مروری بر کتاب «تو را خانه‌ای هست» اثر کامران پارسی‌نژاد

خورشید در خانه شیخ

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«تو را خانه‌ای هست»، یک زندگینامه داستانی است و قرار نیست به آسانی متوجه شوید زندگی چه کسی را روایت می‌کند و البته برای خواننده‌هایی که خیلی مسلط بر تاریخ نیستند، لذتی دارد برخوردن به اسامی مختلف و تاریخ‌ها و در اعماق ذهن گشتن که مثلا محمدباقر حسین استرآبادی کدام‌شان بود؟ کدام عالم از لبنان و جبل عامل آمده بود ایران؟ و این برای من ناراحت‌کننده است که شما با خواندن این متن مقداری از این لذت را از دست خواهید داد.

مروری بر رمان رمق اثر مجید اسطیری

بــــازی جنگ در زمان صلح

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

وقتی دکتر رضا داوری‌اردکانی مقاله‌اش را درباره فوتبال منتشر کرد، بسیاری از خود پرسیدند این پیر عالم فلسفه درباره فوتبال، این بازی عوامانه که سطحی‌ترین قشر اندیشه‌ورز جامعه به آن علاقه‌مندند، چه اظهارنظری کرده است.

همخوانی کاتبان/3

زیبا ببینیم!

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

حمیدرضا منایی، نویسنده رمان تحسین شده «برج سکوت» که انتشارات کتاب نیستان آن را منتشر کرده در این شماره، پیشنهادهایی برای ما داشته است:

مروری بر مجموعه داستان «یخ در بهشت»

قصه مادران چشم به‌راه

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

قصه از جایی شروع می‌شود که خبردار می‌شوی «مادر» شده‌ای و جهانت دیگر آن جهان سابق نیست. فرزندت می‌شود تمام دنیایت و دنیا رنگ و بوی تازه‌ای به خود می‌گیرد.

چند چهره ادبیات جنگ را در آستانه هفته دفاع مقدس مرور کرده‌ایم

جنگ در جان واژه‌ها

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

اصولا کتاب می‌خوانیم تا فرصت خوانش انسان‌ها را پیدا کنیم. هر کتاب یک انسان است که ساکت نشسته گوشه‌ای و این فرصت را به ما داده تا او را بخوانیم. این فرصتی است که به‌راحتی به دست نمی‌آید، ولی کتاب‌ها بدون جار و جنجال و سر و صدا این موقعیت را برای ما ایجاد کرده‌اند تا انسان‌ها را سر حوصله ورق بزنیم و زوایای روح آنها را بکاویم. به همین دلیل گاهی شناختن آدم‌ها کار راحتی نیست مگر این‌که آنها را بی‌واسطه از پنجره آثارشان به تماشا بنشینیم. در این شماره به‌جای این‌که تعدادی کتاب با موضوع دفاع مقدس را معرفی کنیم چند چهره از ادبیات این‌ گونه را معرفی کردیم که خواندن آثار هرکدامشان زمان زیادی را طلب می‌کند و این یک معرفی غیرمستقیم کتاب است.

آزمون انتخاب

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

نوشتن از جنگ کار آسانی نیست. نویسنده نیاز به تجربیاتی دارد که بخشی از آن ناشی از مشاهده است، اما حالا که 30 سال از پایان جنگ می‌گذرد شاهد نسل‌های تازه‌ای در داستان‌نویسی هستیم که از جنگ می‌نویسند و حرف می‌زنند که حتی صدای شلیک یک گلوله را نشنیده‌اند.

مروری بر رمان «شطرنج با ماشین قیامت» اثر حبیب احمدزاده

ماجرای نامه‌ای سرّی از پشت خاکریز

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

ادبیات دفاع مقدس در کشور ما ذاتا ادبیات پاک و زیبایی است، چرا که اولا درباره پاک‌ترین انسان‌های عصر حاضر‌مان نوشته می‌شوند و دوما که اغلب قریب به اتفاق نویسندگان و دست‌اندرکاران این ادبیات بازمانده‌های همان انسان‌های پاک و زلال زمان جنگ هستند که از قضای روزگار کمی بیشتر مهمان این دنیا مانده‌اند، اما مرام و مسلک‌شان همان مرام و مسلک پاک دفاع مقدس است.

روایت‌های یک مادر کتاب‌باز

میدان مین کتاب‌ها

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«دخترم اون قندون رو بیار اینجا لطفا.» « از کجا دقیقا؟»

جنگی که خوش نداریم!

۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

جنگ تمام نشده است. این جمله را ممکن است زیاد شنیده باشیم. شاید در باور ما جنگ چهره‌ای خشن داشته باشد و برای همین با شنیدن نام آن به وحشت بیفتیم و از واقعیت آن فرار کنیم. ولی از واقعیت گریزی نیست که جنگ در هر دم و بازدم ما جریان دارد و خواهی نخواهی ما همواره در جنگیم.

حسینِ علی

۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب در فصل‌هایی متعدد و کوتاه به روایت واقعه عاشورا می‌پردازد. کتاب از حرکت امام از مدینه آغاز می‌شود و با شهادت حضرت اباعبدا... الحسین به پایان می‌رسد. کتاب «حسینِ علی» در مقایسه با کتاب‌های دیگر در این زمینه دارای ویژگی‌های منحصر به فرد زیادی است که مهم‌ترین ویژگی کتاب، مستند بودن روایات آن است. کتاب علاوه بر این که از لحاظ ادبی اثری ارزشمند و قوی است، ولی از لحاظ روایات تاریخی نیز متکی بر منابع متعدد و موثقی است و در پایان هر فصل از این منابع نام برده شده است. از دیگر ویژگی‌های کتاب « حسینِ علی» نثر منحصر به فرد موید است.

قبلی۱۸بعدی