«حمید علی صمیمی" همچنین با اشاره به ساماندهی مزار شهدا گفت: در حال مطالعه برای ساماندهی مزار شهدا در بهشت زهرا هستیم اما در این زمینه، رضایت همه خانواده ها شرط اساسی است به گونه ای که اگر یکی از خانواده ها راضی نباشد، در آن قطعه کاری انجام نمی هیم.
متن کامل مصاحبه بولتن نیوز با او را پیش رو دارید:
در تهران بزرگ چه قدر شهید، جانباز و آزاده دارید؟
تهران بزرگ یعنی شامل شهر تهران، شمیرانات و لواسانات به نسبت کل کشور حدود 11.3 درصد جمعیت ایثارگری را به خود اختصاص داده است.
اما در استان تهران این درصد به 13.4 درصد به نسبت کل کشور می رسد. حدود 22هزار و 700 شهید در تهران داریم که این شهدا شامل شهدای دفاع مقدس، پیروزی انقلاب اسلامی و مبارزات قبل از انقلاب است. 49 هزار و 100 جانباز و پنج هزار و 600 آزاده در تهران وجود دارد. البته منظور از آزاده زندانیان سیاسی قبل از انقلاب که بیشتر از سه ماه در زندان بودند را نیز شامل می شود که حدود 800 نفر از این آزادگان مربوط به دوران مبارزات انقلاب اسلامی در دوره پهلوی است.
چه خدماتی به خانواده های شهدا و جانبازان ارائه می کنید؟
خدمات ما زیاد و در حوزه های مختلف از جمله بهداشت و درمان، حوزه تعاون یا معیشت، توانمندسازی یا ایجاد اشتغال، بخش مددکاری، بخش عمران و مسکن و تشهیلات خرید مسکن، اجتماعی و فرهنگی، هنری است.
در حوزه های بهداشت و درمان، آن عده از عزیزانی که شاغل هستند تحت پوشش بیمه محل کارشان قرار می گیرند ولی برای غیر شاغلین، بیمه پایه، بیمه مکمل و مضاعف و بیمه ایثارگری که در واقع همان بیمه طلایی است، داریم. علاوه بر این مراکز درمانی مجهز بیمارستانهای ساسان، بقیه الله، خاتم الانبیاء داریم که استفاده می کنند.
لوازم پزشکی اعم از مصرفی و غیر مصرفی دراختیار جانبازان متقاضی قرار می گیرد. به عنوان مثال جانبازان قطع نخاعی که نیاز به ویلچر دارند، آنرا در اختیارشان می گذاریم.
برای درمان، جانبازان را به خارج از کشور هم اعزام می کنید؟
جانبازانی که نیاز به اعزام به خارج دارند و اگر کمیسیون های تخصصی تشخیص دهند به خارج از کشور اعزام می شوند. البته ما اخیرا هماهنگی های را انجام دادیم تا از متخصصان خارج از کشور برای درمان جانبازان به داخل کشور دعوت می کنیم تا با استفاده از مراکز درمانی ما در همین داخل کشور به درمان بپردازند.
از چه سالی متخصص از خارج از کشور دعوت می کنید؟
تقریبا 2 سالی است که ما این کار را انجام می دهیم و معتقدیم که جانبازان در داخل کشور و در کنار خانواده خود درمان شوند، بهتر است.
غیر از بخش بهداشت و درمان چه خدمات دیگری ارائه می کنید؟
در حوزه تعاون یا معیشت خانواده ها، شهدا و جانبازان ۲۵ درصد به بالا نیز اقداماتی انجام دادیم، خانواده هایی که درآمد خاصی ندارند برای آنها حقوق برقرار می کنیم. خانواده های شهدا همسر و فرزندان آنها حقوق می گیرند.همچنین برای والدین شهدا نیز مستمری برقرار کردیم البته جانبازان ما در این زمینه به دو دسته تقسیم می شوند تعدادی از جانبازان شاغل هستند که از دستگاه های خود حقوق و تسهیلات دریافت می کنند و برخی دیگر جانبازانی که غیر شاغل هستند که در کمیسیون های حالت اشتغال ما قرار می گیرند و اگر میزان از کار افتادگی آنها به اندازه ای باشد که توان تامین معاش را نداشته باشند برایشان حقوق تعیین می کنیم و تعدادی هم که توانایی تامین معاش را دارند به آنها کمک و تسهیلات اشتغال زایی می دهیم. البته در کنار این خدمات تسهیلات رفاهی هم به یک گروه جانبازان خاص می دهیم مثلا جانبازانی که قطع نخاع هستند و یا قطع عضو هستند از این خدمات استفاده می کنند.
غیر از این خدمات در زمینه توانمندسازی یا ایجاد اشتغال چه برای خانواده های شهدا و چه برای جانبازان اقداماتی انجام دادیم و تسهیلاتی که دولت مصوب می کند ما در اختیار این عزیزان قرار می دهیم تا از آن بهره مند شوند.
بنیاد شهید بخش مددکاری را نیز برای خانواده های شهدا و جانبازان فعال کرده و چهار مرکز مشاوره در همین تهران داریم که در آنجا پزشکی های حضور دارند و عزیزان ما می توانند از آن استفاده کنند. همچنین در بحث مهارت زندگی برای جوان های این خانواده ها که قصد ازدواج دارند خدماتی ارائه می شود. در کنار همین مراکز مشاوره دو بیمارستان صدر و نیایش که مربوط به اعصاب و روان است به این عزیزان خدمات ارائه می کنند که همه این خدمات برای آنها رایگان است.
آسایشگاه هایی نیز در تهران داریم همچون آسایشگاه بقیه الله، آسایشگاه حضرت امام، آسایشگاه ثارالله و آسایشگاه شهید بهشتی که جانبازان نخاعی ما از آنها استفاده می کنند البته در کنار آسایشگاه بقیه الله یک مرکز توانبخشی در حال ساخت است که ظرفیت خدمت دهی به 200 جانباز را دارد و هدف ما این است که به جانبازان قطع نخاعی، قطع عضو، قطع دو دست، قطع دو پا و یا آسیب دیدگان از ناحیه چشم خدمات دهیم.
در بخش عمران و مسکن هم خدماتی به خانواده شهدا و جانبازان ارائه می کنیم که تعدادی پروژه در دست ساخت داریم و در بخش مسکن هم به پدران و مادران، همسران و فرزندان شهدا و جانبازان و آزادگان تسهیلات وام مسکن ارائه می شود که می توانند در تهران یا هر جای کشور که خواستند از این تسهیلات استفاده کنند و این تسهیلات قابل انتقال به دیگر شهرها نیز است.
این تسهیلات چقدر است؟
کلیه جانبازان 15 درصد به بالا می توانند در تهران مبلغ 72 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند البته در شهرهایی که بالای یک میلیون نفر جمعیت دارد می توانند از این مبلغ استفاده کنند و در دیگر مراکز این مبلغ 60 میلیون تومان است در مراکز استان ها و شهرستان ها نیز 50 میلیون تومان و در روستاها نیز 30 میلیون تومان تسهیلات داده می شود.
واجدین و شرایط این وام به چه صورت است؟
همسر، فرزندان، پدران و مادران شهدا جانبازن و آزادگان و فرزندان جانباز 70 درصد و همچنین خانواده های جانبازان متوفی، می توانند یک فقره از این تسهیلات استفاده کنند و شرایط آن هم ارائه سند ملکی است.
غیر از بخش عمران باز چه خدماتی ارائه می کنید؟
در حوزه فرهنگی یا اجتماعی نیز بنیاد شهید فعال است. آموزش عمومی به دانش آموزان این عزیزان داده می شود همچنین در بحث آموزش عالی فعال هستیم که در دانشگاههای دولتی و غیر دولتی، آزاد و همچنین علمی کاربردی خدمات ارائه می کنیم. در حال حاضر 28 هزار دانشجو در دانشگاه های تهران اعم از مهمان و بومی داریم. از نخبگان حمایت می کنیم از مقالات آنها برای بالا بردن سطح ارتقا علمی حمایت می کنیم در زمینه ورزش جانبازان و ایثارگران نیز خدماتی ارائه می کنیم. آموزش ورزش و در بحث مسابقات نیز برنامه هائی را تدارک دیدم و هدف ما هم تامین سلامت روحی و جسمی این عزیزان است.
بنیاد شهید بخش مددکاری را نیز برای خانواده های شهدا و جانبازان فعال کرده و چهار مرکز مشاوره در همین تهران داریم که در آنجا پزشکی های حضور دارند و عزیزان ما می توانند از آن استفاده کنند. |
در بحث فرهنگی نیز آموزش قرائت رو خوانی، تفسیر و دیگر فعالیت هایی قرآنی را داریم همچنین کارهای هنری را پیگیری و اردوهای یک روزه و چند روزه برگزار می کنیم.
در بحث پژوهش و ارتباطات فرهنگی به دنبال ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستیم. در همین راستا آثار شهدا و ایثارگران را جمع آوری کردیم و آنها را به صورت الکترونیکی بر روی سیستم قرار دادیم که همه بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. برگزاری یادواره های شهدا و همچنین جشنواره ها و تدوین دست نوشته های ایثارگران به صورت کتاب و ارائه آن در قالب سی دی ها از دیگر فعالیت های ماست. همچنین در زمینه ساخت فیلم و ارائه فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت هایی کردیم که قابل توجه است.
برخی از جانبازان و یا خانواده ای آنها از تامین دارو درمان جراحات جنگی ناراضی هستند و یا بیمه هزینه داروهای آنها را نمی دهد، شما این را قبول دارید؟
در بحث بیمه برنامه ریزی خوبی کرده ایم البته شاید خوب اطلاع رسانی نکرده باشیم همه می توانند از بیمه و حق خود استفاده کنند علاوه بر دفترچه های بیمه بن هم ارائه می کنیم که اگر تمام شود دوباره تجدید می کنیم هر ایثارگری در زمینه درمان مشکل دارد می تواند به معاونت بهداشت و درمان بخش ما مراجعه کند و ما مشکل وی را حل خواهیم کرد و در تلاش هستیم همه نواقض در این زمینه رفع شود.
برخی از جانبازان می گویند که دارو خارجی به ما داده نمی شود و معادل ایرانی داده می شود که تاثیری ندارد نظر شما چیست؟
برخی از داروها مثلا پاکستانی و یا هندی است این داروها در داخل کشور تولید می شود و برخی از ایثارگران فکر می کنند آن دارو خارجی خیلی بهتر است در حالیکه این گونه نیست اما تاکید می کنیم بسیاری از داروهای ایرانی بهتر از این داروهای خارجی است ولی اگر پزشکان تاکید کنند که یک جانباز حتما برای درمان به داروی خاص خارجی نیاز دارد، ما آنرا پیگیری خواهیم کرد.
شما در زمینه رفع مشکلات جانبازان و خانواده های شهدا در تهران چه اقدامی عملی کرده اید؟
از زمانی که به تهران آمدم سیستم پیامکی و یا در واقع نهضت پیامکی راه اندازی کردیم و به جرات می توانم بگویم که در تهران هیچ جانباز و ایثارگری نیز که پیامک ما را دریافت نکند مگر اینکه شماره تلفن وی تغییر کرده باشد. البته در همین راستا تعدادی از شماره تلفن های جانبازان تغییر کرده که ما در تلاشیم که شماره تلفن های جدید آنها را بدست بیاوریم. همچنین از جانبازان، آزادگان و خانواده های شهدا که تلفن و آدرس محل سکونت آنها تغییر کرده، تقاضا داریم با مراجعه به بنیاد محل زندگی شان، نسبت به اصلاح آن اقدام کنند.
ما از طریق پیامک با جانبازان و خانواده های شهدا در ارتباط هستیم و از آنها می خواهیم که مشکلات خود را با ما در میان بگذارند و یا نظری و انتقادی دارند از طریق همین پیامک اطلاع دهند که خوشبختانه یک تعامل خوبی با خانواده های شهدا برقرار کردیم.
جانبازان و خانواده شما به شما پیامک می زنند؟
بله. بسیاری از پیامک ها ما پاسخ داده می شود و ما نیز پیامک های این عزیزان را بررسی می کنیم مثلا اگر فردی در خواست ملاقات دارد و یا اگر مشکلی را بیان کرد ما سریعا اقدام می کنیم.
سال گذشته چقدر پیامک ارسال کردید؟
در سال گذشته حدود یک میلیون ودویست پیامک ارسال کردیم.
از این سیستم پیامک و برقراری ارتباط به این صورت راضی هستید؟
بله. اول که شروع کردیم، خیلی سخت بود چرا که برخی از خانواده ها و جانبازان انتقاداتی نسبت به عملکرد بنیاد شهید داشتند اما ما سعی کردیم اعتمادسازی کنیم و تعامل خوبی برقرار کنیم و در حال حاضر به نقطه ای رسیدیم که ارزیابی ما از این نحوه ارتباط خوب است.
پیامک های جانبازن و خانواده های شهدا به چه صورت بررسی می کنید؟
تعدادی از کارمندهای ما مسئول بررسی پیامک هایی هستند که این عزیزان برای ما ارسال می کنند.آن عده از پیامک هایی که مربوط به رسیدگی از طرف من است به این جانب ارجاع می شود و معمولا در هر روز یا در طول هفته چندین پیامک مربوط به خود اینجانب می شود که اقدام می کنم. به عنوان مثال همین روز پنجشنبه گذشته فردی از طریق ارسال پیامک اعلام کرده بود که در خواست ملاقات دارد و ما بلافاصله وی را دعوت کردیم و صحبت هایش را گوش کردیم.
برخی از خانواده های شهدا معتقدند خدماتی به اسم آنها در کشور (مثلا قانون استخدام کشوری و استخدام فرزندان شاهد) وجود دارد اما در اختیارشان گذاشته نمی شود و خود این منجر به یک نوع نارضایتی شده و معتقدند مردم فکر می کنند آنها مرتب از بنیاد خدماتی دریافت می کنند در صورتی که اینگونه نیست، نظر شما چیست؟
بحث استخدام در کشور با مشکلاتی مواجه است و استخدام ها به حداقل رسیده اما در عین حال باید توجه داشت در هر استانی استانداری وظایفی در این زمینه دارد و اگر دستگاهی در حال استخدام نیرو است استاندار باید وی را موظف کند تا سهمیه خانواده های شهدا در استخدام رعایت شود. البته تعدادی از ایثارگران که در دستگاه های دولتی مشغول به کار هستند می توانند یک نیرو را مثلا فرزندان خود را در آن دستگاه استخدام کنند.
ما از طریق پیامک با جانبازان و خانواده های شهدا در ارتباط هستیم و از آنها می خواهیم که مشکلات خود را با ما در میان بگذارند و یا نظری و انتقادی دارند از طریق همین پیامک اطلاع دهند |
اگر شهیدی در دستگاه دولتی بود و یا جانبازی و آزاده ای در دستگاه دولتی کار می کند می تواند یک نفر از واجدین شرایط یعنی فرزند خود را در آنجا استخدام کند که این طبق ماده 45 قانون استخدامی کشور است البته ممکن است برخی دستگاه ها در قالب جذب نیرو به صورت پروژه ای و قراردادی تخلفی داشته باشند و ما از آن متوجه نشویم اما در بخش استخدام رسمی و پیمانی امکان تخلف وجود ندارد.
یکی از مشکلات جانبازان و ایثارگران تعیین درصد در کمیسیون های پزشکی است. چرا اکثر جانبازان از تعیین درصد خود ناراضی هستند؟
بحث کمیسیون یک بحث خاص و تخصصی است و باید سطح ضایعه و از کار افتادگی را به نسبت وضعیت جسمی و فیزیکی فرد و به نسبت روحی فرد سنجش شود. لازمه آن این است که برای آن یک استاندارد در نظر گرفته شود. مجموعه کمیسیون پزشکی جدا از جنبه عاطفی و احساسی، باید جنبه مقررات و قوانین را مدنظر داشته باشد. کمیسیون موظف است در قالب و چارچوب حرکت کند. این چارچوب توسط مجموعه ای از واحدهایی که میزان مجروحیت و جراحت و از کارافتادگی را تعیین می کنند، طراحی شده که برای آن آیین نامه هم نوشته شده است. بر این اساس برای هر عضوی از بدن میزان از کارافتادگی مشخص می شود و همه اعضا از اندام های فوقانی و تحتانی را شامل می شود بنابراین کمیسیون پزشکی طبق یک جدول کار بررسی میزان جراحت را انجام می دهند که نمی توان زیاد به این روند اشکال و ایراد وارد کرد چرا که آن ها طبق استاندارد لازم عمل می کنند و این استانداردها در اکثر کشورها مثلا در آمریکا و اروپا هم وجود دارد اما متفاوت است.
ظاهراً معیار محاسبات بنیاد و نیروهای مسلح در تعیین درصد متفاوت است. مثلا رزمنده ای در سپاه یا ارتش 50 درصد دارد اما بنیاد شهید مثلا به وی 20 یا 30 درصد می دهد، چرا؟
درست است در نیروهای مسلح از 100 محاسبه می شود تا به پایین اما در بنیاد شهید و ایثارگران بالاترین معیار برای تعیین درصد جانبازی 70 است به پایین. که بر همین اساس هم خدمات ارائه می شود.
بسیاری از جانبازان از روند تعیین درصد خود ناراضی اند، شما این را قبول دارید؟
کمیسیون پزشکی وقتی پرونده ای را بررسی می کند یعنی تایید می شود که یک فرد رزمنده و ایثارگر است اما در آن جا این پزشکان هستند که بر اساس میزان جراحت و از کار افتادگی اعلام نظر می کنند وقتی رزمنده ای اعتراض می کند به این معنی است که معتقد است بیش از آن چیزی که کمیسیون برای وی تعیین کرده وی جراحت دیده است و در همین راستا مدارک خود را ارائه می کند که آن کمیسیون تصمیم نهایی را می گیرد.
برخی رزمندگان جراحت هایی را دارند که فکر می کنند ناشی از ایثارگری های آن هاست. در هر حال آن جراحاتی که مرتبط با ایثارگری یک فرد است در فرم های احراز وجود دارد و آنهایی که ممکن است ناشی از بیماری باشد، تاثیری در درصد جانبازی نخواهد داشت.
برای رفع یا کم شدن اعتراضات ایثارگران بنیاد شهید چه برنامه ای دارید؟
از چند سال پیش جدول کاملی تهیه شده که خیلی کامل است. در این جدول جز اندام فرد ذکر شده و برای آن تعریف ارائه شده و دقیقاً همه چیز مشخص گردید که این جدول در کمیسیون پزشکی وجود دارد و اگر افراد هر عضوی از بدن آن ها آسیب دیده باشد طبق این جدول به وی درصد داده می شود. البته مشاوره های مختلفی هم صورت می گیرد که در مشاوره دید اصلی را به کمیسیون می دهند و کمیسیون تشخیص می دهد که یک فرد چه قدر آسیب دیده است. نارضایتی که به وجود می آید ناشی از همین درصدهاست و فرد احساس می کند که کمتر از آن حدی که آسیب دیده به وی درصد داده شده است.
اخیرا مباحثی در مورد برقراری مستمری برای ایثارگران معسر شنیده می شود و برخی هم ثبت نام کرده و تشکیل پرونده داده اند کی به این افراد حقوق داده می شود؟
طبق ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه رزمندگانی که هیچ درآمدی ندارند باید حقوق دریافت کنند. براساس بند «ت» این ماده دولت نسبت به ساماندهی و برقراری مستمری بسیجیان و رزمندگان معسر دوران دفاع مقدس و بسیجیان تحت فرماندهی سپاه پاسدران و کمیته انقلاب اسلامی و جهاد سازندگی وقت، اقدام کند.
همچنین براساس بند «ه» این قانون دولت مکلف است به منظور حفظ کرامت ایثارگران و رزمندگان معسر نسبت به تامین معیشت و پوشش بیمه ای آنان در قالب بودجه سنواتی اقدام نماید.
بسیجیان و رزمندگان معسر کسانی هستند که هیچ جا شاغل نیستند و در آمدی ندارند و از دولت حقوق نمی گیرند و دارای شرایط سخت زندگی هستند بنابراین طبق این قانون باید حقوق دریافت کنند که سپاه پاسداران اقداماتی انجام داد و برای نیروهای خود هر از چند ماه حقوقی پرداخت می کند و ارتش هم در حال انجام اقداماتی است.
ظاهراً در تهران شما خانواده شهدا مهمان و رزمندگان مهمان دارید. آمار آن چه قدر است؟
در تهران ما حدود هفت هزار خانواده شهید مهمان و ده هزار رزمنده و جانباز مهمان داریم که پرونده آن ها مربوط به یک استان دیگر است اما آنها ساکن تهران هستند.
تهران پایتخت است. آیا شما در شهری که پایتخت و ادارات مختلف وجود دارد در انجام وظایف با دیگر وزارت خانه ها و ادارات تداخل پیدا نمی کنید؟
در بنیاد شهید تهران اینجانب کارم را انجام می دهم استانداری هم به عنوان یک دستگاه ناظر هم مشغول خدمت است. دیگر دستگاه ها اداره کل استانی دارند و وظایف خود را انجام می دهند. در تهران وزارتخانه ها هم وجود دارند که ستادهای مرکزی دارند که آن ها هم یکسری کارهایی را انجام می دهند و تهران تحت الشعاع آن قرار می گیرد اما ما تلاش می کنیم تا کارمان را انجام دهیم و باید از ظرفیت این فضاها، وزارتخانه ها و دستگاه های ارشد استفاده کنیم و در این فضا کارمان را خیلی خوب انجام دهیم. البته بعضاً تداخلی در کارها پیش می آید به عنوان مثل بنیاد شهید در رابطه با اشتغال فرزندان شهدا با دستگاه های مورد نظر ارتباط برقرار می کند اما به یکباره وزارت خانه مربوط بخشی از سهمیه اشتغال را با نیروهای قراردادی و پروژه ای پرکرده است.
یکی از موضوعات مطرح در بنیاد شهید بحث ساماندهی مزار شهدا است این موضوع به کجا ختم شد؟
هدف از ساماندهی مزار شهدا افزایش طول عمر مزار و گلزار شهدا بود و ما می خواهیم این مزار شهدا مثلا برای 50 یا 100 سال دیگر بماند و نسل های بعدی بدانند که جوانان این مملکت چه تلاش هائی داشتند. هدف بعدی ما ایجاد فضای بانشاط در مزار شهدا بود و وقتی فردی وارد این مزار می شود احساس آرامش داشته باشد. هدف سوم این بود که دسترسی به این مزار آسان شود چرا که در حال حاضر شاهد هستیم پستی و بلندی هایی در مزار شهدا وجود دارد و افراد سالخورده نمی توانند به راحتی وارد این فضاها شوند مثلا یکی مزار فرزندش را بالا آورده و دیگری نیز اقدامی نکرده است.
تا به حال اقدامی برای ساماندهی مزار شهدا انجام شده؟
بیشتر ساماندهی ها انجام شده و تنها جایی هم که مانده بهشت زهرا است و ما در تدارک هستیم که این کار را انجام دهیم.
خانواده های شهدا از این ساماندهی رضایت دارند؟
خود خانواده های شهدا این کار را قبول دارند اما مانع کار، یک سری از نیروها هستند که نمی گذارند و ما هم گفتیم آرام آرام در بهشت زهرا اقدام شود. در بهشت زهرا قطعه بندی است در هر قطعه می گوییم که چه کار بکنیم.
اگر ساماندهی انجام شود قبور شهدا به چه صورت می شود؟
مزار هیچ شهیدی گم نخواهد شد. هر مزاری و سنگی که وجود دارد. یک سنگی جدید با همین محتویات خواهیم گذشت. اما هم سطح سازی می کنیم و راهروها را مناسب طراحی می کنیم و تابلوهائی نصب می کنیم و نورپردازی صورت می گیرد.
در حال حاضر در بهشت زهرا در حال اقدام هستید؟
بر روی یکی از قطعات بهشت زهرا در حال مطالعه هستیم و با همه خانواده های شهدا این موضوع را در میان می گذاریم و اگر یکی از آنها راضی نباشد این کار را انجام نخواهیم داد و دست به آن قطعه نمی زنیم.
موضوع مجلس ایثارگری که یک بار تشکیل شد چه بود؟
در بنیاد شهید شبکه اجتماعی تحت عنوان معتمدین معین وجود دارد که از توان پدران و مادران شهید و جامعه ایثارگری که معتمد به همه افراد هستند، استفاده می شود. این شبکه در حال حاضر مشغول فعالیت است. در فضای مشورتی استانداری و فرمانداری وجود دارد که با استفاده از این ظرفیت مجلس ایثارگری در دوره اول شکل گرفت که بعد از چهار سال دوره اش به پایان رسید. قرار بود مجلس دوم ایثارگری تشکیل شود اما به دلیل انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته به تعویق افتاد. در حال حاضر مشغول تعیین سیاست های آن هستیم و انشاالله این مجلس دوباره تشکیل خواهد شد.
کار این مجلس چه بوده؟
کار این مجلس تصمیم سازی است. یعنی آن نیازهایی که در جامعه شاهد و ایثارگری وجود دارد و ما آن را در قانون نداریم و یا در قانون همه جنبه های آن نیازها دیده نشده بررسی می کنیم و برای رفع آن اقدامات لازم صورت می گرفت. بدین صورت که در قالب لایحه به هیئت دولت و سپس به مجلس ارائه می شد.
ترکیب مجلس به چه صورت است؟
در جامعه ایثارگری ما تعدادی از معتمدین وجود دارد که توسط جامعه ایثارگری انتخاب می شوند. این معتمدین به عنوان مشاور فرماندار و استاندار هستند. پدر، مادر، همسر و فرزند شهید می توانند از اعضای این مجلس باشند البته جانبازان، آزادگان و همسران آنها می توانند در انتخابات مجلس شرکت کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
رضایی
جانباز25%هستم دارای 9سرعایله 3دانشجو و3دانش آموز
درحاله تحصیل میباشند، وخودم ازكارافتاده حالت اشتغال كه
به سختی وبامشقت های زیاد روزگاری سخت وتهیدستی را
سپری میكنیم ودوفرزندم درشرف ازدواج می باشند ،ولی
به علت تهیدستی نتوانستند ازدواج نمایند، وبادرخواست از
بنیادشهیدبرای مساعدت اظهارداشتندهیچ گونه كمك یاوام
نداریم وهربارمراجع كردم باجواب ردهیچ لطفی انجام ندادند
بنده تقای رسیدگی ومساعدت دارم،
جانبازشهرستان لردگان ازاستان چهارمحال بختیاری میباشیم،
خسته نباشید
اینجانب سید رامین فرزند جانباز 25% ، با كد جانبازی ... میباشم.
من سه ساله تو نوبت اشتغال هستم ، لیسانس حسابداری
سه سال ، فقط میریم بنیاد شهرستان و استان هیچ یك از مسولین جواب
قاطعی در اختیار اینجانب نمیزارن
تو استان كه اصلا نمیتوان سلام داد نمیدونم مارو ادم فرض نمیكنن یا .... چند بار باید سلام بدی تا یه جواب علیك از برخی آقایان شنید
خدارو شكر سرشون زیاد گرم نیست وگرنه اون موقع باید بمیریم
كدوم مسئول یا بازرسی به این نهادها رسیدگی میكنه اون بازرس ها كجا
هستن صدای مارو بشنون
فقط تو رسانه ها داد میزنن جانباز ،ایثارگر ...
چرا برخی ها از قیامت صحبت میكنن اما ترسی از عواقب كارشون ندارن
الان 28 سالمه تا كی باید صبر كنم زنگی بزنن بگن كار جور شد
ما چه گناهی كردیم دهه شصتی شدیم ،،
تو رو خدا یه جوابی بدین ..
باتشكر
... تهران اصغر شفیعی شماره موبایل ...
اونم تو منطقه محروم كشوری خونمونه. كد جانبازی....
كه مدرك لیسانس مهندسی معماری دارم وبیكار میباشم
لطفا به این موضوع رسیدگی شود باتوجه به اینكه پدر اینجانب
در جنگ حق علیه باطل به این درجه جانبازی نائل شده خواهشمند است به موضوع لطفا رسیدگی شود/// درباره ارسال این قبیل كامنت ها مشورت شود
بنیادبرای همچین خانواده هایی چه اقدامات یا خدماتی انجام می دهد؟
انها حقیقت را در خود جای داده اند
تحویل گرفتن 1%جانبازان وپرداخت مواجب به انها شمارا به عرش نمیبرد.
همه چیز را همگان دانند.
متشكرم
الان حدود 12سال است با مدرك كارشناسی در مخابرات مشغول به كار هستم ولی هنوز استخدام نشده ام در ضمن خواهر شهید می باشم سهمیه استخدام برای خانواده جانباز و فرزندان شاهد امد و همه جذب شدند ولی دریغ از خانواده شهدا كه اصلا هیچ جا دیده نمی شوند حتی در مجلس
باتشكر
پدرم برای مراسمات دفن و كفن فروختم وام مسكن هم نگرفتم چون غیر از حقوق اشتغال در آمدی نداشتم پندارم 3فرزند دختر دارم دو تا دانشجو ولی خرجی ام ابتدایی هست 65. درصد حقوق دریافتیم
كرایه مسكن هست و توان مالی در حد صفر هم نداریم __به هر كس رجوع كردم گفت نظرت به خدا باشه و كاری نكرد حتی مسئولین بنیاد واقعا نمیدونم چیكار كنم هفته ایی 2روز داخل منازل مردم با ماسك كار میكنم كه شناخته نشم /واقعا سزاوار این زندگی نبودم و نیستم _توان كار هم
دیگه ندارم _اگر یك مرد تو این مملكت پیدا بشه كه وام مسكن من رو در اختیارم بگذاره بدون این مشكلات ادامه میدم _خدا شاهده بس سرم جلو زن بچه هام پایین افتاده دیگه از مردی هم افتادم _اگر كسی صدای من رزمنده 8سال دفاع جانباز بالای پنجاه در صد رو میشنوه دستم بگیره _فقط بگم حق منو امسال من این زندگی نبود _بچه 13ساله بودم به جنگ رفتم 9دفعه مجروح شدم ونقش به سزایی داشتم در دوران دفاع مقدس ...
زلخاظ ریه خیلی وخیمه ودر بنیاد هم ثبت شده اما متاسفانه
در پروندش هیچ درصدی برای ریه اش نزدن واین ده درصد
هم برای چشم وپوست منظور شده وبا درخواست كمسیون
وضعیت بدتر هم شده حالا مانمیدونیم از چه طریقی باید حق
درصد جانبازیشو بگیریم لطفا پیگیری كنید
با سلام وخسته نباشید
اینجانب جانباز 25% و از كار افتاده می باشم
دو پسر دارم یكی در دوره پیش دانشگاهی ویكی در حال تحصیل در مقطع فوق لیسانس مدیریت مالی می باشد كه بیكار هستند و درآمدی ندارم ك هزینه های امور زندگی را به چرخاند و به سختی و بامشقت های زیاد روزگاری سخت وتهیدستی راسپری میكنیم لذا از شما خواهشمندم در خصوص اشتغال ایشان را یاری فرمایید با تشكر
محمد آبی زاده
باسلام وخسته نباشی به تمام كارمندان بنیادشهیدواموایثاركران این جانب محترم ابراهیمی همسر شهیدقریب صادقی ساكن ومقیم استان كردستان شهرستان كامیاران هستم بنده ازسال 77تاحالا مستاجر هستم بنیاد شهید سال 73 برای ما خانه خریده ولی به علت مشكلات و بدهكاری خانواده خانه خود را فروخته ایم و حالا ماهیانه مبلغ 500هزارتومان كرایه پرداخت می كنم من از بنیاد شهید می خواهم یك وام به بنده بدهید بتوانم خانه كوچكی بخرم و حاضر هستم ازحقوقی كه از بنیاد می گیرم ماهانه مبلغ 700هزارتومان پرداخت كنم برای وام كه بدهند تا ازاین مشكلات بیرون بیایم باتشكرازطرف فرزندان شهید
علی خواجه 15 درصدوعبدالحكیم خرمالی 30 سی در صداز استان گلستان شهرستان مینودشت
باتشكر
فرزند جانباز70%
چرا میبینم استخدامی هست اما برای ما فرزندان شاهد فقط اسم آن هست اما كاری وجود نداره
یعنی كسی نظارت ندارد .
میشه بگیداگر خود جانباز از تسهیلات وام مسكن استفاده كرده باشد و هنوز قسط آن تمام نشده باشد آیا ما دوباره میتوانیم در خواست وام مسكن بكنیم بهعلاوه پدر من جانباز 0.25 درصد هستند .
بطور مثال اشاره شد ارتباط دوطرفه همواره برقرار است ! از شما می خواهم یك روز در غالب یك جانباز یا خانواده شهید و یا آزاده از دفتاتر همین مسئولین درخواست ملاقات یا ارتباط تلفنی كنید تا نتیجه ای متفاوت را بیابید .كدام شبكه پیامكی دو طرفه؟!! من تلفن همراهم ثبت در سیستم میباشد وتغییر هم نكرده فقط در زمانهای مشخص تقویم سالیانه بصورت داده های پیش فرض پیامهای معمول بی روح تبریك و تسلیت برایم ارسال میشود و چون یكطرفه است قادر به ارسال پاسخ نیستم!اگر شمارهایی برای ارسال پیام به ریاست محترم وجود دارد بفرمایید ، حداقل بنده تا كنون موفق به پیدا كردنش نشده ام
وی اگفته شد مجلس معتمدین ، من كه تاكنون اطلاعی از انتخابات و این حرفها نشنیده ام و دوستانم هم خبری از عملكردش ندارند و اگر بیلانی وجود دارد ارائه نشده . اصلا شما زوم كنید ببیند چیست و نتیجه اش چه بوده و پیشنهاد و نیت تاسیس ازكجا وبه چه سبب بوده ونفس واقعی ایجاد چیست و میزان استقلال و وابستگیش چقدر است؟ و ... ؟ بما هم بگویید.!!
عزیزان چند سال است دو پسرفارغ التحصیل صنایع بیكار در خانه دارم كه خرجشان را میدهم ، سن شان بالارفته و بیمه شان هم قطع شده . تمام فرمها را پر كرده اند ولی خبری نشده چندین بار خودم پیگیر شدم عاقبت گفتند احتمالا برای آموزش و پرورش و یا مامور مالیاتی شاید خبرتان كنیم ! من نمیدانم در وزاتخانه های صنایع ، نفت ، كشاورزی، برنامه و... هیچ پرسنلی بازنشست نمیشود ؟ تا بر اساس آن درصد سهمیه كذایی فرزندان ماهم جذب شغل مرتبط شوند ؟!!آخر ما به نیت ساخت مملكت به بچه ها فشار آوردیم تا رشته سخت ریاضی و مهندس را بخوانند ولیكن امروز شرمنده شان شده ایم ...
سرتان را درد نیاورم انشاءالله نیتها پاك است ولی خروجی ....!!!
منكر خدماتشان نیستم و همیشه نمكدان را سالم نگه داشته ام بخدا دلم خون است وشرمنده هستم . ببخشید نیتم اصلاح و تذكر بود ، دست تمام خادمان را میبوسم . سپاسگزارم
یه جا پرسیده شد به اسم خانواده های جانباز و شهید خدمات زیادی هست ولی اجرا نمیشه.جواب چی بود؟
ما اینجا فرق چندانی با یه خانواده معمولی نداریم. یه حقوق ۱۷۰۰۰۰۰تومنی برای خانواده ی 6نفره. سایر مشكلات جسمی پدر هم بمونه كه روحیه و اعصاب كل خانواده رو تحت تاثیر قرار میده
كاش پدرم سالم بود و میتونستیم مثل بقیه زندگی كنیم
رهبر عزیزتراز جانم من آرزو دارم شما را زیارت كنم رهبرم پدر بزرگم كمكم كن كه در این روزها سخت زندگی روسفید بیرون بیایم وچشم همه دشمنان اسلام و انقلاب را كور كنم . رهبرم من می خواهم درد دل كنم گریه وشكایت كنم از این همه نامهربانی روزگار ومشكل بسیار دارم بیكار هستم ومطلقه بایك فرزندم آپارتمانی اجاره كردم وتلاش خود را برای پیشرفت در زندگی كرده ام. ترم آخر رشته حقوق هستم مشكل مسكن وكار وپسرم ناراحتی اعصاب دارد وكبدش تنبل شده كه از عهده مخارجش بر نمی آییم پدرش هم معتاد هست واین حال همه مخارجش را كم زیاد فراهم كردم مادر ماهی 700به من میدهد كه 250كرایه می دهم خواهش می كنم كمك كنید كه وام مسكن رابه من برای خرید یك آپارتمان بدهندوبیكار هم هستم. تشكر می كنم خدایا خدایا تا انقلاب مهدی رهبربزرگ اسلام رانگهدار امین.