کتاب آه

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«کتاب آه» حاصل بازخوانی و ویرایش مقتل «نفس المهموم» است. کتابی که اغلب نقل‌های صحیح مقاتل و کتب تاریخ را در خود گرد آورده و جزءجزء حادثه شهادت حسین بن علی(ع) را از شش ماه پیشتر تا روز حادثه عاشورای حسینی ثبت کرده است. نفس المهموم، بیش از ۵۰ سال پیش به فارسی ترجمه شده است. نفس المهموم نوشته شیخ عباس قمی است که به او لقب «خاتم المحدثین» داده‌اند. حجت‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ عباس قمی، از محدثان پرکار قرن چهاردهم هجری است که در سال ۱۲۹۴ هـ .ق در قم دیده به جهان گشود. پدرش محمدرضا، کاسبی متدین و آگاه به احکام اسلام بود؛ چنان‌که مردم برای آگاهی از فروع فقه و وظایف مذهبی خویش به ایشان رجوع می‌کردند.

برادر من تویی

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

حضرت عباس(ع) را هر قدر هم مرور کنی باز کم است. او دریایی است بی‌پایان که هر کس اندازه وسعت وجودی خودش از او بهره می‌گیرد. این بار امیریان با قلمی روان و نثری دلچسب کوشیده این بزرگمرد را از کودکی تا شهادت برایمان روایت کند. این اثر زندگینامه داستانی است که در عین وفادار بودن به منابع تاریخی جذابیت‌های فراوان داشته و خواننده را تا آخر با خود همراه نگه می‌دارد.

مقتل‌الحسین

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب حوادث زندگی امام حسین(ع) و اولاد و اصحاب ایشان را از زمان مرگ معاویه و آغاز حکومت یزید بن معاویه تا زمان شهادت آن حضرت و همچنین ماجراهای پس از شهادت ایشان مورد بررسی قرار می‌دهد. کتاب مقتل‌الحسین(ع) کتابی است به سبک نگارشی سایر مقاتل که توسط این عالم بزرگوار به رشته تحریر درآمده است. این کتاب در مقایسه با سایر مقاتل از ویژگی‌های خاصی نظیر کثرت استناد به کتب دست اول تاریخی و استفاده وسیع از منابع و کتب اهل سنت، برخوردار است.

نامیرا

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب داستانی عبرت‌انگیز از واقعه عاشورای سال ۶۱ هجری است که غیرمستقیم به این واقعه پرداخته و از نمونه‌های موفق داستان دینی است. کرمیار در این کتاب تلاش می‌کند غفلت‌ها و تاثیر آن را در سرنوشت افراد نشان دهد و مخاطب را در موقعیت اتفاقات داستانش قرار دهد.

پیشنهادی برای تنبل‌ها!

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

علی چنگیزی، داستان‌نویس، منتقد ادبی و متولد 14 مهر 1356 در آبادان و دانشجوی دکتری مدیریت دولتی است. چنگیزی اولین رمان خود را با عنوان «پرسه زیر درختان تاغ» در سال 1388 چاپ کرد.

مروری بر کتاب «از دیار حبیب» اثر سیدمهدی شجاعی

سرگذشت یک حبیب

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

کربلا حادثه‌ای است به وسعت تاریخ. الگویی است برای تمام تاریخ؛ تمام زمان‌ها، مکان‌ها و انسان‌ها و به‌همین سبب است که هم شیر‌خواره‌ای مانند علی‌اصغر را در خود جای داده است و هم پیرمرد کهنسالی چون حبیب بن مظاهر اسدی را!

نگاهی به رمان «پس از بیست سال»

عدالت سازشکار نیست

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«به راستی حسین را چرا کشتند؟» این پرسشی است که با گذشت نزدیک به ۱۴۰۰ سال از شهادت سیدالشهدا(ع) همچنان مطرح است. با وجود این‌که به این پرسش در طول تاریخ بارها پاسخ داده شده اما همچنان پرسشی کلیدی محسوب می‌شود، زیرا تاریخ پیوسته در حال تکرار است و انسان نیز موجودی است که عبرت نمی‌گیرد. علاوه بر این همواره حاکمانی بوده‌اند که با محو کردن اصل ماجرا و پر و بال دادن به حواشی، پاسخ دادن به این پرسش را به تعویق انداخته تا راحت‌تر بتوانند قدرت را حفظ کنند. با منحرف کردن ذهن جوامع از اصل موضوع که چرا حسین را کشتند، در واقع انگیزه‌های قیام حسینی را محو و کمرنگ می‌کنند تا بیشتر بر اریکه قدرت تکیه بزنند.

مسلمان معاویه‌ای نباشیم!

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

همیشه وقتی اسم از محرم و قیام سیدالشهدا(ع) برده می‌شود افکار عمومی بی‌درنگ سراغ روز دهم محرم و اتفاقاتی که در آن روز افتاده، می‌رود. یعنی به شکلی خواسته یا ناخواسته ذهن‌ها را این‌گونه ساخته‌اند که قیام سیدالشهدا(ع) خلاصه در روز دهم محرم الحرام سال ۶۱ هجری است در حالی که باید سراغ چهره‌های برجسته رفت و دید آیا آنها نیز چنین نظری دارند؟

مروری بر رمان «شمّاس شامی» اثر مجید قیصری

عاشورا به روایت یک مسیحی

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

عاشورای سال 61 هجری از وقایعی است که روایت‌های گوناگونی از آن ارائه شده و هر بار نیز شنیدنی و خواندنی بوده، با این حال که تمام آن روایت‌ها از یک منبع سرچشمه گرفته‌اند، ولی باز هم شاهد هستیم که شنونده، خواننده و حتی بیننده جذب آن می‌شود که این نشان‌دهنده کششی است که این واقعه تاریخی دارد.

مروری متفاوت بر کتاب «شش‌گوشه»

اینجا بهشت اهل زمین است!

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

برای ارباب نوشتن و از ارباب خواندن آن‌قدر جانکاه است که با تک‌تک کلماتش بغض کنی و بگریی و نفست بالا نیاید؛ آن‌قدر مصیبت بزرگ است که جانِ بی‌مقدارِ خودت که هیچ، پدر و مادر و تمام عزیزانت را فدا کنی.

قبلی۱۹بعدی