به منظور حفظ حقوق شهروندی و تأمین سلامت آنها، از مهرماه امسال مصوبات قانونی ممنوعیت مصرف دخانیات در اماکن عمومی در کشور اجرایی می شود.
کد خبر: ۹۴۷۱۶۷
ممنوعیت استعمال سیگار در اماکن عمومی از مهر

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از مهر، قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات و آیین نامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی که حدود 10 سال پیش به تصویب رسیده است.

کارخانجات، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مطب پزشکان، سالن‌های نمایش، سینماها، سالن هتل‌ها، مهمانسراها و میهمان‌پذیرها، رستوران ها، موزه ها، پایانه های مسافربری، فروشگاه های بزرگ، اماکن فرهنگی و فرهنگسراها، کتابخانه های عمومی، ورزشگاه ها، مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، اماکن متبرکه و مقدسه، مساجد، مصلی ها، وسایل نقلیه عمومی، مؤسسات و سازمان های دولتی و عمومی،بانکها، شرکت های دولتی و شهرداریها از جمله اماکن عمومی هستند که باید استعمال دخانیات در آنها ممنوع شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: اداره بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرداری ها، دادستانی ها و نیروی انتظامی با مشارکت هم در صدد اجرای کامل این موضوع مهم هستند.

دکتر محمدرضا مسجدی افزود: آیین نامه و قانون بسیار مناسب در این زمینه در کشور داریم که یکی از بهترین قوانین دنیا است. از زمان تصویب این آیین نامه، نظارتی بر اجرای دقیق و عملی آن تا کنون وجود نداشته و در کنترل و اعمال آنها هم ضعیف بودیم که امیدواریم با همت جدی متولیان به هدف مهم، ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی دست یابیم.

وی ادامه داد: براساس ماده یک آیین نامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی، مصرف هر نوع سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی مسقف ممنوع می باشد اما تاکنون این موضوع بطور کامل در کشور اجرایی نشده است.

مسجدی گفت: حضور موثر دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت، وزارت صنعت معدن و مجلس شورای اسلامی فرصتی مناسب برای اجرای کامل این موضوع است. وزارت بهداشت در دولت یازدهم به طور جدی دنبال اجرایی شدن آن است.

وی افزود: ممنوعیت مصرف سیگار در اغلب کشورها از جمله ترکیه و پاکستان در حال اجرا می باشد و ما هم باید آن را در همه مناطق کشور اجرایی کنیم.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات تبا اشاره به نقش سازنده رسانه ها در اجرای کامل این موارد تاکید کرد: وسایل ارتباطی مانند موضوعات صرفه‌جویی در برق و آب باید به این موضوع مهم بپردازند تا مردم ضمن آشنایی با مضرات مصرف سیگار، آنها در جریان فواید عدم استعمال آن در اماکن عمومی قرار گیرند.

مسجدی به تعداد مرگ و میر براثر مصرف سیگار اشاره کرد و گفت: سالانه در کشور 65 هزار نفر بر اثر مصرف سیگار فوت می کنند که این رقم نگران کننده است.

وی افزود: آمار فوت شدگان براثر سیگار و قلیان چندین برابر کشته شدگان حوادث راهنمایی و رانندگی است و مسئولان باید توجه جدی تری به این موضوع داشته باشند تا شاهد کاهش مرگ و میر براثر مصرف سیگار در جامعه باشیم.

دبیرکل جامعه مبارزه با استعمال دخانیات خاطرنشان کرد: مصرف سیگار مضرات فراوانی دارد و عامل بروز 25 نوع سرطان و 50 نوع بیماری است که از جمله آنها می توان به ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، تنفسی، مغزی و برخی از سرطان ها و عفونت های ریوی اشاره کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
وطن
-
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
۰
۰
اگر به سلامتی مردم ارزش قایل هستید و عرضه مبارزه با تولید كنندگان شیاد و وارد كنندگان مكار كه اجناس غیر مجاز هندی و چینی و روسی و ........مهمتر از سیگار این برنج ها روغن ها نان هاو سایر مواد غذایی .......كه سمی وغیر استاندارد جلو گیری ومبارزه كنید واقعاً كه كار................... میخواهد و مرد كهن
آریا
-
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
سلام
آخه نمیشه كه دوست عزیز! مبارزه با واردات و عدم مصرف اون اقلامی كه شما ذكر كردید ، خدای ناكرده منافع بعضی اشخاص نیازمند!!!(البته به حق مردم) و كسانی كه جیبهاشون ماشاالله انتها نداره رو به خطر میندازه!
تو كشور ما خداروشكر چیزی كه زیاده و كمبود پیدا نمیكنه هیچ زمانی تناقض رفتاری و دوگانگی عمل هست!
سلامت مردم مهم هست اما نه تا حدی كه آقا زاده و بزرگی بتونه سود و منفعت خوبی از این سلامت بدست بیاره!
و همچنین تولید ملی و حمایت از اون خوبه اما نه برای اشخاصی كه وارد كننده اصلی اجناس بنجل هستند!
متاسفانه داد بسیار هست اما دادگر فقط خداست .
یا حق
غلام
-
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
ببین اگه مردی نظرمنو پخش كن . نظرم اینه : اگر سیگار بده چرا درستش میكنید و میفروشیدش چیز بد همه جا بده
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها