حرکت لاک‌پشتی توسعه زیرساختی سینما

حرکت لاک‌پشتی توسعه زیرساختی سینما

۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۳

سینمای ایران در سال‌های اخیر رشد صعودی خوبی از لحاظ فروش و مخاطب داشته و به‌رغم این‌که گفته می‌شود فیلم‌ها با تبلیغات خوب مخاطبان‌شان را پیدا می‌کنند و به جایگاه شایسته خود می‌رسند، نقش سالن‌سازی و نسبت صندلی‌های سینما به تماشاگر در شهرها بسیار برجسته است.

سفارش سفارتی!

سفارش سفارتی!

۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۷

اگر تا دو دهه پیش حضور موفق فیلمی از سینمای ایران در جشنواره‌های خارجی باعث مسرت بود حالا این رویه با تغییراتی که داشته بیشتر مایه شرمساری است! اگرچه این موضوع را نمی‌توان به تمامی تولیدات سینمای ایران که در جشنواره‌های خارجی می‌درخشند تعمیم داد اما درچند سال اخیر رویه‌ای باب شده که به آشکاری نشان می‌دهد این فیلم‌ها حتی پیش از ساخته شدن حضورشان و البته جوایزشان در این جشنواره‌ها قطعی است.

ضرر کلان جنگ تعرفه‌ای ترامپ به سینما

دست ترامپ در جیب سینمای آمریکا!

ضرر کلان جنگ تعرفه‌ای ترامپ به سینما

۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۹

یک بلاک‌باستر هالیوودی در‌حالی خود را آماده نمایش عمومی در چین می‌کند که آینده اکران عمومی محصولات آمریکایی در این کشور آسیایی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. «تاندربولتز/ رعدوبرق‌ها» آخرین فیلم هالیوودی است که قبل از آغاز سیاست تعرفه‌ای آمریکا برای نمایش عمومی در چین انتخاب شده بود. رسانه‌های گروهی در چین در این رابطه می‌نویسند که سیاست تعرفه‌ای جدید دونالد ترامپ باعث شده تا کمپانی‌های بزرگ فیلمسازی هالیوود نتوانند تولیدات‌شان را در سینماهای این کشور به نمایش بگذارند.

جشنواره جهانی فجر همچنان بلاتکلیف

به‌بهانه تعویق برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر

جشنواره جهانی فجر همچنان بلاتکلیف

۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۶

آیا می‌توان باور کرد که در بخش بین‌الملل اولین دوره جشنواره فیلم فجر، فیلم‌هایی مانند جنگ‌های ستاره‌ای و آپاچی و کاستر از غرب و ... به‌نمایش در‌آمد؟! آیا باور‌کردنی است که در دوره‌ای از همین بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر و در بخش اصلی مسابقه آن که امروز به‌نام «سینمای سعادت» معروف شده، قسمت سوم فیلم «ارباب حلقه‌ها» به‌نام «بازگشت پادشاه» قرار داده شد تا مثلا با فیلم هایی مانند «گاو خونی» (بهروز افخمی) رقابت کند؟!

کارگر و معلم در سینما جایی دارند؟!

کارگر و معلم در سینما جایی دارند؟!

۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۸

چند روز قبل دو رویداد مهم استراتژیک را پشت‌سر گذاشتیم. روز معلم که به مناسبت ترور شهید مرتضی مطهری نام‌گذاری شده و دیگری که برای گرامیداشت و یاد کارگرانی که در اول ماه می در نیویورک کشته شدند، روز کارگر نامیده شده است.

خرده فرهنگ‌ها در سینما دیده نمی‌شوند

خرده فرهنگ‌ها در سینما دیده نمی‌شوند

۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳

تقویم متداول جهان را که همان تقویم میلادی باشد وقتی ورق بزنیم، به مناسبت‌هایی بر‌می‌خوریم که پیش از آن فکرش را هم نمی‌کردیم چنین مناسبت‌هایی وجود داشته باشد‌؛ از روز موز گرفته تا روز شلوار جین و حتی چیزهای عجیب‌تر.

خانواده محوری ارزش واقعی در «رویاشهر»

به بهانه اکران «رویاشهر» با محسن عنایتی کارگردان این انیمیشن گفت‌وگو کردیم

خانواده محوری ارزش واقعی در «رویاشهر»

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۱

انیمیشن «رویاشهر» به‌تازگی از سوم اردیبهشت اکران شده و تا‌به‌حال بیش از سه میلیارد تومان فروش داشته است. این انیمیشن با توجه به حضور در جشنواره فجر سال‌های قبل، تلاش کرده نقایصی را که منتقدان به آن اشاره کردند برطرف کند که تا حدودی موفق بوده و بچه‌ها می‌توانند ارتباط خوبی با شخصیت‌های آن برقرار کنند اما همچنان به لحاظ متن وساختار ــ طراحی لوکیشن ــ نوعی پراکندگی و فقدان انسجام در آن مشاهده می‌شود که با توجه به هدف‌هایی که برای خود تعیین کرده، قابل اغماض است؛

داستان و روایت‌؛ پایه کارهای پویانمایی 

داستان و روایت‌؛ پایه کارهای پویانمایی 

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲

خیلی‌وقت است در دنیای کودکان و نوجوانان خبرهایی است! اتاق‌های فکر، کمپانی‌های بزرگ صاحب‌سرمایه و افراد شاخص حقیقی و حقوقی به این دنیا ورود کرده و تکاپویی دائمی دارند و برای مخاطبانی وسیع درسطح جهانی به تولیدات گسترده هنری و رسانه‌ای می‌پردازند؛ مخاطبانی از نژادها، سرزمین‌ها، باورها و آئین‌ها، با زبان‌ها و آداب و رسوم مختلف.

وقتی ۱۰۰ ثانیه، به‌اندازه یک فیلم بلند اثر می‌گذارد | جشنواره ۱۰۰، سکوی پرتاب نسلی تازه

گفتگو با فرهاد قائمیان درباره اهمیت فیلم‌های کوتاه

وقتی ۱۰۰ ثانیه، به‌اندازه یک فیلم بلند اثر می‌گذارد | جشنواره ۱۰۰، سکوی پرتاب نسلی تازه

۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۴

در روزگار شتاب‌زده امروز که فرصت توجه به محتوای بلند به‌سختی فراهم می‌شود، فیلم‌ های کوتاه ۱۰۰‌ثانیه‌ای به رسانه‌ای مؤثر جهت انتقال سریع و عمیق پیام بدل شده‌اند. فرهاد قائمیان، بازیگر باسابقه و خوش‌نام سینمای ایران، در گفت‌وگویی صریح و بی‌پیرایه درباره اهمیت فیلم‌های کوتاه ۱۰۰ ثانیه‌ای و ظرفیت‌های آن‌ها برای رشد نسل تازه فیلمسازان سخن گفت.

آگاهی و امید با سینمای بحران

آگاهی و امید با سینمای بحران

۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵

کشور ایران به‌عنوان سرزمینی که به‌خاطر موقعیت ژئوپلیتیکش قلب جهان شناخته می‌شود از دیرباز با بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی دست‌و‌پنجه نرم کرده و هربار در نهایت سربلند از آنها خارج شده است. آخرین بحرانی هم که گریبانگیر وطن‌مان شده فاجعه انفجاری بود که در بندرعباس رخ داد و موجب کشته و زخمی شدن جمعی از هموطنان شد.

قبلی۷بعدی