12 بهمن، روز بی‌نظمی‌های به یاد ماندنی

۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۷

عاقبت امام با پرواز 4721 هواپیمای ایرباس، پاریس را به مقصد تهران ترک کرد. سرنشینان هواپیما 50 نفر از همراهان امام و 150 نفر از خبرنگاران رسانه‌های خارجی بودند.‌ هواپیمای مذکور که از این پس «پرواز انقلاب» لقب گرفت، در ساعت 9 و 27 دقیقه و 30 ثانیه در فرودگاه مهرآباد بر زمین نشست.‌

11 بهمن، کمیته استقبال و نقشه هایی که نقش برآب شد

۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۴

دهه فجر با 12 بهمن و ورود امام خمینی(ره) به ایران آغاز می‌شود، اما برای پرداختن به این روز بهتر است از یک روز قبل و زمانی که برنامه‌ریزی‌ها برای استقبال از امام، در حال نهایی شدن بود آغاز کنیم.

سکه ​ها، منبع مهم تاریخ​نگاری

نقش و نگار سکه‌ها روایتگر تاریخ آذربایجان

۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۳

آذربایجان (ماد بزرگ) به سبب اهمیتی که از لحاظ سیاسی و استراتژیک،‌ همچنین فرهنگی و مذهبی در دوران‌های مختلف تاریخ از کهن‌ترین ازمنه تا به امروز داشته است، همواره مورد توجه حکام و پادشاهان بوده است.این است که آذربایجان در دوره‌های مختلف تاریخ محل رخداد حوادث گوناگون بوده و هر پادشاهی که سلسله‌ای تشکیل داده نظر به این منطقه کرده و باعت بروز تحولاتی در آن شده و حتی سکه‌ای به نام خود در آن ضرب کرده است.

سکه ​ها، منبع مهم تاریخ​نگاری

نمادها و نشانه‌های پول ساسانی سخن می‌گویند

۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۸

سلسله‌های هخامنشی، اشکانی و ساسانی که بیش از هزار سال بر ایران حکم راندند، همگی سکه‌هایی ضرب زدند، اما مسکوکات آخرین سلسله از بیشترین اهمیت برخوردار شد. در واقع این مسکوکات یک منبع ارزشمند اطلاعاتی در باب تاریخ، فرهنگ و حیات اقتصادی حکومت ساسانی به‌شمار می‌رود.

سکه ​ها، منبع مهم تاریخ​نگاری

آرایش مو و ریش شاهان روی سکه‌های اشکانی

۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱

سال 546 پیش از میلاد کورش، بنیانگذار سلسله هخامنشی کشور لیدی را تسخیر کرد و اکثر مناطق یونانی‌نشین را زیر سلطه خود در آورد، بجز کشور لیدی به نواحی تصرف شده که در آنها ضرب سکه رایج بود اجازه داد مانند قبل به ضرب سکه‌های محلی ادامه دهند و فقط ضرب سکه‌های کروزئید را متوقف کرد.

سکه ​ها، منبع مهم تاریخ​نگاری

وقتی قران ایرانی بی‌ثبات شد

۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴:۳۰

یکی از اقدامات مفید امیرکبیر تاسیس ضرابخانه در تهران بود. پیش از ایجاد کارخانه ضرب‏ سکه‏ هریک از شهرستان‏های ایران به‏طور جداگانه و مستقل، نقود مورد احتیاج خود را از پول (کوچک‏ترین واحد نقد) تا قران سکه می‏زدند و به این ترتیب سکه‏های گوناگونی که عیار و وزن آنها با یکدیگر متفاوت بود، در ایران رواج داشت.

سکه​ ها، منبع مهم تاریخ​نگاری

مسکوکات؛ آیینه گذشته ​ها

۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۵

پس از شاهنشاهی ساسانی و کشته شدن یزد گرد سوم در مرو ( 625 میلادی) فرمانروایان عرب، سکه‌هایی مشابه سکه‌های ساسانی ضرب کردند. این سکه‌ها در حقیقت اولین سکه‌های اسلامی ‌به شمار می‌رود.

سکه​ ها، منبع مهم تاریخ​نگاری

تاریخ، فرهنگ و سیاست به روایت سکه

۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۰

سکه‌ها علاوه بر مصارف اقتصادی از منابع مهم شناخت دوره‌های تاریخی مختلف است. پژوهشگران برای شناخت رویدادهای مهم اقتصادی و سیاسی دوران گذشته از سکه‌های ضرب شده بهره فراوان می‌گیرند.

تبعیدهای سیاسی در ایران

تبعیدهای سیاسی در عصر قاجاریه

۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۳

تبعید به عنوان نوعی کیفر فقهی و حقوقی به معنای «دور کردن» و در اصطلاح مجازاتی است که به موجب آن فرد مجرم از اقامت در شهر یا کشور خود ممنوع می‌شود و برای مدتی معین به سکونت در محل دیگری محکوم می‌شود.

تبعیدهای سیاسی در ایران

رضاشاه سرگردان در اقیانوس

۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۹

پس از ورود متفقین به ایران و استعفای اجباری رضاشاه از سلطنت، وی در 25 شهریور 1320 بناچار ایران را ترک کرد و به امر انگلیس به جزیره موریس و سپس ژوهانسبورگ درآفریقای جنوبی تبعید شد و در همان‌جا درگذشت. تلخی شکست و آگاهی یافتن از فریب متفقین نسبت به ایران روحیه رضا شاه رادرهم شکست. پیش از تبعید، او نامه‌ ای مبنی بر کناره‌گیری خود نوشت و آن را به نخست وزیر خود محمدعلی فروغی نشان داد. او می‌خواست با این عمل از فروغی بپرسد که آیا نامه بیش از حد خشمگینانه است یا خیر. فروغی پاسخ داد که بیش از حد خشمگینانه است و اگر می‌خواهی پسرت به جای تو برتخت سلطنت بنشیند، باید از ناراحت کردن انگلیسی‌ها و روس‌ها پرهیز کنی. فروغی نامه ملایم‌تری تهیه کرد و پهلوی اول آن را امضا کرده و با رولز رویز خود به سمت بندرعباس رهسپار شد.

قبلی۲بعدی