دریا، ظرفیتی برای توسعه اقتصاد ساحل‌نشینان

دریا، ظرفیتی برای توسعه اقتصاد ساحل‌نشینان

۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۰ | نظر

ایران که از شمال و جنوب به دریا راه دارد اما هنوز نتوانسته از اقتصاد و گردشگری دریا بهره درستی ببرد. نکته حائز اهمیت در گردشگری دریا این است که با توسعه آن، علاوه بر ارائه تجربه متفاوت زندگی روی آب، می‌توان صنایعی مانند شناورسازی، لنج‌سازی و صنایع‌دستی دریایی را نیز رونق بخشیده و اقتصاد جوامع محلی ساحل‌نشین را تقویت کرد.

کشت‌گلخانه‌ای، بهترین حافظ منابع‌آبی

کشت‌گلخانه‌ای، بهترین حافظ منابع‌آبی

۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲ | نظر

هنوز معلوم نیست که واقعا بحرانی به نام «آب» وجود دارد یا نه. براساس گزارش‌ها و آمارهای رسمی بخش اعظمی از آب کشور برای تولید محصولات مختلف کشاورزی مصرف می‌شود. برای دانستن عمق فاجعه خوب است بدانیم ۹۰درصد آب مصرفی به کشاورزی تعلق دارد که ۸۰درصد همین آب به دلیل کشت سنتی هدر می‌رود. با این تفاسیر و در حالی که سال‌هاست در مورد راهکارهای حفظ منابع آبی صحبت و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای به عنوان بهترین و پیشرفته‌ترین روش مطرح می‌شود، اما هنوز سازمان ونهادی تصمیم ندارد که به صورت ویژه وارد عمل شود و با حفظ منابع آب باقی‌مانده، از وقوع معضلات بعدی جلوگیری کند.

۳۵ نفر در حوادث هشتم مهر زاهدان جان باختند

استاندار سیستان و بلوچستان:

۳۵ نفر در حوادث هشتم مهر زاهدان جان باختند

۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲ | نظر

استاندار سیستان وبلوچستان گفت: در اتفاقات هشتم مهرماه امسال در زاهدان ۳۵ نفر جان خود را از دست دادند که به دستور رهبر معظم انقلاب و بر اساس مصوبات شورای تامین و سیاست‌هایی که رییس جمهور و وزیر کشور اعلام کردند افرادی که در این حوادث بیگناه کشته شدند به عنوان شهید محسوب می شوند.

آسمان، دل دریاچه را روشن کرد

آسمان، دل دریاچه را روشن کرد

۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳ | نظر

از ابتدای آذرماه تاکنون آذربایجان غربی بیش از ۳۲میلی‌متر بارندگی‌ به خود دیده که نسبت به درازمدت بیش از ۱۰۵درصد افزایش را نشان می‌دهد. این خبر به خاطر روزهای سخت دریاچه ارومیه بسیار مسرت‌بخش است. اما با مروری به وضعیت بارش‌های سال‌های قبل در همین ماه‌ها و بهبود وضعیت دریاچه باید گفت نمی‌توان فقط به نزولات آسمانی دل خوش کرد و حتما باید به موازات آن پروژه‌ها و طرح‌های دیگری در رابطه با احیای دریاچه در دستور کار باشد تا شاید یک بار دیگر جانی دوباره بر کالبد زیباترین اکوسیستم شمال غرب کشور دمیده شود.

کشاورزی، آب‌های ایران را می‌بلعد

در حالی ۹۰ درصد آب‌های کشور صرف کشاورزی می‌شود که ۸۰ درصد آن در سیستم سنتی هدر می‌رود

کشاورزی، آب‌های ایران را می‌بلعد

۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹ | نظر

بارش باران دوباره سنگی بر روی کم‌آبی‌ها در مناطق مختلف ایران گذاشته و باعث فراموشی معضلی شده که در اکثر ماه‌ها گریبان ایران را رها نمی‌کند. بحران آب از جمله معضلاتی است که در سال‌های اخیر به دنبال کمبود بارش‌ها و خشک شدن آب‌های زیرزمینی، دامن اکثر نقاط را چسبیده و با این‌که همیشه عنوان می‌شود، کشاورزی سنتی حدود ۹۰ درصد آب‌ها را به خود اختصاص داده، اما هنوز اقدام خاصی برای مدیریت آن صورت نگرفته است.

ناکامی گردشگری ایران در جام‌جهانی۲۰۲۲

ناکامی گردشگری ایران در جام‌جهانی۲۰۲۲

۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹ | نظر

بازی‌های جام‌جهانی به روزهای حساس خود نزدیک شده و نتایج به دست آمده نه فقط حضور تیمی را ۱۰۰درصد به مرحله بعد تضمین نکرده بلکه روی کاغذ هنوز تقریبا همه کشورها امید دارند جزو دو‌تیم اول گروه خود باشند. امیدی که به تفکرات و برنامه‌های مربی و تاکتیک تیمی و تکنیک فردی بازیکنان در بازی آخر بستگی دارد.

اسفند رویایی برای دریاچه ارومیه

در انتظار اتمام تونل انتقال آب از سد «کانی‌سیب»

اسفند رویایی برای دریاچه ارومیه

۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۹ | نظر

وقتی از اواسط دهه۸۰ زنگ خطر خشک شدن دریاچه ارومیه به صدا درآمد، کمتر کسی فکر می‌کرد روزی از راه برسد که همه باور کنند دیگر آبی در این دریاچه ۶۰۰۰کیلومتر مربعی باقی نمانده و باید منتظر خیزش گرد و غبار‌های نمکی بنشینیم. هر چند در این مدت سازمان حفاظت محیط زیست که مسئولیت اصلی حفظ تالاب‌ها و حوضه‌های آبریز را دارد، موفق به احیای دریاچه نشد و کمیته‌های احیا هم جز هدر دادن وقت و بودجه کار دیگری نکردند، اما دوباره اعلام شده پروژه عظیم انتقال آب از رودخانه «زاب» به دریاچه ارومیه پس ازخلف وعده‌های مکرر مسئولان به ایستگاه پایانی رسیده و با بهره‌برداری آن در اسفندماه امسال، قرار است دریاچه جانی دوباره بگیرد.

تشنگی«بریس» در آغوش دریا

تشنگی«بریس» در آغوش دریا

۰۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۹ | نظر

در این ساحل کسی بیکار نیست. قایق‌های کوچک و بزرگ مدام در حال رفت و آمدند. برخی صبح سپیده نزده می‌زنند به دل دریا برای ماهیگیری، عده‌ای هم غروب با قایق‌های چراغ‌دار.برای رسیدن به این بندر «خاص» از چابهار کمتر از یک‌ساعت راه است؛ راهی که سمت چپ آن کوه‌های مریخی هر مسافری را محو زیبایی خود می‌‌کند و سوی دیگر دریایی است بکر با چشم‌اندازی منحصر به‌فرد. مقصد ما شهر بندری «بریس» است؛ بندری مرزی نزدیک به بندر «گوادر» پاکستان؛ بندری که همه‌چیز دارد به‌جز «آب».

«۱۴۰۱» رکورد تصادفات جاده‌ای را می‌زند

«۱۴۰۱» رکورد تصادفات جاده‌ای را می‌زند

۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲ | نظر

چند سالی که کرونا بی‌محابا در استان‌های مختلف ایران جولان می‌داد و حضورش باعث کاهش شدید رفت و آمدها و آمار نزدیک به صفر مسافرت‌ها شده‌بود، مسئولان پیوسته از کاهش میزان تصادفات و پایین آمدن رقم مرگ و میرهای جاده‌های می‌گفتند.