توصیه‌های یک پزشک درباره روابط صحیح زناشویی

یک سوال مهم: مسائل جنسی را از چه کسانی باید یاد بگیریم؟ از پدر و مادرمان؟ دوستانمان؟‌ مگر آنها چقدر در این زمینه تخصص دارند؟ آنها اطلاعاتشان را در این زمینه از چه کسانی گرفته‌اند؟ آیا از کسانی بجز پدر و مادر یا دوستانشان؟ واقعیت این است که بسیاری از ما نمی‌دانیم خصوصی‌ترین اما مهم‌ترین اطلاعات زندگیمان را باید از کجا و چطور به دست بیاوریم و چه اطلاعاتی درست است. از همین رو رفتار جنسی بهنجار را نیز نمی‌شناسیم.
کد خبر: ۶۵۹۳۵۲
توصیه‌های یک پزشک درباره روابط صحیح زناشویی

جام جم سرا:

رفتار بهنجار جنسی

یک پزشک متخصص با طرح این سوالات می‌گوید: خیالتان را راحت کنم؛ گردو، پسته، بادام و سایر گرمیجات هیچ ارتباطی با غریزه جنسی ندارند. اگر قرار بود تمام مسایل و مشکلات جنسی با پسته و گردو حل بشود،‌ بنده و امثال بنده به جای این که 27 سال مداوم درس بخوانیم و امتحان بدهیم و زحمت بکشیم،‌ می‌رفتیم مغازه گردوفروشی باز می‌کردیم!‌

او ادامه می‌دهد: خیالتان را از مساله مهم‌تری هم راحت کنم؛ مسئله ارتباط زناشویی، ربط چندانی به دستگاه تناسلی هم ندارد. نظام جنسی ما توسط مرکزی در مغزمان کنترل می‌شود و همین مرکز است که تمام سیستم‌های تناسلی را به حرکت درمی‌آورد. محل این مرکز در مغز میانی و در سیستم لیمبیک است. لابد تجربه کرده‌اید که همه‌مان وقتی که افسرده‌ایم یا وقتی اضطراب داریم و یا وقتی که عصبانی هستیم، دیگر میل جنسی نداریم. آیا تا به حال از خودتان پرسیده‌اید چرا چنین است؟ چون فرمانِ میل و ارتباط جنسی باید از بالا صادر شود، یعنی از مغز؛ و طبیعتا این فرمان در حالت افسردگی، اضطراب و عصبانیت صادر نمی‌شود. ‌

بعد از مغز، همه چیز در کنترل هورمون‌ها و غدد مترشحه داخلی است: هیپوفیز، هیپوتالاموس، تیرویید، آدرنال، بیضه و تخمدان. هر کدام از اینها که نام بردم، اگر مشکلی پیدا کنند، ما در مسایل جنسی‌مان به مشکل خواهیم خورد.

بعد از هورمون‌ها، نوبت به ژنتیک می‌رسد. یعنی اشکالات ژنتیکی هم می‌تواند منجر به اشکالات جنسی شود. آنچه بعد از ژنتیک اهمیت دارد، سیستم خونی بدن است. اگر کم‌خونی داشته باشیم یا اگر دچار تالاسمی باشیم، در روابط جنسی‌مان مشکل خواهیم داشت.

بیماری‌های عفونی مثل سل و بیماریهایی نظیر دیابت هم می‌توانند ارتباط جنسی‌مان را دچار اختلال کنند. اگر دقت کرده باشید، می‌بینید که تا این جای کار، هیچ اسمی از دستگاه تناسلی به میان نیاورده‌ام چون اهمیت آن در روابط زناشویی خیلی کمتر از آن چیزی است که عموم مردم تصور می‌کنند. حقیقت این است که آلت جنسی برای برقراری یک ارتباط جنسی سالم در ردیف ششم اهمیت قرار دارد.

‌احساسات مثبت

برای یک ارتباط زناشویی سالم و بهنجار، آموزش مسایل جنسی قدم اول است، اما قدم دوم، داشتن احساسات و عواطف مثبت به همسر است. باید همسرتان را صمیمانه دوست داشته باشید. معالجه احساسات منفی البته کار آسانی نیست. من سال‌هاست که مشاور ازدواجم و گه‌گاه با خودم فکر می‌کنم که ای‌ کاش ما زوج‌های ایرانی 15 یا 20 سال با هم نامزد بمانیم و فقط یک سال ازدواج کنیم! چراکه به وفور دیده‌ام بلافاصله پس از آن امضای کذایی، خیلی چیزها به هم می‌ریزد.

به هر حال، اگر زن و شوهر به هم احساس مثبتی نداشته باشند در روابط زناشوییشان مشکل خواهند داشت. ‌بیشتر مردان، طالب زنانی هستند که قابلیت‌هایشان را تایید کنند و قبولشان داشته باشند. توصیه من به تمام خانم‌ها این است که از تایید همسرتان غافل نشوید و به قول معروف، تحویلش بگیرید. این کار برای همسرتان هم تاثیرات مثبت جسمی در پی دارد، هم تاثیرات مثبت روحی. ‌

اتاق خواب

اتاق خوابی که قرار است ارتباط جنسی در آن صورت بگیرد، نقش مهمی در سلامت این ارتباط ایفا می‌کند. در اتاق خوابی که آدم به اضطراب می‌افتد، نمی‌شود یک ارتباط جنسی سالم و آرامش بخش داشت. محیط مورد نظر باید از هر حیث کاملا امن باشد زیرا اضطراب شایع‌ترین عاملی است که در سیستم‌های گیرنده مغزی اختلال ایجاد می‌کند. ‌

نکات دیگری را هم باید در ساخت و تزیین اتاق خواب مد نظر قرار داد، از جمله این‌که رنگ اتاق خواب باید حتما روشن باشد، نور اتاق باید کافی باشد، و حتی بهتر است که یک موزیک ملایم و بدون کلام هم گوش‌تان را نوازش بدهد، چرا که در این شرایط، مغزتان برای ارتباط سالم، آماده‌تر می‌شود.

‌بدآموزی‌های جنسی

آموخته‌های غلط و غیر علمی را باید از ذهنمان بیرون بریزیم. خیلی از دختران ما این حرف غلط را از بزرگترهایشان شنیده‌اند که مردها پس از رابطه زناشویی، به همسرشان سرد می‌شوند یا از آنها دوری می‌کنند و امثال این حرف‌ها. این مساله، بسیار شایع و مهم است. من دختران زیادی را ویزیت کرده‌ام که به خاطر همین آموزش نادرست، هنگام اولین آمیزش جنسی با همسرشان، آنقدر خودشان را منقبض کرده‌اند و به خودشان فشار آورده‌اند که دچار "واژینیسموس" شده‌اند.‌

بهداشت جنسی‌

زن و شوهر قبل از تماس جنسی باید یک دوش کامل بگیرند و خودشان را خوشبو کنند. استفاده از صابون خوشبو کننده به همین دلیل اهمیت دارد. سیستم‌های تناسلی را هم باید حتما شستشو داد، ترجیحا با آب و اندکی ساولن مایع.

پس از رعایت بهداشت، نوبت به آرایش می‌رسد، آن هم یک آرایش کامل. این فرهنگ، صحیح نیست که خانم‌ها بیرون از منزل آرایش داشته باشند اما درون منزل و در مقابل همسرشان تصور کنند که نیازی به آرایش نیست. توصیه می‌کنم که زن و شوهر، عطر و ادکلنشان را هم زود به زود عوض کنند. اصلا خوب نیست که آدم برای یک مدت طولانی، مثلا سی سال، فقط از یک نوع خوشبوکننده استفاده کند. شاید همسرتان با عطر و اودکلن تازه‌تان ارتباط بهتری برقرار کند.

تمیز بودن دهان و دندان مهم است. قبل از ارتباط زناشویی، از چیزهایی مثل سیگار که نفستان را بدبو می‌کند، حتما پرهیز کنید و یادتان باشد ترجیحا چیزهایی بخورید که نفستان را خوشبو کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۰
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
۰
۰
ممنون از این مطالب مفیدی كه شما منتشر می كنید. بسیاری از خانواده ها اصول اولیه رابطه درست را نمی دانند و كارشان به جدایی می انجامد.خواهش می كنم در این باره بخصوص در مورد رفتارهای غلط خانم ها بیشتر بنویسید . همسر من گویی از اینكه حتی اسم مرا با یك كلمه "جان "صدا بزند ، متنفر است. چطور می تواند به یك رابطه زناشویی درست كمك كند ؟
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
۰
۰
تورم وگرونی موجب اختلالات جنسی میشه من دائم دراضطرابم ومعمولا با سن و سال قابل قبول در این زمینه كم توان هستم چون مدام تصویر قسط بانك جلوی چشمم مجسم میشه من چه كنم؟
فاطمه
United States
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
۰
۰
در پاسخ آقای رضا باید بگویم دلیل اصلی این رفتار خانم ها را در رفتار آقایان باید جست. رفیق بازی و تنوع طلبی بعضی مردها پدر زنها رو در آورده . ارتباط های خارج از عرف با همكاران خانمشان ، مرتب اس ام اس فرستادن و دیر به خونه اومدن اونها زنها رو بیزار می كنه از همه چیز .
علیرضا
Sweden
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
۰
۰
با گرانی نمیشه ازدواج كرد تا نوبت برسه به رابطه زناشویی
sina
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
۰
۰
متاسفانه بوی بددهان.عرق كردن وتمیزنكردن بدن.لباس جذاب درخانه نپوشیدن.ومعطرنشدن هم جزء موارد مهم وفراموش شده است........................كه توجهی نمی گردد.
الهه
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
۰
۰
خوبه اما بیشتر توضیح بدید
ز.میم
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
۰
۰
ای بابا اینا چیه میذارید؟!
فكر ما مجردها هم باشید كه سن ازدواجمون خیلی گذشته! :-(
آ
Iran, Islamic Republic of
۰۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
۰
۰
وواقعا بعضی ها نمی فهمند
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۴
۰
۰
بسیار ممنون ازگفته های خوب وآموزنده 26سالمه سه ماه نامزد كردام 12.12.93 تاریخ نامزدیمه بازم ممنون
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۳
۰
۰
سلام...ما كه مجرد هستیم...یه سری راهكار قرار بدید این جوونا زودتر ازدواج كنن
این مطالب بیشتر باعث ازار و اذیت روحی ما ها میشه

نیازمندی ها