دهه سوم ماه محرم هیات کجا برویم؟
همزمان با فرارسیدن دهه سوم ماه محرم، برخی از هیاتهای تهران مجالس عزاداری برپا میکنند.
همزمان با فرارسیدن دهه سوم ماه محرم، برخی از هیاتهای تهران مجالس عزاداری برپا میکنند.
هروقت صحبت ازمقاومت وجبهه مقاومت میشود،ذهن ناخودآگاه به سمت جنگ و اخبار نظامی میرود اما نکتهای که تا بهامروز مغفول مانده،اینکه کشورهایی که امروزه از آنها به عنوان جبهه مقاومت یاد میشود هر یک قدمتی به درازنای تاریخ دارند و به تبع آن، مملو از فرهنگ غنی هستندوبه خاطر همین ویژگی تمدنی وقتی درطول تاریخ نگاه میکنیم، مشخص میشود که همکاری و ارتباط این کشورهامحدود به ۷۵یا ۱۰۰سال اخیر نمیشود.
مدیرعامل برج میلاد از افتتاح سرزمین تمدنهای کشورهای حوزه مقاومت و اجرای ویژه برنامه "سوگواره منظومه خورشید" با محوریت نوجوانان عاشورایی همزمان با آغاز دهه دوم محرم خبر داد.
یادم نمیآید دقیقا چندساله بودم که صدای رسای «شیخاحمد کافی» که از ضبطصوت قدیمی خانه پخش میشد، توجهم را جلب کرد. فریادهای شیخ که پامنبریهای خود را به شناخت مهدی موعود(عج) دعوت میکرد، اولین کلامی بود که از زبان «کافی» شنیدم و متوجه محتوای آن شدم.
شاهدان عینی که واقعه کربلا را به نگارش درآوردند، در حفظ ترتیب زمانی این واقعه کوشش و آن را رعایت کردند و نقلهای آنها از پُرگویی، مبالغه، داستانسرایی و مباحث فرابشری دور بود و رویکردی تاریخی را گزارش میکردند.
رشدوگسترش فناوریهای ارتباطی،دوره جدیدی ازحیات اجتماعی جوامع راپدیـد آورده است.چنانکه به گفته برخـی از صـاحبنظران علـوم اجتمـاعی، جوامـع انسـانی محصول فناوریهای عصر خویش هستند.
پس از واقعه عاشورا و شهادت امام حسین(ع) و یارانش، بازماندگان این خاندان با آلام و سختیهای زیادی روبهرو شدند. از یک طرف شاهد شهادت نزدیکان خود بودند و ازطرفی زنان وکودکان به اسارت گرفته شده به شهرهای دیگر برده شدند.
امام(ع) در منزلگاه ذو حسم خطبهای خواندند که هم قافله خودشان وهم لشکر حر مخاطب آن بودند. ایشان در این خطبه علت بیوفایی کوفیان را بیان میکنند. مقصود بیان تاریخ نیست.
منبرها، ثناگوییها، روضهها و مدحها در طول سالها بهدلایلی که بررسیشان در این فضای اندک نمیگنجد، معمولا به بازتاب چارچوب اولیه حوادث و تاکید بر شخصیتهای تراز اول و تاثیرگذار تاریخ اسلام در آن مقطع زمانی بسنده کردهاند که حادثه کربلا رخ داد و در ادامه جهانی شد، به همین دلیل است که بسیاری از جزئیات مهم و اثرگذار و روشنگر مفقود و ناگفته مانده ولی مخاطبان امروز به این کلیات قانع نیستند.
شهید مطهری معتقد بود که تربت حسین علیه السلام کعبه صاحبدلان است.