دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در اتاق فرمان پرتاب ماهواره نوید علم وصنعت؛علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه،کامران دانشجو وزیر علوم ،تحقیقات وفناوری و ' حمید فاضلی' رییس سازمان فضایی کشور حضور داشتند.
آقای احمدی نژاد به هنگان صدر فرمان پرتاب چنین گفت:با یاد خداوند قادر متعال و به مناسبت سالروز آغاز امامت حضرت امام عصر (عج) و با عزمی راسخ و دلهای سرشار از ایمان و امید به آینده درخشان برای ملت عزیر ایران و با ذکر یا مهدی، آغاز کاری بزرگ و راهگشا را اعلام می کنم. امیدوارم این اقدام،نویدبخش دوستی بیشتر برای همه بشریت باشد.
در همین رابطه،رییس سازمان فضایی کشور در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا در باره پرتاب این ماهواره و مشخصات آن گفت: این ماهواره از جمله ماهواره های سنجش از راه دور می باشد که ماموریت آن تصویربرداری از زمین با دقت تصویربرداری مناسب است.
حمید فاضلی با بیان اینکه ماهواره ملی نوید علم وصنعت در مدار بیضوی و در ارتفاع 250 تا 375 کیلومتری قرار می گیرد؛خاطرنشان کرد: این ماهواره به وزن 50 کیلوگرم و در زاویه انحراف مداری 55 درجه قرار دارد و از کلاس ماهواره های میکرو است.
وی تصریح کرد: این ماهواره دارای کاربردهای مختلف عملیاتی در حوزه های جوی و علوم هواشناسی،مدیریت بلایای طبیعی، بررسی رطوبت و دمای هوا و مواد شیمیایی جو، بادها، برف و باران و اقیانوس ها است.
رییس سازمان فضایی کشور؛ اظهار داشت : ماهواره نوید علم و صنعت ؛ کاملا بومی و دارای زیر سیستم های تامین توان، زیرسیستم تعیین و کنترل وضعیت با استفاده از حس گرها و عملگرهای دینامیکی است.
فاضلی گفت: در این ماهواره حس گرهایی چون حس گر خورشیدی، مغناطیسی و عملگر مغناطیسی نصب شده است.
وی افزود: این ماهواره همچنین دارای زیرسیستم الکترونیک روی برد که شامل کامپیوتر مرکزی ، فرماندهی ، بخش تله متری و دارای کامپیوتر روی برد و قابلیت صدور فرمان از ایستگاههای زمینی است، می باشد.
رییس سازمان فضایی کشور خاطرنشان کرد:برای پیگیری و رصد، دریافت و ارسال فرامین در فواصل عبور از روی ایران در مدار بیضوی پنج ایستگاه زمینی در نقاط مختلف کشور ایجاد شده است.
فاضلی تصریح کرد:پیش بینی شده که ماهواره بومی نوید علم و صنعت هر 90 دقیقه یک دور به دور زمین بچرخد و دوربین نصب شده روی آن که از رزولوشن مناسبی برخوردار است به گرفتن عکس از روی ایران و ارسال آن به ایستگاه های زمینی اقدام کند.
وی با موفقیت آمیز توصیف کردن پرتاب ماهواره نوید علم و صنعت اظهار داشت: ماهواره بر 'سفیر' حامل این ماهواره از قدرت پیشران بالایی در مقایسه با ماهواره برهای پیشین که در پرتاب ماهواره های امید و رصد استفاده شده اند، برخوردار است و 20 درصد به قدرت پیشران آن افزوده شد.
رییس سازمان فضایی کشور گفت:ماهواره نوید علم وصنعت در مقایسه با ماهواره های قبلی پرتاب شده از تکنولوژی کنترل وضعیت جدیدتری بهره مند و پایداری آن چرخان بوده و سیستم رزولوشن تصویر برداری آن افزایش یافته است و سیستم توان آن نیز از طریق سلول های خورشیدی انرژی مورد نیاز آن را تامین می کند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد