به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ، عبدالرضا رحمانی فضلی در دیدار با کانون مداحان و شعرای آیینی کشور در سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: حضور من در این نشست یکی به دلیل رویکرد وزارت کشور است که در مورد قاچاق و مبارزه با مواد مخدر مسائل را پیگیری میکند و رویکرد دیگر از سوی جایگاه اهمیت، نفوذ و اثرگذاری شما بر عقل، دل و احساس جامعه است.
این مسئول افزود: متأسفانه با تمام اقداماتی که انجام شده از سوی نیروی انتظامی، قوه قضاییه و دستگاههای مرتبط نتوانستهایم مسئله مواد مخدر را مدیریت کنیم و دغدغه و نگرانی جامعه را حل کنیم.
وی ادامه داد: فعالیتهای زیادی انجام شده اما از نظر اقتصادی بیصرفه بوده است به طوری که به عنوان مثال ماده مخدر را در مرز کیلویی 200 میلیون تومان خریداری میکنند اما در کشور تا 500 میلیون تومان فروخته میشود.
وزیر کشور گفت: مواد مخدر صنعتی با مصارفی مثل افزایش تمرکز حواس سر جلسه امتحان، برطرف کردن استرس و نگرانی، کاهش و افزایش وزن، برطرف کردن نارسایی جنسی و غیره تبلیغ میشود و در بستهبندیهای شیک و مورد پسند مصرفکننده عرضه میشود.
وی اظهار کرد: هم اکنون یک میلیون 325 هزار معتاد داریم که از سال 86 تاکنون با نظرسنجی انجام شده از سوی نیروی انتظامی و دستگاههای مرتبط مشخص شده که اولین دغدغه خانوادهها مواد مخدر و سپس بیکاری است.
رحمانی فضلی تصریح کرد: اگر خانواده 4 نفره برای این تعداد معتاد در نظر بگیریم 6 میلیون نفر در کشور به طور مستقیم درگیر مواد مخدر هستند از این تعداد حدود 63 درصد متأهل و 53 درصد شاغل هستند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این که نیمی از طلاق ها به علت اعتیاد است گفت : این در حالی است که آمار طلاق به شدت در کشور بالا رفته و حال اگر این افراد فرزندانی هم داشته باشند با معضل عظیمی مواجه خواهیم بود.
رحمانی فضلی با اشاره به کاهش سن اعتیاد در کشور گفت: اگر مقوله مواد مخدر در کشور کنترل نشود میتواند در آینده هزینههای زیادی را به کشور تحمیل کند.
وی افزود: در تحقیقات انجام شده 20 درصد معتادان لیسانس دارند، 70 درصد بالای دیپلم، 46 درصد از زندانیها به نوعی به مواد مخدر ارتباط داشته و 25 درصد غیرمستقیم در زندانها به واسطه مواد مخدر به سر میبرند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر اجتماعی کردن مقوله اعتیاد افزود: باید به درون مردم برویم آنها حس کنند، نگران شوند و مشارکت کنند یعنی در مقولههای پیشگیری، درمان و صیانت میتوانند به طور مستقیم فعالیت کنند.
وی خطاب به مداحان و شعرای آیینی گفت: شبکه اجتماعی شما تأثیرگذارترین شبکه است در حالی که در دنیا سازمانهای مردمی و شبکههای اجتماعی رکن پنجم دموکراسی محسوب میشوند در کشور ما جریان روحانیت و مداحان یک شبکه قوی اجتماعی بوده و مسئله تازهای نیست بلکه از 1400 سال پیش در کشور وجود داشته است.
رحمانی فضلی ادامه داد: فعالیت شبکههای اجتماعی در دنیا عمدتاً تخصصی و سیاسیاند اما شما اعتقادی، عقلی و احساسی کار میکنید و با ابزار چهارگانه معرفتشناسی سر و کار دارید. همچنین شبکه اجتماعی شما یک پیوند عمیق با جامعه را فراهم کرده که نفوذ و اثرگذاری آن را نمیتوان انکار کرد.
وی گفت: بنابراین با توجه به وضعیت کنونی تقاضای ما این است که راهکارهایی را جست و جو کنیم. تا این ظرفیت و شبکه اجتماعی در حل مشکلات مواد مخدر وارد عمل شود و شبکه شما به عنوان محوریترین شبکه میتواند در حوزه آگاهیبخشی به خانوادهها فعالیت کند.
رحمانی فضلی ادامه داد: هم اکنون بسیاری از والدین متأسفانه شناخت کافی از مواد مخدر ندارند و نسبت به آن حساسیت لازم را نیز ندارند، عادتهای شبنشینی، شرکت در جشنها و محافل دوستانه فرزندانشان ممکن است نوعی خطر و تهدید باشد در حالی که به آن اهمیت نمیدهند و زمانی متوجه آن میشوند که کار از کار گذشته است.
این مسئول گفت: شما مداحان میتوانید حس گناه را برانگیخته، ایمان را تقویت کنید، تعصب و غیرت را در افراد برانگیزید و الگوی تقویت اراده را در آنها ایجاد کنید.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اگر شبکهای متصل به عرفان و ایمان داشته باشیم میتوانیم در عرصه مبارزه با مواد مخدر قویتر عمل کنیم در این رابطه صیانت از خانوادهها هم مهم است. اکنون اگر خانواده معتادان به بهزیستی مراجعه کنند، این سازمان پوششهای لازم را نمیدهد خانواده این افراد واقعاً بیچاره هستند. افراد معتاد زنانشان را به هر کاری از جمله تکدی، سرقت و بیناموسی وادار میکنند و خانوادههایشان فاقد هر گونه اختیارند.
وی ادامه داد: در 5 سال گذشته آمار زنان معتاد از 5.2 درصد به 9.2 درصد افزایش یافته و به عبارتی 2 برابر شده است. زنان اساس تربیت خانواده هستند و اعتیاد زنان بسیار خطرناک است.
رحمانی فضلی ادامه داد: ما در بحث مقابله و کشفیات موفق بودهایم و 20 درصد به آمار کشفیات افزوده شده است و 80 درصد مبارزه را به سمت مرزها بردهایم و اکنون حدود 200 کیلومتر، بقیه مرزهای شرقی تحت کنترلاند و کاروانی عبور نمیکند بلکه به سمت راههای آبی رفتهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد