مولف «تذکره‌ الغافل و ارشاد الجاهل»

۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۹

آیـت‌الله حاج میرزا ابوتراب شهیدی قزوینی نوه آیت‌الله العظمی حاج محمدتقی برغانی معروف به «شهید ثالث» در سال 1287 قمری در قزوین متولد شد.

اولین مقتول ما

۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱

سیدمحمدرضا میرزاده عشقی فرزند حاج سیدابوالقاسم کردستانی در 1273 شمسی در همدان به دنیا آمد. سال‌‌های کودکی را در مکتب‌خانه گذراند و از 7 سالگی در مدارس الفت و آلیانس به تحصیل فرانسه و فارسی اشتغال داشت و پیش از آن که گواهینامه دریافت کند به تجارت‌خانه یک فرانسوی مراجعه و به شغل مترجمی پرداخت و در اندک مدتی به این زبان تسلط یافت.

عاقد قرارداد ننگین‌

۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴

حسن وثوق عاقد قرارداد 1919 در سال 1254 ش در تهران متولد شد. پدرش میرزا ابراهیم‌خان معتمدالسلطنه و مادرش طاووس خانم دختر مجدالملک سینکی و خواهر میرزا علیخان امین‌الدوله بود.

پهلوانی از جنس مردم

۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۰

غلامرضا تختی فرزند رجب در پنجم شهریور 1309 در خانواده‌ای مذهبی در خانی‌آباد تهران پا به عرصه وجود نهاد.

سیدعبدالله بهبهانی، پایه گذار حکومت ملی

۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۶

توجه به تاریخ معاصر و بازنگری بیطرفانه آن و نگاهی دوباره به نهضت مشروطیت و رهبران آن امری بسیار ضروری است. از‌جمله‌شخصیت‌های قابل توجه در انقلاب مشروطه ایران، سید عبدالله بهبهانی است. بهبهانی، از رهبران بلندپایه و روحانی مشروطه‌خواه در ایران بود. وی که در جریان جنبش تنباکو به شهادت منابع، از معدود مجتهدینی بود که با تحریم تنباکو همراهی نکرد، بعدها به یکی از 2 رهبر روحانی مشروطه‌خواه بدل شد و عاقبت در 24 تیر 1289 ترور شد. در این مجال به بررسی شخصیت و مرگ او خواهیم پرداخت.

بازخوانی کتاب «واپسین وارث تخت و تاج قاجار»

دیوید دراموند، نامزد سلطنت ایران

۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵

روز نهم اسفند سال 1308 خورشیدی، احمدشاه، آخرین شاه سلسله قاجار در شهر پاریس درگذشت. او پیشتر در آبان سال 1304 خورشیدی از سلطنت خلع شده بود. اما این پایان کار قاجارها نبود. برادر و ولیعهدش محمدحسن میرزا، با انتشار اعلامیه‌ای در روزنامه‌های اروپا خود را شاه ایران خواند و گرچه هیچ تلاشی برای بازگشت به سلطنت انجام نداد، اما همچنان مدعی تاج و تخت قاجاریه باقی‌ماند.

خیرخواه مردم

۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۹

میرزا احمد خان مشیرالسلطنه (نخست وزیر محمدعلی شاه در عصر مشروطه) به نیک نفسی و تدین و خیر خواهی شُهره بود.

«حجت»‌اسلام

۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۲

آیت‌الله‌العظمی ملاقربانعلی زنجانی معروف به حجت‌الاسلام زنجانی سال 1246 ق. دیده به جهان گشود. او پس از تحصیلات مقدماتی در زنجان، سال 1266 برای ادامه تحصیل راهی عتبات شد و سال 1281 پس از مرگ استادش شیخ مرتضی انصاری به زنجان بازگشت و نفوذی تام یافت.

آماج خشم بیگانگان

۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۴

امیربهادر از کسانی بود که از روی ایمان، و نه وابستگی به سیاست خارجی با مشروطه مخالف بود.

فرجام غم‌آلود

۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۱

ستارخان‌ سردار ملی‌ از شخصیتهای‌ جذاب‌ و مردمی‌ نهضت‌ مشروطیت‌ است‌ که‌ مقاومت‌ جانانه‌اش‌ در مقابل‌ قوای‌ دولتی‌ از او خاطره‌ای‌ ماندگار در ذهن‌ مردم‌ آذربایجان‌ و تمامی‌ ایرانیان‌ بجا گذاشته‌ است. او که‌ خود را بازوی‌ مراجع‌ نجف‌ شمرده‌ و با حکم‌ آنها پا به‌ صحنهِ‌ مبارزه‌ نهاد، می‌پنداشت‌ با شکست‌ محمدعلی‌ شاه‌ مشکلات‌ کشور خاتمه‌ یافته‌ و اوضاع‌ به‌ سامان‌ خواهد رسید.

قبلی۱۶بعدی