال مناسبتی‌اش محسوب می‌شود. صمدی نشان داده که از توانایی فعالیت در حوزه‌های متنوع فیلمسازی و سریال‌سازی برخوردار است. مثلا او در فیلم ایستگاه یک کار با مایه‌های روان‌شناسانه را ارائه داد و در فیلم‌های ساوالان (۱۳۶۸)، دمرل (۱۳۷۲) و سارای (۱۳۷۶) به فرهنگ بومی غرب کشور توجه کرد. صمدی برای ساخت شوق پرواز نیز تحقیقات وسیعی انجام داد و سرانجام سریالی را کارگردانی کرد که رضایت تمامی اعضای خانواده شهید بابایی را در پی داشت. با این حساب باید امیدوار باشیم که این کارگردان از میدان رقابت سنگین ساخت سریال‌های طنز نوروزی نیز موفق بیرون بیاید.

تصویربرداری در حدود 70 روز

لوکیشن اصلی سریال «هفت‌سین»‌ آپارتمانی در خیابان پیامبر است. این آپارتمان طبقات مختلفی دارد که هر کدام محل وقوع اتفاقات تلخ و شیرین قصه است. حدود 40 درصد تصویربرداری در این خانه انجام شده و بقیه نماها در دیگر لوکیشن‌ها همچون بیمارستان، جاده، بنگاه معاملات املاک و خیابان جلوی دوربین رفته است. همه لوکیشن‌ها در تهران واقع شده‌ و گروه برای تصویربرداری سراغ شهرستان‌های اطراف نرفته‌اند. این سریال اواسط دی کلید خورد و طبق پیش‌بینی عوامل، تصویربرداری‌اش تا روز پنجم فروردین ادامه خواهد داشت.

محمدرضا معصوم‌ زادگان، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه پنج در زمان کلید خوردن سریال در پاسخ به این‌که دو ماه و نیم برای ساخت این سریال 14 قسمتی کافی است یا خیر، تصریح کرد‌: معمولا مشکل سریال‌های مناسبتی آماده نبودن متن است؛ اما عوامل این اثر با در دست داشتن متن این امکان را دارند که رج بزنند و سریال را با اطمینان خاطر پیش ببرند. بنابراین تصور می‌کنم دو ماه و نیم یعنی حدود 70 روز برای چنین سریالی مناسب است.

همان طور که مدیر گروه فیلم و سریال شبکه پنج پیش‌بینی کرده بود، کار با سرعت خوبی پیش رفت. ده روز مانده به عید نوروز علی دارابی به پشت صحنه سریال هفت‌سین رفت و یدالله صمدی، کارگردان در گزارشی توضیح داد که تاکنون 60 درصد این سریال تصویربرداری شده است.

بیشتر سکانس‌های سریال در فضاهای داخلی تصویربرداری شده اما به گفته مجید سرسنگی، تهیه‌کننده سریال سکانس‌های تصادف و آتش‌سوزی جزو سخت‌ترین و سنگین‌ترین بخش‌های کار بوده است. همچنین در سریال سکانس‌های زیادی با موضوع اسباب‌کشی داریم که اجرایشان وقت زیادی گرفته است. جالب است بدانید که اتفاقات چند سکانس هم در یک کمد دربسته اتفاق می‌افتد.

فردوس کاویانی معلم می‌شود؛ مهران رجبی بنگاهدار

در این سریال تقابل و کشمکش دو خانواده تهرانی را نشان خواهیم داد. فردوس کاویانی (آقای احمد شمس) و سیروس گرجستانی (آقای نوبخت) بزرگ‌ترهای این دو خانواده هستند. براساس شنیده‌ها نقش فردوس کاویانی شباهت‌های زیادی به نقش او در سریال همسران دارد. او در آن سریال نقش مردی ساده‌لوح به نام کمال را بازی می‌کرد و در «هفت‌سین» نیز با تصمیمات اشتباهش موقعیت‌های کمدی کار را به وجود می‌آورد.

احمد شمس در این سریال یک معلم ساده و معمولی است. سمیرا حسن‌پور (معصومه) نقش دختر این آقامعلم را بازی می‌کند. کاویانی که زاده شهر کرمان است تاکنون در فیلم‌هایی همچون شهر قصه، اجاره‌نشین‌ها، در مسیر تندباد، بانو، همه دختران من، میکس، سگ‌کشی، جایی برای زندگی، کلانتری غیرانتفاعی و نارنجی‌پوش نقش‌آفرینی کرده است.

در جبهه دیگر دعوای خانواده نوبخت را داریم که نقش بزرگ‌تر خانواده را سیروس گرجستانی بازی می‌کند. ستاره اسکندری که در سریال شوق پرواز با یدالله صمدی همکاری داشت در هفت سین نیز در فهرست بازیگران قرار گرفته است. جالب است بدانید او در نقش همسر نوبخت (سیروس گرجستانی) ‌جلوی دوربین رفته است. با توجه به این‌که ستاره اسکندری اختلاف سنی زیادی با سیروس گرجستانی دارد، باید ببینیم در این نقش چه بده بستانی با بازیگر مقابلش خواهد داشت. محسن افشانی نیز ایفاگر فرزند این خانواده است. این خانواده دو فرزند به نام‌های کیارش و آرش دارند که محسن افشانی و آریا صادقی نقش‌هایشان را بازی می‌کنند.

در خارج از چارچوب این دو خانواده کیانوش گرامی، جواد عزتی و مهران رجبی سه نفش کلیدی سریال را بازی می‌کنند.

کیانوش گرامی راننده کامیون باربری شهری است که اسباب و اثاثیه یکی از خانواده‌های درگیر در داستان را جابه‌جا می‌کند، کش و قوس‌هایی که سر پول و ودیعه خانه به وجود می‌آید، این راننده را نیز در طول سریال در ماجراهای این دو خانواده درگیر می‌کند. جواد عزتی نقش یک جوان بیکار به نام تیمور را ایفا می‌کند که گاهی دست به دزدی هم می‌زند.

مهران رجبی در نقش آقا نصرت که یک بنگاهدار است جلوی دوربین رفته است. او دچار یک سانحه تصادف شده و پول‌های دو خانواده درگیر را گم کرده است. به همین خاطر دو خانواده در روزهای عید با مشکل مواجه شده‌اند. آقای نصرت بنگاهدار خوبی است، اما گاهی زرنگ و موذی می‌شود و دردسرهایی را برای این دو خانواده به وجود می‌آورد.

از جمله حاشیه‌های این سریال می‌توان به حضور مهدی فخیم‌زاده و کناره‌گیری او از مجموعه اشاره کرد. او چهار، پنج روز همراه گروه بود و بعد از ادامه کار انصراف داد. تهیه‌کنندگان سریال قصد داشتند نظر مساعد آزیتا حاجیان و رضا کیانیان را نیز برای همکاری جلب کنند که موفق نشدند.

برخی عوامل سازنده این سریال عبارتند از: کارگردان: یدالله صمدی، نویسندگان: سعید فرهادی، احسان بیگلری، مدیرتصویربرداری: حسن پویا، مدیر تولید: مرتضی متولی، تدوین: حمیدرضا قربانی، طراح چهره‌پردازی: سعید ملکان، طراح صحنه: بابک کریمی‌طاری، طراح لباس: آزاده قوام، دستیار کارگردان و مدیر برنامه‌ریزی: سعید کریمی، مدیر صدابرداری: کامران کیان‌ارثی، برنامه‌ریز: علیرضا نسایی، منشی صحنه: الهه رحیمی، دستیار تولید: حمید پرهیز، مدیر تدارکات: اسماعیل کلبی‌آبادی.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها