دهه دوم ماه صفر هیئت کجا برویم؟
هیئتها و حسینیههای سراسر کشور در دهه دوم ماه صفر مراسم عزا و سوگواری برگزار میکنند.
هیئتها و حسینیههای سراسر کشور در دهه دوم ماه صفر مراسم عزا و سوگواری برگزار میکنند.
هر سال همزمان با ماه محرم و صفر و ایام عزای حسینی، مجالس تعزیه مورد توجه قرار میگیرند و شاهد هستیم که در گوشهوکنار شهرها و روستاها به این هنر کهن نمایشی ایران توجه میشود اما واقعا تعزیه این چیزی است که ما در گوشهوکنار خیابان شاهد آن هستیم؟ آیا این هنر که حتی جهانیان از داشتههای آن برای اعتلای هنر نمایش خود استفاده کردند، همین چیزی است که مختصر در چند مجلس روایت میشود؟ اینکه میگویند در روزگاری نهچندان دور در همین تهران و تکیه دولت با هزار مخاطب، تعزیههایی اجرا میشده که از جذابیتهای بصری بسیاری همچون استفاده از نسخههای معتبر، تعزیهخوانانی تراز با صدایی گیرا و مسلط بر موسیقی، ابزار و یراق، اسب و شتر، در کنار کهنسازهای بومی آنچنان خودنمایی میکردند که دل سنگ را هم برای خاندان رسولا... به گریه میانداختند، کجا هستند و چرا ما هرچه غور میکنیم، در گوشهگوشه ایران هم چنین شکوهی را نمیبینیم؟
خانوادهای نیکنام و نیکآوازه که چند نسلشان توفیق برگزیدگی دارند و در آستان آسمانی شهید راه توحید یعنی اسلام ناب محمدی به روشنگری و برپایی مجالس ستایش و سوگ میپردازد. حاجمحسن طاهری با آن محضر دلنشین و حضور گرم و گیرا در تحریریه روزنامه بهراستی روانافروزمان کرد.
در حالی که شبه روشنفکران بعد از انقلاب نیزمانند اسلاف ۱۸۰-۱۷۰ سال قبل خود، همچنان بر طبل جدایی دین از سیاست و اسلام منهای روحانیت میکوبیدند، برخی از آنها اساس این دو شعار را جلوگیری از گرایش به خشونت در دین قلمداد کردند؛
اسامی ۴۲ موکب که در ایام اربعین مراسم روضه و مداحی برگزار میکنند، اعلام شد.
روضههای خانگی، یک دورهمی مذهبی ساده مناسکمحور نیست، بخشی از سبک زندگی ماست.
همزمان با دهه اول ماه صفر، ایام اسارت آل الله در شهر شام و شهادت حضرت رقیه (س) دردانه سه ساله امام حسین (ع)، اماکن متبرکه، مساجد و هیئتهای مذهبی مجالس عزاداری برپا میکنند.
خبر شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان به ایران سفر کرده بود، واکنشهای متعددی را در میان اهالی فرهنگ، هنر و رسانه بهدنبال داشت.
همزمان با فرارسیدن دهه سوم ماه محرم، برخی از هیاتهای تهران مجالس عزاداری برپا میکنند.
هروقت صحبت ازمقاومت وجبهه مقاومت میشود،ذهن ناخودآگاه به سمت جنگ و اخبار نظامی میرود اما نکتهای که تا بهامروز مغفول مانده،اینکه کشورهایی که امروزه از آنها به عنوان جبهه مقاومت یاد میشود هر یک قدمتی به درازنای تاریخ دارند و به تبع آن، مملو از فرهنگ غنی هستندوبه خاطر همین ویژگی تمدنی وقتی درطول تاریخ نگاه میکنیم، مشخص میشود که همکاری و ارتباط این کشورهامحدود به ۷۵یا ۱۰۰سال اخیر نمیشود.