زاویه دید

سرمایه‌گذاری تلویزیون برای هنر

۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۱

تعامل دو سویه بین تلویزیون و شاخه‌های مختلف هنری، همواره به پیوندی میمون و موثر منجر شده است زیرا هم تلویزیون علاقه‌مندان به هنر را در جمع مخاطبانش نگاه می‌دارد و هم هنرمندان فرصت ارتباط با مخاطبان را از طریق رسانه ملی پیدا می‌کنند.

نگاهی به مواجهه تلویزیون با مناسبت‌ها در دهه 60

فیلم‌هایی با بازپخش‌های زیاد

۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳

در آغاز دهه 60 برای تلویزیونی با شرایط و ضوابط تازه فرهنگی و سیاسی که تداوم کارش با رعایت قوانین خاص و اعتقادات انقلابیون مذهبی نیز همراه بود، رسیدن به نخستین مناسبت‌های مذهبی و دینی پیش‌رو در حکم یک نعمت خدادادی محسوب می‌شد؛ چرا که مسئولان و متولیان وقت سیما متوجه شدند که نه‌تنها دستشان در این عرصه خالی نیست، بلکه با کمی جد و جهد می‌توانند تا چند سال با خیالی راحت به جور کردن فیلم و شاید سریال برای مناسبت‌ها بیندیشند. دلایل و مصداق‌های این حرف را یک به یک برمی‌شماریم.

با همین فرمان بیا جلو

درباره جایگاه پخش زنده در آثار مختلف تلویزیونی

۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹

تقریبا از زمانی که سرخپوست‌ها با دود به هم علامت می‌دادند و اقوام کارتاژ با کبوتر نامه‌بر از احوال هم باخبر می‌شدند و ایرانی‌ها پیک‌های تندرو را راهی شرقی‌ترین مناطق امپراتوری هخامنشی می‌کردند و سرباز دون‌پایه‌ای ـ به نام ماراتن ـ 42 کیلومتر را بی‌وقفه می‌دوید تا خبر شکست ایرانی‌ها را به دولت ‌شهرهای یونان برساند، آدم‌ها آرزو داشتند روزی برسد که امکان دیدن حوادث و اتفاقات رخ داده در دیگر نقاط جهان و دیدار اقوام و آشناهای دور و نزدیک به صورتی معجزه‌آسا ممکن شود.

یادداشت

«پرده‌نشین» مرا پاگیر کرد

۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۱

غالبا موفق نمی‌شوم سریال‌های تلویزیونی را به طور مستمر ببینم و تا آخر دنبال کنم؛ اما سریال «پرده‌نشین» از همان قسمت‌های اول مرا مجذوب خود کرد و تا آخر آن را دنبال کردم.

تلویزیون تخصصی می‌شود

۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۹

تعداد شبکه‌های تلویزیونی ما آن‌قدر هست که هر کسی با هر علاقه‌ای بتواند برنامه‌ای برای دیدن در آن پیدا کند، اما این‌که مخاطب علاقه‌مند به موضوعی خاص باید دقیقا کدام شبکه را تماشا کند، چندان روشن نیست.

روی صحنه یا جلوی دوربین؛ مساله این است

۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱

تئاتر را به عنوان مادر هنرهای نمایشی در جهان می‌شناسند. اگر این گفته حقیقت داشته باشد طبیعی است که مادر هنرهای نمایشی باید سهمی هم از رسانه پرمخاطبی چون تلویزیون داشته باشد.

جایگاه تله‌تئاتر در رسانه ملی

تله‌تئاتر؛ هنری که دیده نمی‌شود

۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۲

هنگامی که تلویزیون به وجود آمد، بسیاری از صاحب‌نظران (بویژه در حوزه‌ فلسفه) پیش‌بینی کردند دوره‌ رادیو، سینما، تئاتر و روزنامه به پایان رسیده است. ابتدا این امکان محتمل به نظر می‌رسید.

خانه‌های قدیمی و سبک زندگی ایرانی - اسلامی

۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۸

مهرماه 91 بود که رهبر انقلاب در سفر به خراسان شمالی موضوع سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را مطرح کردند و از همه اعم از مسئولان و مردم دعوت کردند که به این مساله بیشتر توجه کنند.

فیلم‌هایی برای آدم‌های محدود

۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷

سال‌ها پیش ویلا کاتر نویسنده سرشناس آمریکایی که به ‌خاطر نوشتن رمان‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته بود، در پاسخ به این پرسش که یک رمان یا داستان خوب واجد کدام شرایط است گفت: «در این خصوص می‌توان بنا به سلیقه یا تجربه اظهارنظر کرد، ولی پیش از هر موردی می‌خواهم بگویم داستان یا رمان خوب، اثری است که وقتی بخوانیم با خودمان بگوییم هر تعداد داستانی که به ‌خاطر این اثر خلق نشد و کنار ماند، بجا و درست بود.»

برنامه‌های ویژه سرطان در تلویزیون

۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۱

عمر حرفه‌ای مرتضی پاشایی کوتاه‌تر از آن بود که اهالی رسانه چنین حضور پرشوری از سوی مردم را برای بدرقه این هنرمند پیش‌بینی کنند و از این‌رو اولین واکنش‌های رسانه‌ای درباره مرتضی پاشایی، بعد از خبر درگذشت او با بهت و حیرت همراه بود، اما تلویزیون این بار بسیار چابک‌تر از موارد مشابه قبلی، اخبار و گزارش‌هایی از فوت این هنرمند جوان، خانواده، دوستان و همراهان و تشییع پیکر و خاکسپاری او ارائه کرد.

قبلی۲۱بعدی