راه‌های پیشگری از انواع سرطان

سرطان را در نطفه خفه کنید

رشد 6 برابری سرطان در ایران

بدون آمار هم می‌توان حدس زد که وقتی سبک زندگی شهروندان به سمت ماشینی شدن حرکت می‌کند و بحث تغذیه مناسب و آب و هوای سالم هم در اغلب شهرها، حکم کیمیا به خود می‌گیرد، در این شرایط باید منتظر افزایش بیماری‌های غیرواگیری مثل سرطان باشیم.
کد خبر: ۶۴۳۰۲۵
رشد 6 برابری سرطان در ایران

آمارهای رسمی هم همین پیش بینی عقلانی را تائید می‌کند و بر اساس اطلاعات سرطان‌های ثبت شده در ایران، شیوع سرطان از سال 68 تا سال 88 شمسی بیش از شش برابر در کشور افزایش داشته است.

در دنیا هم اوضاع همین است چراکه سازمان جهانی بهداشت در گزارش سال 2014 خود هشدار داده موج سرطان در راه است و شمار مبتلایان به سرطان در دنیا تا سال 2035 به سالانه 24 میلیون نفر خواهد رسید.

روز گذشته به مناسبت روز جهانی سرطان (15‌بهمن) و هفته سرطان در ایران نخستین کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان نیز برگزار شد که در این کنگره نیز نسبت به افزایش آمار مبتلایان به سرطان در سال‌های آینده هشدار داده شد.

دکتر علی یعقوبی‌جویباری، آنکولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با جام‌جم خاطرنشان می‌کند: مجلس شورای اسلامی در سال 68، نظام سلامت را به ثبت آمار سرطان‌ها در کشور موظف کرد و شاهد بودیم که در آن سال، آمار ثبت شده بیماران مبتلا به سرطان، حدود 11 هزار نفر اعلام شد ولی در سال 88 که آخرین آمار رسمی ثبت سرطان در کشور اعلام شد، تعداد بیماران مبتلا به سرطان به حدود 70 هزار نفر رسید.

علاوه بر سال‌های 68 و 88، نظام سلامت در چند نوبت دیگر نیز آمار ثبت سرطان در کشور را اعلام کرد و به گفته یعقوبی، در سال 75 حدود 11 هزار بیمار مبتلا به سرطان، در سال 79 حدود 17 هزار بیمار و در سال 86 هم 62 هزار مورد ثبت شده سرطان در کشور از سوی وزارت بهداشت اعلام شد.البته این متخصص بر این باور است که بین آمارهای رسمی و غیررسمی درباره ثبت سرطان در کشور، تفاوت زیادی وجود دارد.

به اعتقاد یعقوبی، آمار واقعی ثبت سرطان در سال 68 بین 45 تا 50 هزار مورد بود و در سال 75 هم کارشناسان معتقد بودند آمار واقعی ثبت سرطان بیش از پنج برابر آمارهای رسمی بود. همچنین در سال 79 نیز فقط 30 درصد آمارهای ثبت سرطان واقعی بود و به 70 درصد از سرطان‌های ثبت نشده در این سال، اشاره‌ای نشده بود.

هم‌اکنون گفته می‌شود سالانه حدود 90 هزار مورد ثبت سرطان جدید در کشور داریم و پیش‌بینی می‌شود که هم‌اکنون حدود 400 هزار بیمار مبتلا به سرطان در ایران زندگی می‌کنند.

افزایش مبتلایان به سرطان، فقط به دلیل تغییر سبک زندگی و آلوده بودن محیط‌های زندگی نیست، بلکه این روزها فرآیندهای تشخیصی سرطان، پیشرفته‌تر از قبل شده است که همین موضوع، آمار سرطان‌های ثبت شده در کشور را بیشتر از سال‌های قبل نشان می‌دهد.

اما با وجود این هنوز هم بین آمارهای رسمی ثبت سرطان با واقعیت‌های موجود، تفاوت معناداری وجود دارد.

یعقوبی تاکید می‌کند که آمار رسمی ثبت سرطان متکی به ثبت نمونه آزمایشگاهی بافت سرطانی (پاتولوژی) است، اما گاه نمونه‌های بافت سرطانی از برخی بیماران گرفته نمی‌شود که به همین دلیل، بسیاری از این بیماران در آمارها به حساب نمی‌آیند. همچنین از برخی بیماران با تومورهای بدخیم هم اصلا امکان نمونه‌برداری تومور وجود ندارد.

افزون بر این، برخی آزمایشگاه‌ها نیز اطلاعات بافت‌های سرطانی را به وزارت بهداشت اطلاع نمی‌دهند که همین تخلف قانونی هم این تناقض آماری را تشدید کرده است.

یعنی در حالی که نظام سلامت موظف است بر روند ثبت سرطان در کشور نظارت کند و با مراکز متخلف برخورد کند ولی در عمل، این موضوع از سوی مسئولان وزارت بهداشت چندان جدی گرفته نمی‌شود.

آمار سرطان تا 20 سال آینده دو برابر می‌شود

در نخستین کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان، معاون مدیریت منابع انسانی و توسعه وزارت بهداشت پیش‌بینی کرد که موارد ابتلا به سرطان در ایران طی 15 تا20 سال آینده دو برابر خواهد شد.

ایرج حریرچی تاکید کرد که بر اساس آمارها تصادفات، دومین عامل مرگ و میر و سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور است و با توجه به این‌که تصادفات در کشور کنترل می‌شود، به نظر می‌رسد سرطان باید دومین عامل مرگ و میر در کشور باشد.

به گزارش ایسنا، این مقام مسئول عنوان کرد که هم‌اکنون با ابتلای سالانه 90 هزار نفر به سرطان در کشور روبه‌رو هستیم و نیم میلیون نفر با سرطان زندگی می‌کنند.

وی با طرح این پرسش که آیا وضع مطلوبی در زمینه مقابله با سرطان داریم، اظهار کرد: با وجود صرف هزینه 8000 میلیارد تومانی برای درمان سرطان باید گفت که پاسخ به این پرسش مثبت نیست. ما بخوبی برنامه‌ریزی نمی‌کنیم و عملکرد مناسبی در این خصوص نداریم. ابتلا به سرطان قبل از هفتادوپنج سالگی، 13 درصد و احتمال مرگ قبل از هفتادوپنج سالگی، 8 درصد است و این آمارها نشان می‌دهد وضع خوبی در زمینه درمان و کنترل سرطان نداریم.

به گفته حریرچی، میزان مرگ و میر به میزان بروز سرطان در یک سال در ایران 0.73 درصد است، در حالی که متوسط جهانی این شاخص 0.58 درصد و در کشورهای توسعه یافته کمتر از 0.50 درصد است. همچنین میزان بقای پنج ساله سرطان در ایران پایین و با بی‌عدالتی همراه است. به عنوان مثال میزان بقای پنج ساله سرطان معده در شهرها، 15 تا 20 درصد، ولی در روستاها صفر درصد است.

همچنین وی بر این باور است که گرچه شیمی‌درمانی را بخوبی انجام می‌دهیم، اما متاسفانه توزیع دارو عادلانه نیست. به عنوان مثال برای برخی مراکز درمانی مربوط به نیروهای مسلح تا 200 میلیون تومان برای یک دوره یک‌ساله شیمی‌درمانی هزینه می‌شود، اما برای برخی مردم حتی داروی 12 هزار تومانی هم پیدا نمی‌شود.

گسترش سرطان به علت کم‌توجهی مسئولان

دبیر شورای بیماری‌های خاص صدا و سیما نیز در این کنگره علمی یادآور شد که سرطان به دلیل کم‌توجهی افراد و برخی دستگاه‌های مسئول گسترش یافته است.

به گزارش فارس، عباس پورنصاری تاکید کرد که پیشگیری، مقرون به‌صرفه‌ترین روش برای افزایش سطح سلامت جامعه است که کیفیت آموزش‌های عمومی را برای اصلاح سبک زندگی و دوری از عوامل خطر مانند دخانیات، چاقی، کم‌تحرکی و تغذیه ناسالم آماده می‌کند.

به اعتقاد دبیر شورای بیماری‌های خاص صدا و سیما، پیشگیری می‌تواند مردم را با علایم اولیه سرطان برای مراجعه بموقع آشنا کرده و همچنین می‌تواند علاوه بر جلوگیری از هزینه منابع مالی، طول عمر افراد را افزایش دهد.

سرطان، سومین معضل سلامتی در ایران است

دبیر علمی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان هم خاطرنشان کرد که سرطان، سومین معضل سلامتی در ایران و دومین معضل سلامتی در جهان است.

علی قنبری مطلق تاکید کرد که هر چند بروز سرطان در ایران کمتر از آمار متوسط جهانی است، اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد سیر ابتلا به این بیماری در ایران به دلیل افزایش سن جمعیت،‌ عوامل محیطی و تغییر در شیوه زندگی، صعودی باشد.

وی بر این باور است که روان‌شناسی پرستاری سرطان در بزرگسالان و کودکان و همچنین مراقبت‌ های روانی برای بیماران مبتلا به سرطان بسیار حائز اهمیت است.اما معمولا برای بهبود اوضاع روانی بیماران مبتلا به سرطان در کشور، کار ویژه‌ای انجام می‌شود؛ در حالی که اهمیت سلامت روان بیماران مبتلا به سرطان، دست کمی از سلامت جسمی آنها ندارد.

رونمایی از اولین داروی ایرانی ضدسرطان

«بیوسیمیلار»، نخستین داروی ایرانی ضدسرطان با حضور معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در محل شرکت دارویی سیناژن رونمایی شد.

به گزارش مهر، این دارو برای نخستین بار است که در داخل کشور به تولید می‌رسد و مراحل مختلف آزمایشگاهی و کارآزمایی بالینی را پشت سر گذاشته است.

داروی بیوسیمیلار که پگاژن نام دارد، در دنیا فقط از سوی یک شرکت آمریکایی تولید می‌شود. این دارو از مرحله تولید ماده اولیه و کشت سلول از سوی محققان و متخصصان ایرانی شرکت سیناژن تولید و پس از گذر از آزمون‌های متعدد آزمایشگاهی، حیوانی و بالینی به تولید انبوه رسیده است.

امین جلالوند‌ - ‌گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
ففهفغ
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
عوامل سرطان در ایران عبارتند از 1-بنزین یسیار سمی و مواد سوختی2-ابیاری محصولات كشاورزی با اب فاضلاب3-استرس و فشار روانی در افراد ایرانی3برنجهای سمی هندی كه از دره سند هند به ایران وارد میشود ودرانجا صنایع فلزی و سنگین هند نیز مستقر است4-ورود گوشتهای الوده توسط بعضی از ارگانهای خاص5- وجود برخی مسئولین بسیار ناكارامد و فساد بالای اداری و رشوه گیری5-تمایل شدید مردم برای به دست اوردن مواد غذایی ارزان قیمت كه این را ه را برای واردات مواد سمی مثل گندم و گوشت فاسد را هموار میكند6-غضب و خشم بعضی از كشورها نسبت به مردم ایران و تلاشهای مخفیانه برای ازدیاد بیماری های صعب العلاج
حجازی
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
۰
۰
سلام علیكم تنها مشكل ما كه عمده مشكل ماست این است كه از آموزه های آسمانی و به تعبیر دقیق تر طب اسلامی نزدیك 200 سال است دور ماندیم و الا درمان سرطان های مختلفی اكنون به واسطه ی تحقیقات طبی اسلامی نزد ما هست اما غولی به نام بهداشت جهانی و دروغی به نام پزشكی اكنون جلوی این نجات دهنده ی شفا بخش را گرفته تنها برای خود شیرینی از پیشرفت میگوید و حال ان كه سوال این است ایا این حركت پزشكی رو به جلو است یا رو به قهقرا

نیازمندی ها