
فرهنگ ایرانی در ضرباهنگ رنگها و نقشها
درروزگاری که هنر،زبان مشترک فرهنگهاوملتهاست، گفتوگوبا کیومرث قورچیان، از هنرمندان برجسته و پیشکسوت نقاشی ایران فرصتی مغتنم برای واکاوی نقش نقاشی در ترویج هویت ملی و پیوند با اسطورههای شاهنامه است.
درروزگاری که هنر،زبان مشترک فرهنگهاوملتهاست، گفتوگوبا کیومرث قورچیان، از هنرمندان برجسته و پیشکسوت نقاشی ایران فرصتی مغتنم برای واکاوی نقش نقاشی در ترویج هویت ملی و پیوند با اسطورههای شاهنامه است.
انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، خبر داده است بهزودی کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان را منتشر خواهد کرد. این کتاب که «روایت آقا» نام دارد، به روایت زندگی، شخصیت و سلوک علمی و معنوی آیتالله سیدجواد خامنهای ـ پدر رهبر معظم انقلاب ـ از زبان فرزند و شاگرد ایشان میپردازد.
همزمان با ۲۸ اردیبهشت، روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری، بار دیگر نام این اندیشمند سترگ بر تارک فرهنگ و هویت ایرانی میدرخشد؛ فیلسوفی که با ذهنی ریاضیاتی و روحی شاعرانه، جهانی را در رباعیات و رسالههایش به تصویر کشید که همواره محل تأمل و الهام است.
سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با تمام فراز و فرودهای خود خاتمه یافت؛ نمایشگاهی که میتواند و باید شایستهتر از اینها برگزار شود.
رهبر معظم انقلاب تعابیر متعدد، ویژه و قابل تأملی برای آیتاللهِ شهید، سیدابراهیم رئیسی بهکار بردهاند چه در دوران حیات و مسئولیتشان در قوا و نهادهای مختلف و چه در طول یک سال گذشته و پس از شهادت پر رمز و راز در مقام ریاستجمهوری.
امروز شنبه بیست و هفتم اردیبهشت ماه، آخرین روز فعالیت سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران است. کمکم کولهبار این رویداد ملی جمع میشود و قرار او با دوستداران و مشتاقان مطالعه به سال بعد موکول خواهد شد.
نویسندگان، شاعران و در کل اهالی قلم در جامعه ما، مروج زیبایی، هنر و فرهنگ هستند و میتوانند به ترویج ادبیات، فرهنگ و هنر این سرزمین، رونق و شکوفایی بخشند.
اینجا شلوغ است و نمیتوان با تمرکز و در کنار دیگران درباره کتاب گفتوگو کرد. گمان میکنم یکی از دلایل این شلوغی آن باشد که همه آمدهایم تا خودمان را در معرض دید قرار دهیم و در این مسیر از هرکاری که چندان جالب نیست، مضایقه نمیکنیم!بله ... تقریبا همه ما آمدهایم خودمان را نمایش دهیم، کتاب بهانه است، نویسنده و خواننده جایشان در سایه است.
شاهنامه فردوسی چهره ممتاز و مانا و برجسته فرهنگ و ادب ایران است. «شاهنامه تاریخ و سیرت شاهان است و برخلاف آنچه گاهی برخی خاماندیشان و ناآگاهان و مغرضان پنداشتهاند و گفتهاند ستایش شاهان نیست، ستایش ایران و مردم ایران است، ستایش همه نیکان و دلاوران و خردمندان است.»
هر داستانی که میخوانیم و هر ماجرایی که میشنویم، در پسپرده خود اتفاقاتی دارند که شاید هرگز از آنها آگاهی پیدا نکنیم، اما باعث خلق چیزهایی میشوند که به آنها تاریخ میگوییم. درباره هر اتفاقی صحبتهای زیادی میشود، اما کمتر درباره ماجراهای پیرامونی آن صحبتی حرفی به میان میآید.