• 0 0
  • 0

میوه‌ای برای چاق‌ها و لاغرها

شنبه 17 خرداد 1393 ساعت 08:58
میوه‌ای در طبیعت هست که همزمان، هم می‌تواند برای افراد چاق مفید باشد هم برای اشخاص لاغر. بخصوص این که حکمای قدیم، میوه تازه آن را بسیار به غذای مطلق نزدیک دانسته‌اند و گفته‌اند که با خوردن آن، خون خوب و با کیفیتی معتدل پدید می‌آید.

جام جم سرا: محمد علی زارعیان درباره خواص انجیر اظهار داشت: انجیر تازه از میوه‌هایی است که می‌توان از آن در درمان انواع یبوست استفاده کرد و از عوارض جانبی مسهل‌ها مثل ناسازگاری مزاجی، وابستگی، تحریک شدید روده، گشادی کولون، دل پیچه و استفراغ در امان بود. همچنین یکی از ویژگی‌های مثبت این میوه نداشتن منع مصرف در دوران باداری یا شیردهی و قابل استفاده بودن برای تمام سنین است.
دبیر انجمن تحقیقات طب سنتی ادامه داد: انجیر تازه برای رفع انواع یبوست سودمند است، به ویژه اگر بیمار علاوه بر یبوست دچار کم خونی باشد یا در دوره نقاهت بیماری به سر ببرد یا قصد اصلاح وزن داشته باشد.
به نقل از تسنیم، زارعیان عنوان کرد: فرد لاغر مبتلا به یبوست، باید تعدادی انجیر را به عنوان یک میان وعده اضافه به غذای اصلی اضافه کند و فرد چاق دچار یبوست میتواند آن را به عنوان یک وعده غذا ترجیحاً صبحانه مصرف کند. در فصولی که انجیر تازه در دسترس نیست، می توان از انجیر خشک خیسانده در آب یا گلاب یا پخته شده در شیر بهره برد.
وی افزود: در مورد انجیر این نکته نیز گفتنی است که میل دهنده مواد زائد به سمت پوست است یعنی باعث دفع آنها از طریق پوست می‌شود. این ویژگی از دو جهت قابل توجه است یکی اینکه افراد دچار بثورات پوستی شدید(جوش) ممکن است با خوردن آن دچار تشدید بثورات شوند و دیگر اینکه یکی از بهترین گزینه‌های درمانی برای افراد دچار سوء مزاج بلغمی است چرا که از نظر عده‌ای از حکما بهترین مسیر برای دفع سموم بلغمی مسیر پوستی است.
دبیر انجمن تحقیقات طب سنتی ایران اضافه کرد: حکما برای انجیر خاصیت نضج و اسهال مواد بلغمی یعنی آماده سازی آنها برای دفع و نیز دفع آنها قائل شده‌اند. به عبارتی انجیر یکی از بهترین گزینه ها برای افراد چاق غیرگوشتی به ویژه خانم‌های چاق است.
زارعیان گفت: در روایت مختلف نیز در مورد انجیر منافعی ذکر کرده اند از جمله ذکر کرده‌اند افزایش دهنده قوای جنسی، موثر در درمان بواسیر و نِقرِس و سردیِ مزاج و بوی بد دهان است همچنین ذکر شده که خوردن انجیر، انسدادها را نرم می‌کند و برای بادهای قولنج، سودمند است. جالب اینکه در روایات متذکر شده‌ است که در روز، از آن فراوان بخورید و در شب در خوردن آن زیاده روی نکنید.

Share

به اشتراک گذاری
کد خبر : 1521923266462798020
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی:

اخبار مرتبط

پربازدیدها

آخرین مطالب همه سایت

ضمیمه این هفته