جام جم سرا: ذرت دارای بیش از صدها گونه متفاوت است و به رنگهای بسیار متنوعی وجود دارد. در حقیقت علاوه بر ذرت زرد و سفید، ذرت به رنگهای صورتی، بنفش، آبی، قرمز و مشکی نیز وجود دارد. جالب است بدانید اخیراً ذرتهای چند رنگ هم در کشور آمریکا کشت شدهاند. از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت، پاپ کورن و ... تهیه میشود.
مفید برای دستگاه گوارش
ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر میباشد، رشد باکتریهای مفید در روده را افزایش میدهد. این باکتریها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلولهای کولون را تامین میکنند و باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان کولون میشوند.
ذرت و دیابت
ذرت به دلیل دارا بودن انواع فیبرها برای قند خون مفید است. افراد دیابتی ذرت را به مقدار زیاد نمیتوانند استفاده نمایند زیرا نمایه گلایسمی بالایی دارد. ولی استفاده از مقادیر کمی از آن بسیار سودمند میباشد. البته ذرت برای پیشگیری از دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
نکاتی در رابطه با کنسرو
دانههای ذرت شیرین موجود در صد گرم کنسرو ذرت، 86 کالری انرژی دارند و در حقیقت به نسبت سایر منابع کربوهیدراتی از انرژی بیشتری برخوردارند. ذرت به صورت کنسروی سرشار از سدیم و شکر میباشد و مصرف مداوم آن برای سلامتی مضر است. در هر فنجان ذرت، 545 میلیگرم سدیم وجود دارد. این مقدار سدیم، منجر به افزایش حساسیت به سدیم و افزایش فشارخون میشود. لازم به ذکر است که افراد عادی حداکثر 2300 میلیگرم طی روز مجاز به مصرف سدیم میباشند. ولی اگر شما دارای فشارخون بالا، دیابت یا بیماری مزمن کلیوی باشید حداکثر 1500 میلیگرم طی روز مجاز به مصرف سدیم هستید که در این صورت یک رژیم عادی، سدیم مجاز روزانهتان را تامین میکند و شما مجاز به مصرف هیچ مقدار نمک در غذاها نمیباشید و باید از تمام غذاهای کنسروی، شورها و ترشیها اجتناب نمایید.
جدال ذرت با بیماریهای قلبی
ذرت سرشار از آنتی اکسیدانها و فیتونوترینت های بسیار قوی و کارآمد است که برای کاهش گرفتگی عروق موثر میباشد. همچنین برخی آنتیاکسیدانهای موجود در ذرت آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار میکنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل میکنند. در نتیجه فشارخون کاهش مییابد.
ضد بیماری ایدز
لکتینها پروتئینهایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت میشوند. ذرت نیز سرشار از این پروتئینها میباشد. لکتینها میتوانند به گیرندههای کربوهیدراتی در غشای سلولها متصل شود. اتصال لکتینها به این گیرندهها فعالیت بسیاری از ویروسها، از جمله ویروس ایدز را مختل میکند. با این حال مطالعات بیشتری برای اثبات اثر ذرت بر بیماری ایدز لازم است.
سرشار از ویتامینها و املاح
ذرت سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامینهای گروه B مانند: B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (پانتوتنیک اسید)، B6 (ریبوفلاوین)، B9 (فولات) و نیز ویتامین C میباشد.
به گزارش جام جم سرا، ذرت همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است. انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت میشوند و هر 100 گرم از آن 5 درصد نیاز روزانه فیبر را تامین میکند که در کاهش کلسترول خون و سرطان کولون کارآمد است. ذرت بالأخص زمانی که به همراه حبوبات مصرف شود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و میتواند نیاز پروتئینی بدن را تامین کند. در هر فنجان از آن 5-6 گرم پروتئین وجود دارد. ذرت یکی از غلات فاقد گلوتن میباشد که میتواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک باشد.
نحوه پخت
ذرت را به اشکال بسیار متفاوتی مانند کبابی کردن، استفاده از ماکرویو، پختن در آب جوش (آبپز کردن)، بخار پز کردن، تهیه پاپ کورن و ... میتوان طبخ کرد. البته بهترین روش برای پخت ذرت بخار پز کردن است که هم طعم متفاوتی دارد هم بسیاری از مواد مغذی آن حفظ میشود. بعد از پختن ذرت میتوانید به آن مقداری نمک، فلفل و کمی کره بیفزایید.
نکته قابلذکر در تهیه ذرت این است که نباید حین پخت به آن نمک اضافه کنید، همچنین آن را بیش از اندازه روی حرارت قرار ندهید زیرا هم طعم خود را از دست میدهد و هم بسیار سفت و غیرقابلهضم میشود. 15-20 دقیقه زمان برای پخت آن کافی میباشد. ذرتها را بعد از دانه دانه کردن و پختن، میتوانید در انواع غذاها مانند پاستا، ماکارونی، پیتزا، سوپ، سالاد و ... و نیز به همراه انواع ساندویچها یا مخلوط با برنج استفاده نمایید.(آرمان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم