
ایستادگی ایرانیان، آمریکا را به دیپلماسی کشاند
آنچه در روز شنبه تحت عنوان شروع مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا آغاز شد، حاصل سختکوشی مقاومت و ایمان به هدف و بهرهگیری از توانمندیهای بومی و داخلی ایرانیان است.
آنچه در روز شنبه تحت عنوان شروع مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا آغاز شد، حاصل سختکوشی مقاومت و ایمان به هدف و بهرهگیری از توانمندیهای بومی و داخلی ایرانیان است.
با آغاز دور جدید مذاکرات میان ایران و آمریکا بهصورت غیرمستقیم در چارچوب سیاستهای کلان نظام، اینک این مذاکرات به محل توجه صاحبنظران سیاسی در جهان تبدیل شده و همه در انتظار نتایج آن بهسر میبرند. بدیهی است در ایران نیز این مذاکرات با حساسیت خاصی از سوی مسئولان و مردم دنبال میشود اما نکته مهم همان است که مقام معظم رهبری در دیدارشان با مسئولان کشوری بیان کردند که نباید به این مذاکرات خوشبینی افراطی یا بدبینی افراطی داشت.
مهمترین پرسشی که افکار عمومی ملل آزاده جهان و شاید بخشی از امت بصیر انقلابی و سلحشور ایران را به خود مشغول کرده، این است که چرا گروه خودساخته موسوم به ۱+۵ قریب ۲۲ سال است با بهانههای واهی و ادعاهایی کاملا پوچ، بیاساس و غیرقابل اثبات؛
جمهوری اسلامی ایران، با تدبیر و منطق،مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را پذیرفت. این نوع مذاکره غیرمستقیم در گذشته هم در موضوع هستهای وجود داشته است.لذا ورود جمهوری اسلامی ایران به مذاکره غیرمستقیم ناشی ازبیاعتمادی ما به طرف آمریکایی بودواین موضوع به معنای عدول از مواضع جمهوری اسلامینیست.
در سالروز عملیات وعده صادق مروری بر انجام این دو عملیات غرورآفرین و تاثیرات آن در ارتقای جایگاه ایران در معادلات منطقهای و جهانی حائز اهمیت است. عملیات وعده صادق ۱ در مقطعی حساس و در شرایطی که مطالبه حداکثری مردم برای پاسخگویی به ددمنشی رژیم صهیونیستی وجود داشت، انجام شد.
همزمان با نزدیکشدن به دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، وزیر خارجه ایتالیا روز گذشته خبر انتقال محل این مذاکرات به پایتخت کشورش را اعلام کرد؛ هرچند سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح دیروز و ساعاتی پیش از صحبتهای مقام ایتالیایی در جریان نشست مطبوعاتی با خبرنگاران، محل مذاکرات را نهایینشده معرفی کرد.
پس از برگزاری دور نخست مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در عمان، حالا نگاهها به روز شنبه آتی و آغاز دور دوم این رایزنیها دوخته شده است؛ مذاکراتی که با ارزیابی مثبت طرفین آغاز شد اما بهنظر میرسد راهی دشوار را پیشرو داشته باشد.
لطفا به گزارههای زیر دقت کنید: آیا با مذاکره برای حل و فصل مسائل موافقید؟ بله. آیا حمایت و پشتیبانی همهجانبه از مذاکرهکنندگان کشور ضروری است؟ بله. آیااحساس میکنیدمذاکره باآمریکا باعث حل مشکلات اقتصادی کشورمیشود؟ خیر.
برخلاف انتظار عمومی و سیاسی دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا روندی سازنده و فراتر از پیشبینیها داشت. هر چند اخبار مشخصی از محتوای پیامها و مکتوبات رد و بدل شده وجود ندارد اما شواهد نشان میدهد طرف آمریکایی برخلاف مواضع اعلانی و لفاظیهای تهدیدآمیز گذشته، در پشت درهای بسته مذاکرات، رویکرد ملایمتری اتخاذ کرده است. این تعدیل مواضع، یکی از عوامل کلیدی در مثبت شدن فضای کلی مذاکرات بود.
برگزاری نشست مسقط تجلی این دو نکته بنیادین بود. اینکه ایران در حوزه هستهای در ۲۲ سال گذشته هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است.