کامینو آیلند

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

نویسنده در این کتاب در گونه‌ای متفاوت هنرنمایی می‌کند و در داستان بیش از آن که با حقوق و وکالت و دزد و پلیس سر و کار داشته باشیم، سر و کارمان با ادبیات و نویسندگان و خواننده‌های حرفه‌ای کتاب است. همچنین در طول داستان، گریشام ما را به دنیای کتب کمیاب و نسخه‌های خطی و چاپ اول می‌برد که یکی از علاقه‌های شخصی خود اوست. در کامینو آیلند می‌توانیم در جمع نویسندگان و ناشران بنشینیم و خرده حکایاتی از همینگوی و فیتس جرالد و فاکنر و دیکنز بخوانیم و خیره به اقیانوس مرزهای خاکستری، خودمان را بین سیاهی و سفیدی روزگار ترسیم کنیم.

معسومیت

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

داستان «معسومیت» از زبان پسر جوانی به نام مازیار روایت می‌شود. روایت راوی اول‌شخص داستان نیز با زبان محاوره است. این شخصیت که از ابتدا به نویسندگی علاقه داشته به‌دلیل شرایط زندگی‌اش، طلاق پدر و مادر و خلافکار بودن پدرش نمی‌تواند مدرسه را ادامه دهد و از مقطع راهنمایی ترک تحصیل کرده و در یک کارواش مشغول به کار می‌شود. غلط املایی عنوان داستان نیز ناشی از کامل نبودن سواد راوی قصه است.

شاید این کتاب منفجر شود

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب با موضوع جنگ و هشدارهای ایمنی به کودکان به‌ویژه در مورد مین‌های زمینی به‌جا مانده از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در شهرها و روستاهای مرزی کشور منتشر شده است. در بخشی از این کتاب آمده: «و جنگ روزی تمام می‌شود. آن‌وقت سربازها از دور، از دو طرف یک خط، برای هم دست تکان می‌دهند. آن وقت، تانک‌ها سر فرود می‌آورند و هواپیماها به آشیانه‌های‌شان باز می‌گردند... اما مین‌ها... مین‌ها نمی‌دانند که جنگ تمام شده است. آنها همان‌جا زیرِ زمین جا خوش کرده‌اند.»

کتابی کمتر خوانده شده!

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

اگر بنا بر نقد مدرنیته باشد چه قلمی شیواتر و رساتر از قلم نادر ابراهیمی. «تکثیــر تاسف‌برانگیز پدربزرگ» کتاب کمتر خوانده شده نادر ابراهیمی، کتابی جذاب با نگاهی هشدار‌دهنده به سیطره «دانش تجربی بشری» در عصر سوم علم است.

پشت پرده کتاب «دیوانه‌وار» اثر کریستین بوبن چه خبر است؟

طعم دیوانگی را بچشید

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

دیوانه‌وار کتاب کوتاه و ویژه‌ای است؛ همان‌طور که نویسنده‌اش. برای انتخاب و معرفی این کتاب مطمئن نبودم؛ نمی‌دانستم طرح این صفحه را می‌شود برای این کتاب اجرا کرد یا نه. هنوز هم مطمئن نیستم فقط می‌دانم این کتاب ارزش معرفی و توصیه کردن را دارد.

نگاهی به «کتاب روضه»

احیای «روضــــه» پس از 500 سال

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

در طول تاریخ، جنگ‌های زیادی رخ داده است، انسان‌های بی‌گناه زیادی مظلومانه جان باخته‌اند، اما اتفاقی که در سال 61 هجری در بیابان‌های عراق افتاد و به شکلی تراژیک خون فرزند آخرین پیامبر خدا روی زمین ریخت آنقدر عظیم و تکان‌دهنده بود که پژواک آن تا ده‌ها قرن بعد ادامه یافت و میلیون‌ها نفر در مورد آن واکنش نشان دادند.

روایتی جاندار از نسل امروز

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

مهدی کفاش، نویسنده، مدرس داستان‌نویسی و صاحب رمان‌های «یکی بود... سه تا نبود»، «وقت معلوم» و «قرار مهنا»، خواندن دو کتابی را که یکی مربوط به نویسنده‌ای از نسل گذشته و دیگری نسل جوان داستان‌نویس است به خوانندگان داستان توصیه کرده است:

مروری دوباره بر رمان «مدیر مدرسه» جلال آل احمد

درس و درد!

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

دوستان عزیز و کتابخوان! می‌دانیم که دلتان برای درس و کتاب و مدرسه و دانشگاه یک ذره شده و مثل زندانیانی که چوب‌خط آزادیشان را روی دیوار سلولشان حک می‌کنند یا مثل بچه‌هایی که مدام از مادرانشان می‌پرسند چند تا خواب دیگه بکنیم مدرسه‌ها باز می‌شه؟ شما هم این روزها دارید لحظه‌شماری می‌کنید که از رخوت و سستی و بخور و بخواب تابستان رها شوید و به آغوش گرم مدرسه و دانشگاه برگردید! متأسفانه غم و شادی دنیا درهم است و بوی خوش پاییز و خنکای دل‌انگیزش با شروع مدارس درهم آمیخته شده و اجازه یک نفس راحت روی برگ‌های خش‌خش کن را ازمان دریغ کرده. (می‌دانم الان می‌گویید با خودت چند چندی و نه به آن تعریف و تمجیدت، نه به این ذم و تخریبت! من هم پاسخ می‌دهم که باید روزنامه‌نویس باشی تا بدانی به‌دست آوردن دل همه اقشار با دوزهای مختلف خ.خوانی چقدر سخت است.)

کتاب‌هایی که دانش‌آموزان، صحنه‌گردان اصلی آنها هستند

نیمکت نشین ها

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این تصور که گمان ‌کنیم با آغاز ماه مهر و بازگشایی مدارس، پرونده مطالعات غیر درسی بسته می‌شود از نظر نگارنده تا حدودی اشتباه است. یعنی فکر ‌کنیم همین که مدارس باز شد و درس‌ها روی غلتک افتاد دیگر باید عطای برخی فعالیت‌ها را به لقایش بخشید و دو دستی به کتاب‌های درسی و تمرین‌ها و تکالیف چسبید. اصلا مگر می‌شود؟ بالاخره محصل هم انسان است و نیازهایی دارد. نیاز به گذراندن اوقاتی فارغ از درس و مشق و مدرسه و معلم و علاوه بر این‌که می‌تواند زمینه دریافت بهتر نکات آموزشی را فراهم کند، می‌تواند زمینه ایجاد خلاقیت هم شود. یکی از فعالیت‌هایی که به کرات دیده شده پدر و مادرها زمان مواجه شدن با آن، برخوردهای شدید کرده‌اند، مطالعه آزاد است. همین که پدر و مادر می‌بینند فرزندشان کتابی غیردرسی در دست دارد با عباراتی نظیر «حالا چه وقت این کارهاست؟» یا «به جای این کارا بهتره به درست برسی» در واقع مانع این می‌شوند که فرزندانشان با کتاب خود را سرگرم کند و لحظاتی را از درس و تکلیف دور شود. این در حالی است که کتاب‌ها از بهترین سرگرمی‌های موجود برای این گروه سنی به‌شمار می‌روند که علاوه بر ایجاد لحظاتی هیجان‌انگیز می‌تواند بر تجربه‌های آنها نیز اضافه کند. در این شماره به مناسبت بازگشایی مدارس و آغاز مهر سراغ آثاری رفتیم که دانش‌آموزان و نوجوانان نقش‌آفرین آنها بوده و اتفاقات حول محور آنها روی داده است. کتاب‌هایی که می‌تواند در تازه‌ای از جهان‌های متفاوت را روی نوجوانان و مخاطبان خود باز کنند. کتاب‌هایی که علاوه بر نوجوان‌ها به پدر و مادرها نیز توصیه می‌شود تورقی کنند شاید تشویق شوند به فرزندانشان نیز اجازه کتاب‌بازی بدهند.

کلاسِ همه کلاس‌ها

۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

در این چند سالی که معلم کتابخوانی بوده‌ام اول مهر فامیل و آشنا به شوخی می‌گویند سال تحصیلی برای تو هم شروع می‌شود برای معلم ریاضی هم شروع می‌شود.

قبلی۱۶بعدی